1- مزیت های تحصیل در کانادا
تحصیل در کانادا | هر ساله جمعیتی نزدیک و یا بیشتر از 200 هزار متقاضی به عنوان دانشجوی بین المللی با هدف تحصیل در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، در کانادا مشغول به تحصیل می شوند. به دلیل بالا بودن سطح کیفیت آموزشی، معتبر بودن مدارک تحصیلی، شرایط اقامت پس از تحصیل و متناسب بودن هزینه ها و تامین حمایت مالی، از مهمترین دلایل انگیزه تحصیل در کانادا می باشد. در ادامه برخی از ویژگی های کشور کانادا را بیان می کنید.
- حضور در بین کشورهای G8 (کشورهای صنعتی و ثروتمند جهان که 50 درصد اقتصاد جهان را در دست دارند).
- صرف کردن بیشترین بودجه برای آموزش از بین تمامی اعضای گروه هشت.
- به دلیل داشتن مدرک تحصیلی توسط نیمی از ساکنان کانادا، این کشور تحصیل کرده ترین کشور جهان می باشد.
- انتخاب از طرف سازمان ملل متحد به عنوان یکی از بهترین مکانهای جهان برای زندگی.
- برمبنای گزارشات یو اس نیوز در سال 2019 ، کانادا رتبه سوم برترین کشورهای جهان از نظر سیستم آموزشی و تحصیلی را داشت.
- داشتن رتبه هفتم جهانی کشور صلح و مهربانی بر اساس گزارش مؤسسه مطالعاتی اقتصاد و صلح.
- داشتن هزینه زندگی و تحصیل کمتر از کشورهای دیگر مانند استرالیا و آمریکا برای دانشجویان بین المللی.
- داشتن بلاترین سطح کیفیت آموزشی کانادا بر اساس گزارش OECD.
- وجود پنج موسسه معتبر از مدارس کسب و کار دنیا در کانادا.
- اخذ اقامت دائم برای دانشجویان بینالمللی که موفق به اخذ مدرک از دانشگاه های کانادا شدهاند بدون نیاز به ترک کانادا.
- بر اساس گزارشات QS، شهر مونترال کانادا در رتبه چهارم بهترین شهر برای تحصیل در سال ۲۰۱۸ بود.
- به نقل از موسسه گالوپ، کانادا در رتبه نهم شادترین کشورهای جهان در سال ۲۰۱۹ قرار گرفته است.
- بر اساس آمار اشتغال، نودو پنج درصد از فارغ التحصیلان دانشگاه های کانادا مشغول به کار هستند.
- بالا بودن شانس اخذ اقامت پس از تحصیل در کانادا نسبت به سایر کشورهای توسعه یافته دیگر در دنیا.
پیشنهاد مطالعه: چگونه برای دانشگاه خارجی پذیرش بگیریم؟
2- سیستم آموزشی کانادا
کشور کانادا با داشتن یکی از بهترین سیستمهای آموزشی دنیا توانسته مقصد بسیاری از متقاضیان و دانشجویان بین المللی باشد. سیستم آموزشی کانادا در استان های مختلف با یکدیگر متفاوت است ولی به صورت کلی از سن ۵ سالگی و دوره پیش دبستانی آموزش اجباری شروع میشود. دوره دانشآموزی در کانادا تا سنین ۱۷-۱۸ سالگی ادامه پیدا میکند. به طور دقیق تر سیستم آموزشی کانادا در بردارنده انواع مدارس خصوصی و دولتی از که به صورت زیر دسته بندی می شوند، می باشند:
- موسسات فنی
- کالجهای استانی (community colleges)
- کالجهای فنی و حرفهای (Career colleges)
- مدارس زبان
- مدارس متوسطه
- کمپهای تابستانی
- کالجهای دانشگاهی
- دانشگاهها
همانطور که گفته شد، سیستم آموزشی کانادا، یک سیستم آموزشی استانی و تحت نظارت قانون اساسی و دولت فدرال کشور کانادا می باشد. بنابراین در مناطق و استانهای مختلف کشور کانادا تفاوتهای بسیاری از لحاظ قوانین آموزشی وجود دارد. سیستم آموزشی در کانادا به دو دسته ی سیستم آموزشی خصوصی و سیستم آموزشی دولتی و سه مقطع تحصیلی ابتدایی-راهنمایی (Primary)، متوسطه (Secondary) و کالج و دانشگاه (Post- secondary) تقسیم میشود.
در سیستم آموزشی کانادا برای مهد کودک که به صورت اختیاری نیز می باشد، والدین می توانند کودکان ۴ و ۵ ساله خود را برای مدت یک تا دو سال در مهدکودک ثبتنام کنند. همچنین براساس قوانین آموزشی در کانادا، مقطع اول ابتدایی برای تمامی کودکان از سن شش سالگی آغاز میشود.
برای افرادی که تمایل به تحصیل در کانادا را دارند از شروع سال تحصیلی باید با خبر باشند و سال تحصیلی معمولا از شهریور ماه (September) شروع شده و تا آخر خرداد (June) ادامه دارد. البته در برخی موارد، پذیرش در دی ماه نیز قابل انجام است. دانشآموزان پس از طی کردن تحصیلات متوسطه خود میتوانند در کالج، دانشگاه و یا کالج های آموزش عمومی و فنی و حرفهای ثبتنام کنند.
سیستم آموزشی مقطع دبستان و راهنمایی در کانادا
سیستم آموزشی مقطع دبستان(Elementary ) در کانادا در 8 سطح می باشد. در بعضی از استانها مانند استان انتاریو، دورههای دو ساله پیش دبستانی سطح Junior JK و Senior SK نیز را دارا می باشد. مقطع راهنمایی (Middle school) که به اسامی junior high school و senior public school نیز شناخته می شود، در بعضی از استانها بعد از مقطع ابتدایی به شروع می شود ولی براساس سیستم آموزشی کانادا که در اکثر استانها برقرار است، مقطع راهنمایی از سطح ۶ تا ۹ ادامه مییابد. ولی در قانون آموزش و پرورش استان انتاریو، سطح ۷ و ۸ به عنوان سطح راهنمایی محسوب میشود.
در مدارس دولتی کانادا دانشآموزان دختر و پسر به طور مختلط آموزش میبینند و برنامههای تحصیلی این مدارس از نوع روزانه است. البته در برخی از مناطق و استانها متفاوت می باشد و مدارس دولتی دخترانه و پسرانه به صورت جداگانه میباشند. آموزش و پرورش مدارس در مقطع دبیرستان مانند مقاطع ابتدایی و راهنمایی به صورت استانی نظارت میشود که به جز استان کبک، با اتمام سطح ۱۲ پایان مییابد. براساس سیستم آموزشی در کانادا، دانشآموزانی که موفق به دریافت دیپلم نشده باشند میتوانند از سن ۱۹ تا ۲۱ سالگی به تحصیل در مقطع دبیرستان ادامه دهند.
فاند فلوشیپ | بورسیه | روش برای پیدا کردن فاند برای PhD | انواع بورسیه تحصیلی در دانشگاه و موسسات تحقیقاتی | فرآیند مکاتبه اپلای
مقاطع تحصیل دانشگاهی در کانادا
برای تحصیل در کانادا آموزش پس از دوره متوسطه یا همان post- secondary ، به صورت زیر دسته بندی می شوند:
- دانشگاه
- کالج
- موسسات
در دانشگاهها سیستم آموزشی، برای رشتهها و برنامههای مختلف تحصیلی در مقاطع مختلف به شرح زیر می باشند:
مقطع کارشناسی (bachelor’s degree)
مدرک پایه دانشگاهی در سیستم آموزشی است که معمولا بین ۳ تا ۴ سال طول می کشد تا سپری شود.
مقطع ارشد (master’s degree)
مقطع پیشرفته تحصیلات دانشگاهی که شامل پژوهش و آموزش می باشد و معمولا بین ۱ تا ۳ سال طول می کشد.
مقطع دکترا (doctoral degree)
این مقطع پیشرفته تر از مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد است که همراه با تحقیقات و پژوهش می باشد و ۳ تا ۴ سال زمان می برد.
در بعضی موارد، رشتههای تحصیلی مانند پزشکی و داروسازی ، حقوق و آموزش و پرورش، متقاضیان برای تکمیل تحصیلات و اخذ مدرک و دریافت اجازه کار، باید یک دوره کارآموزی یا آزمون ورودی را طی کرده باشند.
تحصیل پزشکی در روسیه | توصیه نامه برای اپلای | ریکامندیشن |نمونه کاور لتر | انگیزه نامه تحصیلی| انگیزه نامه
3- شرایط تحصیل در کانادا
کشور کانادا به علت داشتن شرایط مناسب تحصیلی و فرآیند تقریبا راحت برای اخذ پذیرش، باعث شده است که بسیاری از افراد کانادا را به عنوان مقصد برای مهاجرت قرار انتخاب کنند. کشور کانادا، هر سال چندین هزار دانشجوی بینالمللی را انتخاب می کند که این روند به علت سیاستهای مهاجرتی جدید، روبه افزایش می باشد.
از مقصدهایی که معمولا به عنوان شهرهای محبوب کانادا برای بسیاری از دانشجویان بین المللی یاد می شود می توان شهرهای مونترال، شهر تورنتو، شهر ونکوور و شهر برنابی را نام برد. بهطور کلی، شرایط عمومی و اختصاصی تحصیل در کانادا بدین گونه است که متقاضی قبل از هر اقدامی، باید از یک دانشگاه یا مرکز علمی معتبر در کانادا پذیرش گرفته باشد تا نامه پذیرش به همراه سایر مدارک به دولت کانادا ارسال شود.
همانطور که پیشتر توضیح داده شد برای تحصیل در مدارس کانادا داشتن حداقل ۴ سال سن، ارائه مدارک تحصیلی و توصیهنامه در صورت وجود از شرایط ابتدایی اخذ پذیرش تحصیلی است. علاوه بر این یکی از شروط اولیه و مهم برای تحصیل در مقطع کالج کافی است که فقط دیپلم خود را با معدلی قابل قبول ارائه کنید. این معدل دیپلم برای پذیرش در مقطع کارشناسی نیز ضروری است.
از این رو برای اینکه حداقل لازم را متقاضی داشته باشد معدل دیپلم نباید کمتر از ۱۴ باشد. برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کانادا و توانایی اخذ پذیرش در دوره کارشناسی ارشد، معدل مقطع کارشناسی متقاضی باید بیشتر از ۱۴ باشد. علاوه بر این برای اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد، داشتن مدرک توصیهنامه تحصیلی یا از یک یا چند استاد دانشگاه دوره کارشناسی مورد نیاز است.
برای پذیرش تحصیلی در مقطع دکتری نیز علاوه بر بالا بودن معدل مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد داشتن مقاله علمی چاپ شده در نشریات معتبر جهانی و توصیه نامه ضروری می باشد.
پیشنهاد مطالعه: مدرک زبان برای اپلای
شرایط و مدارک لازم برای تحصیل در کانادا در مقطع کارشناسی
یکی از شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی داشتن دیپلم 12 ساله می باشد. مدارک بعدی مورد نیاز برای اخذ پذیرش متقاضیان تحصیل در کانادا ارائه مدرک زبان انگلیسی از آزمون های بین المللی معتبر است. تحصیل در مقطع کارشناسی بسته به رشته تحصیلی و دانشگاه از نظر زمانی متفاوت است ولی معمولا مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی 3 الی 4 سال است.
متقاضیان تحصیل در کانادا که مدرک زبان انگلیسی ندارند بهتر است است که از این موضوع با خبر شوند که کشور کانادا فرصتی را برای متقاضیان فراهم آورده که در ابتدا برای یادگیری زبان در خاک کانادا اقدام کنند و پس از فراگیری زبان انگلیسی بتوانند وارد دانشگاه شوند. برای دسته بندی مباحث فوق برای اخذ پذیرش تحصیلی کانادا در مقطع کارشناسی کافیست مراحل بالا را طی کنید و مدارک زیر را ارائه دهید:
-
مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی
مدارک دیپلم و پیش دانشگاهی باید بههمراه لیست کامل ریزنمرات باشند و معتبر و همراه با تایید مراجع زیرصلاح باشند.
-
ارائه مدرک زبان آزمون های بین المللی مانند آیلتس یا تافل
داوطلبان تحصیل در کانادا برای پیشی گرفتن از سایر رقبا باید حداقل شرایط ورود به دانشگاه را داشته باشند تا وارد میدان رقابت با سایر متقاشیان از سراسر جهان شوند. یکی از این پیش نیازها داشتن نمره زبان می باشد. هر دانشگاه کانادا حداقلهایی برای نمره این آزمونها در نظر میگیرد. بیشتر دانشگاهها این حداقل را برای آزمون تافل به طور میانگین 90 در نظر میگیرند.
علاوه بر این بعضی دیگر از دانشگاه های کانادا آزمون تأیین سطح زبان جداگانه دارند. این مسئله را باید با توجه به دانشگاهی که انتخاب میشود باید بررسی شود.
-
نگارش توصیهنامه
یکی دیگر از مدارک مهم برای اخذ پذیرش تحصیلی کانادا توصیهنامه است. این مدرک برای مقاطع بالاتر از اهمیت بیشتری برخوردار می شود.
-
نگارش انگیزهنامه
از دیگر مدارک مهم روند پذیرش، انگیزهنامه است. انگیزه نامه مهمترین مدرکی است که با آن میتوان پرونده پذیرش خود را از سایر رقبا متمایز کرد.
ویرایش cv | توصیه نامه برای اپلای | دانلود نمونه انگیزه نامه | تحصیل در روسیه
شرایط و مدارک لازم برای تحصیل در کانادا در مقطع کارشناسی ارشد
پذیرش تحصیلی در مقاطع بالاتر به مراتب راحت تر از سایر مقاطع به علت اهمیت پژوهش و تخصیص بودجه های مالی فراوان می باشد. از این رو دانشجویان بین المللی نسبت به مقطع کارشناسی راحت تر می توانند در مقطع کارشناسی ارشد در کانادا اقدام به دریافت پذیرش تحصیلی نمایند و این موضوع در مقطع دکتری نیز به مراتب راحت تر می باشد.
شرایط اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد این گونه است که دانشجویان باید برای این مقطع مدرک زبان انگلیسی مانند آیلتس با حداقل نمره 6.5 را داشته باشند.
همچنین متقاضیان باید دانش نامه دیپلم و کارشناسی خود را به صورت ترجمه شده با تاییدیه معتبر ارائه دهند. علاوه بر این بسیاری از دانشگاه ها توصیه نامه از اساتید مورد نظر، سوابق کاری مربوط به رشته تحصیلی و یا آزمون GMAT و آزمون GRE را از دانشجویان طلب می کنند. دانشجویانی که از رزومه قوی برخوردار باشند می توانند از بورسیه تحصیلی در این کشور استفاده نمایند. به طور کلی متقاضیان باید برای اماده سازی فرآیند اخذ پذیرش تحصیلی در کانادا باید مدارک زیر را اماده کنند:
- برای دریافت پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد، معدل مقطع کارشناسی باید موردتأیید باشد. حداقل معدل درنظرگرفتهشده برای هر دانشگاه متفاوت است و به رشته ی انتخابی بستگی دارد و ممکن است آزمون ورودی هم داشته باشد.
- ارائه مدرک زبان آزمون های بین المللی متناسب با حداقل شرایط دانشگاه. اگر دانشگاه موردنظر فقط به زبان فرانسه دورههای آموزشی را ارائه کند، به مدرک زبان فرانسه نیاز خواهید داشت.
- فرم مربوط به درخواست پذیر در وبسایت دانشگاه.
- یک نسخه کپی از ریزنمرات
- رزومه یا CV
- توصیهنامه.
- انگیزهنامه.
بعد از اینکه تمام شرایط و مدارک متقاضی بررسی شد در صورت موافقت، نامهی پذیرش برای تحصیل در کانادا دریافت میکنید. برای اخذ ویزای کانادا و نیز برای ثبت درخواست بورسیه تحصیلی کانادا به این نامه پذیرش نیاز خواهید داشت.
پیشنهاد مطالعه: ویزا استارتاپ کانادا
شرایط و مدارک لازم برای تحصیل در کانادا در مقطع دکتری
برخلاف تحصیل دکتری در ایران، تحصیل در مقطع دکتری در اکثر دانشگاه ای جهان به عنوان یک شغل محسوب می شود و افرادی که در این مقطع در حال تحصیل هستند از کمک هزینه های مالی و حقوق و دستمزدهای ماهانه برخوردار هستند که کشور کانادا نیز از این قائده مستثنی نمی باشد.
تحصیل در مقطع دکتری در بسیاری از رشتـه های گوناگون به صورت پروژه و یا آموزش ارائـه می شود و متقاضیانی که قصد تحصیل در این مقطع را دارند به علت تعاملات بالا برای پیشبرد پروژه دکتری خود باید از سطح زبان خوبی برخوردار باشند.
مدت زمان تحصیل در مقطع دکتری بسته به رشته تحصیلی، دانشگاه و کشور مربوطه بین 3 الی 5 سال متفاوت می باشد. همانطور گفته شد دانشجویان مقطع دکتری می توانند در این مقطع از بورس های تحصیلی متفاوتی بهره مند شوند و یا می توانند با نظر استاد راهنما کمک هزینه تحصیل دریافت کنند.
طبق اخرین اطلاعات مربوط به ثبت نام دانشجویان بین المللی در کانادا ( IRCC ) در سال 2018 بیش از 572000 دانشجوی خارجی اعلام شده است که بخش اعظم آن را دانشجویان هندی، بنگلادش، کلمبیا، ویتنام و ایران تشکیل داده اند که در مقایسه با سال 2017، تعداد دانشجویان افزایش یافته است. این میزان از تقاضا در سال نشان دهنده مراکز آموزشی و دانشگاه های پیشرفته و برتر در کانادا می باشد.
راهنمای نوشتن کاورلتر | انگیزه نامه | انگیزه نامه تحصیلی | چگونه یک انگیزه نامه موفق بنویسیم | تفاوت رزومه و cv
مراحل اخذ پذیرش دکتری کانادا
به مانند پذیرش در سایر مقاطع قبلی برای اخذ پذیرش تحصیلی که گفته شد، در مقطع دکتری هم مدارک و شرایط مورد نیاز بسته به دانشگاه و استان مورد نظر متفاوت خواهد بود. اما بهطور کلی مراحلی که در بین اکثر دانشگاه ها مشترک است به صورت زیر می باشند:
- انتخاب برنامه آموزشی موردنظر برای تحصیل و مشخص نمودن استاد راهنما و موضوع تحقیق.
- ارائهی پروپوزال تحقیقاتی با توجه به دستورالعملهای ارائهشده از سوی دانشگاه مربوطه. در این پروپوزال باید طرحی کلی از تحقیقتان ارائه کنید و دربارهی موضوعی تحقیقی باید توضیحاتی داده شود.
- مرجعه به وبسایت دانشگاه موردنظر و ضمیمه کردن مدارک لازم برای اپلای تحصیلی کنید. این مدارک عبارتاند از:
- انگیزهنامه
- دو یا سه توصیهنامه
- مدارک و ریزنمرات مقاطع قبلی.
- نمونهکارهای تألیفی.
- رزومه یا CV.
- مدرک زبان.
- آماده سازی برای فرآیند مصاحبه غیرحضوری از طریق اسکایپ.
- در نهایت در صورت موافقت، نامه پذیرش ارائه می شود که پس از آن می توان برای ویزای تحصیلی کانادا اقدام کرد.
نوشتن sop | نمونه انگیزه نامه | ریکامندیشن | ویرایش رزومه
4- هزینه تحصیل در کانادا
هزینه های تحصیل در کانادا از سایر کشورهای انگلیسی زبان مانند ایالات متحده آمریکا، استرالیا و انگلستان معمولا ارزان تر و مقرون به صرفه تر می باشد که این باعث می شود تا با هزینهای تقریبا نصف هزینه دانشگاههای غیرانتفاعی همان رشته در آمریکا به تحصیل بپردازید.
ابزار انلاینی وجو دارد که به وسیله شورای وزیران آموزشوپرورش کانادا (CMEC) تهیه شده است که به دانشجویان بین المللی این امکان را فراهم میسازد تا به سرعت هزینههای تحصیل در دانشگاههای مختلف کانادا را محاسبه کنند و همچنین راهنمایی در مورد مدارک مورد نیاز برای ارائه درخواست پذیرش نیز ارائه نموده است.
یکی از قسمت های مهم هزینه زندگی در کانادا، هزینه اقامت و مسکن می باشد. سه نوع اسکان دانشجویی از قبیل اقامتگاههای دانشجویی، خوابگاههای دانشگاهی و مسکن شخصی وجود دارد که هزینه های آنها به طور مشخصی با یکدیگر متفاوت هستند. بهطور میانگین، هزینهی خرید مسکن در کانادا، ۹ برابر میانگین دستمزد سالیانه افراد است که این مقدار از یک استانی به استان دیگر متغییر است.دانشجویان هر ساله
مبلغ اجاره خانه نیز به طور تقریبی ماهیانه در بین ۸۰۰ تا ۲۸۰۰ دلار می باشد که به نوع خانه، متراژ، امکانات، موقعیت مکانی و استان مورد نظر بستگی دارد. خوابگاه دانشگاه اغلب ارزانتر می باشد که در یعضی از دانشگاهها غذا نیز ارائه میشود و دانشجویان میتواند از فروشگاههای مواد غذایی داخل دانشگاه، غذا نیز خریداری نماید. برای دانشجویانی که تمایل دارند در خوابگاهای دانشگاه اقامت کنند، میانگین هزینهی اقامتی در حدود ۲۵۰ تا ۷۰۰ دلار در ماه را باید پرداخت کنند.
در کنار هزینه اقامت، هزینههای روزمره زندگی نیز نظیر خوراک، پوشاک و غیره نیز باید محاسبه شود. بر مبنای تخمین های محاسبه شده، دانشجویان دانشگاه مونترال هرساله به طور کلی ۱۵۰۵۰دلار کانادا برای تامین هزینههای مسکن، غذا، کتاب و لوازمالتحریر، هزینه تلفن و سایر هزینهها نیاز دارند. بهطور مشابه، دانشجویان در دانشگاه بریتیش کلمبیا، نیز مبلغ ۱۵۵۰۰ دلار کانادا هرساله بدون احتساب هزینه بیمه نیاز دارند.
از طرفی دولت کانادا از افراد توقع دارد که به طور میانگین چیزی در حدود ۱۰ هزار دلار در سال را هزینه کند. مقدار هزینهی متوسط زندگی در کانادا بدون در نظر گرفتن اجار بهای مسکن، ماهیانه از ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار می باشد که به سبک زندگی فرد بستگی دارد.
محاسبه تعداد واحد گذرانده شده برای اپلای | چگونه برای دانشگاه خارجی پذیرش بگیریم؟ | معرفی سایت یافتن پوزیشن دکتری
هزینه تحصیل مدارس در کانادا
در مدارس کانادا، هزینهی تحصیل به نوع مدرسه بستگی دارد. به طور کلی شهریهی مدارس دولتی بین ۱۰ تا ۱۵ هزار دلار در سال و شهریه مدارس خصوصی کانادا بسته به نوع مدرسه ممکن است تا دو الی سه برابر مدارس دولتی باشد. مدارس شبانه روزی که از نوع مدارس خصوصی هستند دارای شهریه کل ۳۰ هزار دلار در سال میرسد.
شهریه تحصیلی دانشگاه ها
هزینههای تحصیل در دانشگاه های کانادا توسط خود دانشگاه ها مشخص میشود که میزان این هزینه ها به یکسری فاکتورها نظیر برنامه های تحصیلی، دانشجوی بین المللی یا دانشجوی بومی، مقطع تحصیلی دانشجو بستگی دارد. شهریه دانشجویان دوره کارشناسی برای دانشجویان کانادایی به طور میانگین ۳/۳ درصد و برای دانشجویان بین المللی ۶/۶ درصد بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار کانادا در سال ۲۰۱۹ -۲۰۱۸ افزایش یافته است.
پیشنهاد مطالعه: اقامت پس از تحصیل
هزینه تحصیل مقطع کارشناسی در کانادا
بر اساس آمارهای اعلام شده در کانادا، میانگین شهریه برای دانشجویان بین المللی در سال تحصیلی ۲۰۱۹ -۲۰۱۸ میلادی ۲۷,۱۵۹ دلار کانادا در سال می باشد. رشتههایی نظیر هنر و علوم انسانی نسبت به سایر رشته ها ارزانتر می باشد ولی رشتههای مانند مهندسی و پزشکی از شهریه بالاتری برخوردار هستند که سالانه بهطور میانگین ۳۰,۷۴۲ دلار کانادا هزینه شهریه آن می باشد. رشته های مدیریت نیز شهریه ای در حدود ۲۶,۳۹۵ دلار کانادا در سال دارند.
هزینه تحصیل سطح تحصیلات تکمیلی در کانادا
هزینه دانشگاه در سطح تحصیلات تکمیلی معمولا پایین تر می باشد که به رشته و دانشگاه وابسته است. بر مبنای آمار منتشر شده، میانگین شهریه تحصیلات تکمیلی در سال تحصیلی ۲۰۱۹ -۲۰۱۸ برابر با ۱۶,۴۹۷ دلار بوده است که فقط یک درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
سوالات متداول دانشجویان ایرانی در کانادا | انواع بورسیه های تحصیلی کانادا | معرفی سایت کاریابی در کانادا | دندانپزشکی روسیه
5- تحصیل رایگان در کانادا | بورسیه های تحصیلی در کانادا
در کشور کانادا تحصیل رایگان نمی باشد مگر اینکه استثنایی وجود داشته باشد که دانشجو نخبه یا استعداد درخشان خیلی خوب داشته باشد که در این صورت بنا بر صلاح دید دانشگاه به متقاضی فول فاند اهدا می شود.
با توجه به ملب گفته شده متوجه خواهید شد که تحصیل در کانادا رایگان نیست و برای تحصیل رایگان در کانادا تنها یک راه وجود دارد و فقط در صورت اخذ بورسیه تحصیلی می توان به کاهش بخشی از هزینه های تحصیل در این کشور کمک کرد. چون هیچ دانشگاه یا کالج در کانادا رایگان نمی باشند، برای تحصیل در کانادا حتماً باید بورسیه تحصیلی داشته باشید تا به طور کامل هزینه تحصیل و اقامت دانشجویی پوشش داده شود.
از این رو دولت کانادا به جهت جذب دانشجویان نخبه وعلمی، بورسیههای متنوعی را در نظر گرفته است که درصورت دریافت آن، به میزان قابل توجهی، از هزینههای زندگی دانشجو، کاهش می یابد. ذکر این نکته لازم است که بدانیم که دریافت بورسیه تحصیلی کانادا در مقاطع پایینتر از دکتری بسیار مشکل تر می باشد و فقط به افراد محدودی تعلق میگیرد ولی برای دانشجویان دکتری دریافت بورسیه تحصیلی بسیار راحتتر می باشد. بهطور کلی، سه نوع کمک هزینهی تحصیلی در کانادا وجود دارد که بنا به شرایط مختلف به متقاضی اعطا می شود:
- اسکالرشیب (Scholarship)
- گرنت (Grant)
- بورساری (Bursary)
اسکالرشیپ و یا فلوشيپ غالبا به دانشجویان دکتری داده می شود که از طریق سرمایهگذاری خصوصی و شرکتی نهادهای مختلف، برای دانشجویان دکتری تامین مالی می شود.
گرنت و بورساری نیز که در مواقعی دانشجو نیاز به کمک مالی داشته باشد اعطا می شود. بنابراین بورسیه تحصیلی یکی از بهترین گزینه ها به جهت تحصیلی رایگان در کانادا می باشد. مبلغ و نوع کمک هزینه با توجه به نوع بورسیه بین موسسات متفاوت است. علاوه بر این رقابت برای اخذ بورسیه بسیار زیاد می باشد و باید درخواست ها به طور مستقیم از هر دانشگاه صورت گیرد.
بورسیههای دولتی کانادا
کمک هزینه پسادکتری بانتینگ ( Banting Postdoctoral Fellowships):
این بورسیه و کمکهزینه توسط دولت کانادا برای متقاضیان پسا دکتری در زمینه های علوم طبیعی و اجتماعی یا تحقیق های حوزهی سلامت به دانشجویان بینالمللی اعطا میکند.
کمک هزینه تحقیقاتی ( IDRC Research Awards ) :
بورسیه تحقیقاتی IDRC، بورسیه ای است که دولت کانادا برای دانشجویان کشورهای در حال توسعه در نظر گرفته است تا بتوانند دوره تحصیلاتی خود در مقاطع کارشناسی ارشد یا دکتری را در دانشگاههای شاخص کانادا بگذرانند.
بورسیههای تحصیلات تکمیلی NSERC:
بورسیه NSERC ، کمکهزینههای گوناگونی را از طرف دولت کانادا برای دانشجویان نخبه در رشتههای علوم طبیعی یا مهندسی دانشگاه های معتبر کانادا فراهم می کند.
بورسیه تحصیلی وانیر کانادا (Vanier Canada Graduate Scholarships Program):
بورسیه وانیر که از طرف دولت کانادا برای دانشجویان دکتری بینالمللی در نظر گرفته است تا بتوانند در برخی از دانشگاههای کانادایی تحصیل کنند.
بورسیههای غیردولتی تحصیل در کانادا
فاند اکولوژیکی آنه والی (Anne Vallee Ecological Fund) :
این کمک هزینه برای آن دسته از دانشجویان بینالمللی است که در مقطع دکتری در یکی از دانشگاههای معتبر کانادا در کبک یا دانشگاه بریتیش کلمبیا به تحقیقات جانوری مشغول باشند اهدا می شود.
بورسیه و کمک هزینه تحصیلی ترودو (Trudeau Scholarships and Fellowships ):
بنیاد ترودو تعدادی بورسیه، کمکهزینهی تحصیلی در نظر گرفته تا تعدادی از دانشجویان دکتری شاغل در برخی از موسسات آموزشی منتخب کانادا است.
علاوه بر این بورسیه ها، دانشگاه های مختلف کانادا نیز برایی جذب دانشجویان بورسیه هایی را اهدا می کنند که هر کدام بسته به شرایطشان در سایت های خود دانشگاه ها معرفی شده است.
ویزای دانشجویی کانادا | چگونه برای دانشگاه خارجی پذیرش بگیریم؟ | مدرک زبان برای اپلای | لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت
6- رشتههای پر درآمد و مورد نیاز در کانادا
به علت گستردگی وسعت کانادا، بازار کار در این کشور بسیار فعال و در حال رشد می باشد. بطوریکه با وجود ورود هزار مهاجر، وضعیت اشتغال در کانادا ثبات خود را حفظ کرده است و طوری شده است که افراد پس از فارغالتحصیل شدن معمولا میتوانند جذب بازار کار شوند. با یک دید کلی به وضعیت بازار کار در کانادا، به راحتی میتوان دید که شغل هایی در زمینه مدیریت، فنی مهندسی و بهداشت و درمان، در فهرست پردرآمدترین و بهترین مشاغل کانادا هستند.
ده شغل برتر کانادا در سال های اخیر با توجه به میزان اشتغال و درآمد، به قرار زیرند:
شغل
درآمد سالانه
مدیر امور اداری با درآمدی در حدود ۱۰۶۶۶۲ دلار در سال
پرستاری با درآمدی در حدود ۸۴۵۱۰ دلار در سال
مدیریت جنگلداری و چوببری در حدود ۱۰۰۰۰۰ دلار در سال
مهندسی تأسیسات در حدود ۸۹۳۹۸ دلار در سال
مدیریت منابع در حدود ۱۱۲۳۲۰ دلار در سال
مدیریت مخابرات در حدود ۸۶۵۲۸ دلار در سال
مدیریت توسعه اقتصادی در حدود ۱۱۴۴۰۰ دلار در سال
وکالت در حدود ۸۸۵۲۴ دلار در سال
متوسط درآمد در کانادا، با ۴۰ ساعت کار درهفته، حدودا بین ۳۷ تا ۵۵ هزار دلار در سال است.
7- اجازه کار ضمن تحصیل
یکی از ویژگی های مثبت تحصیل در کانادا، امکان کار همراه با تحصیل برای دانشجویان است. بسیاری از دولتها در کشورهای توسعهیافته، به دانشجویان بین المللی اجازه کار نمیدهند اما دولت کانادا این امکان را برای دانشجویان خارجی فراهم کرده است که درکنار تحصیل، مشغول به کار شوند .
دانشجویانی که در دانشگاه های کشور کانادا مشغول به تحصیل هستند، مانند اکثر دانشجو های کشور های مختلف، می توانند در زمان تحصیل مشغول به کار شوند؛ به طوری که شغل مورد نظر باید با رشته تحصیلی دانشجو مرتبط باشد. کار در این صورت می تواند در داخل دانشگاه یا خارج دانشگاه باشد. شما میتوانید همزمان با تحصیل، بهصورت پارهوقت در دانشگاه خود مشغول به کار شده یا ۲۰ ساعت در هفته، خارج از محیط دانشگاه، کار کنید.
کار دانشجویی در محیط دانشگاه (On campus)
دانشجویان تمام وقت و دارای ویزای معتبر تحصیلی، می توانید در دانشگاهی که پذیرفته شده اند مشغول به کار شوند و نیازی به مجوز برای کار ندارند. برای کار دانشجویی کانادا، متقاضی باید SIN NIMBER داشته باشد و پس از شروع کار در کانادا فقط ۳ روز وی مهلت دارد تا که این شماره را به اداره مهاجرت و شهروندی کانادا اعلام کند. همچنین اقدام برای دریافت این شماره به صورت رایگان می باشد.
کار دانشجویی در خارج از محیط دانشگاه (Off campus)
دانشجویان تمام وقت و دارای ویزای تحصیلی معتبر، می توانند به مدت ۲۰ ساعت در هفته داوقات دانشجویی مشغول به کار شوند. همچنین در زمان هایی که دانشگاه تعطیل می باشد به صورت نامحدود فرد می تواند به کار دانشجویی در کانادا بپردازد.
کار بعنوان کارآموز در کانادا (co–op student or intern)
برای واجد شرایط بودن میبایست:
دانشجویانی که ویزای تحصیلی معتبر دارند و کارورزی جز برنامه تحصیلی شان می باشد باشد می توانند از این طریق درآمد دریافت کنند. استخدام متقاضی باید بخشی ضروری از دوره در موسسات آموزشی معتبر در کانادا بوده و نامه تاییدیه از موسسه داشته باشید. علاوه برا ین دوره کارورزی نباید بیشتر از ۵۰٪ دوره تحصیلی باشد.
کار همسر دانشجو در کانادا
تا زمانی که متقاضی در حال تحصیل باشد و ویزای تحصیلی او معتبر باشد، همسر متقاضی با داشتن ویزای کاری می تواند به طور نامحدود در کشور کانادا مشغول به کار شود.
دوره های غیر مجاز برای کار در کانادا
اگر در دوره های غیراز دوره های زیر تحصیل مشغول به تحصیل هستید با حفظ شرایطی خاص اجازه کار همزمان با تحصیل در کانادا را خواهید داشت. قانون کار کانادا، کارفرمایان را مجاب می کند تا از نظر دستمزد حداقل را رعایت کنند. در دوره های زیر اجازه کار حین تحصیل وجود ندارد:
- دوره های پاره وقت
- دوره دبیرستان
- دوره های زبان
- دوره های پیش نیاز (general interest or preparatory courses)
پیشنهاد مطالعه: معرفی سایت کاریابی در کانادا
8- سین نامبر کانادا (Social Insurance Number)
سین نامبر یک شماره ملی ۹ رقمی منحصر بفرد می باشد که برای هر فرد تازه وارد که اقامت دائم کانادا را دریافت نموده است و یا افرادی که با Study permit (دانشجویان) و یا Work permit وارد کانادا گردیده اند صادر می شود. این شماره در واقع کد ملی در کاناداست که علاوه بر شناسایی افراد در کانادا، برای کلیه خدمات دولتی و معاملات کاربرد دارد.
دانشجویان و همسران آنها که دارای اجازه کار (Work permit) هستند، پس از ورود به کانادا و انجام امور اولیه مانند تهیه مسکن می توانند با پاسپورت و استادی پرمیت و یا ورک پرمیت به نزدیکترین دفتر Service Canada مراجعه نمایند و برگه حاوی سین نامبر را دریافت نمایند.
9- مهاجرت به کانادا
براساس گزارش های ارائه شده توسط سازمان ملل متحد، کشور کانادا از سال 1994 در لیست 10 کشور برتر جهان برای زندگی قراردارد. شهرهای مهمی که در کانادا جزء این ده شهر برتر دنیا هستند عبارتند از شهر ونکور، تورنتو و کلگری. داشتن استاندارد بالای زندگی همراه با امید به زندگی بالا، پایین بودن میزان جرم و جنایت همچنین ثبات اقتصادی از عوامل افزایش سیر مهاجرت به این کشور می باشد.
مقاله مفید: راهنمای مهاجرت کانادا
یکی دیگر از جنبه های و فرصت های عالی تحصیل در کانادا امکان اقامت برای کار و به دست آوردن اقامت دائم است. به طوری که کشور کانادا برای جذب نیروهای متخصص انواع ویزاهای اقامتی را ارائه می دهد. یکی از امتیازاتی که کانادا به دانشجویان بین المللی دانشگاه هایش می دهد این است که آن ها می توانند بدون این که خاک آن را ترک کنند برای دریافت این نوع ویزاها اقدام کنند. این ویزا ها که در حال به مهاجرین ارائه می دهد به ترتیب زیر می باشد که در مطالب آتی سای حتما در مورد آنها بحث و گفتگو خواهد شد :
- Express Entry – Skilled worker
- Quebec-selected skilled workers
- Immigrant Investors
- Family sponsorship
- Atlantic Immigration Pilot
- Start-up visa
- Self-employed
- Provincial nominees
- Caregivers
تحصیل و زندگی در ژاپن | تحصیل و زندگی در دانمارک | بورسیه تحصیلی استرالیا | زندگی و تحصیل در استرالیا
10- مشاوره برای تحصیل در کانادا
همانطور که اطلاع دارید پذیرش گرفتن و روند اپلای همیشه یکی از بزرگترین چالشهای مهاجرت تحصیلی برای اخذ پذیرش تحصیلی از مدرسه، دانشگاه یا مؤسسه آموزشی می باشد. به این دلیل که هریک از استانهای کانادا، مقاطع و مؤسسات آموزشی خود را دارند که تابع قوانین خاض خودشان می باشند. از طرفی بسیاری از موردها به دلیل نقص اطلاعات یا ارائه اطلاعات به شکلی نادرست برای درخواست ویزای تحصیلی، به علت تردید آفیسر رد یا به اصطلاح ریجکت میشوند.
از این رو شما متقاضیان عزیز میتوانید برای دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا، با کارشناسان ما تماس گرفته تا ضمن راهنمایی رایگان شما درمورد نحوه پذیرش، خدمات ما را هم برای شما تشریح کرده تا در صورت تمایل کارهای پذیرش خود را به ما بسپارید.
پیشنهاد مطالعه: پرداخت اپلیکیشن فی