0

فول فاند تحصیلی | کمک هزینه تحصیلی | شرایط گرفتن فاند | فول فاند چیست؟

5/5 - (1 امتیاز)

بورسیه تحصیلی فول فاند چیست؟

بورسیه تحصیلی فول فاند، بورسیه ای است که کلیه­ ی هزینه های مربوط به شهریه، زندگی و هر آنچه که برای تحصیل نیاز است که توسط سازمان یا دانشگاهی که میزبان بورسیه تحصیلی است ارائه می شود. به طور دقیق تر بورسیه فول فاند به معنی هزینه ای است که به طول کامل شهریه و هزینه های زندگی را پوشش دهد. اما بورسیه های متفاوت دیگری نیز وجود دارد که امکان دارد با فول فاند اشتباه گرفته شد که به صورت زیر می باشند:

  • بورسیه های تحصیلی برای شهریه دانشگاه (tuition fee waivers scholarships)
  • بورسیه تحصیلی برای پرداخت هزینه های زندگی (living expenses scholarships)
  • بورسیه تحصیلی برای هزینه های جزئی (partial fund scholarships)
  • بورسیه تحصیلی برای شهریه دانشگاه و هزینه های زندگی  که شامل مخارج سفر، کتاب، بیمه و غیره می شود  (Tuition cost and living expenses and travel costs, book allowance, insurance scholarships)

اعتبار مالی یا فاند

برای آگاهی بیشتر در این موضوع اینطور بیان می کنیم کلمه فاند، به معنی بودجه و تامین مالی است که به افراد با شرایط لازم اعطا می شود. اعتبار مالی یا فاند به سه دسته مختلف تقسیم می شوند که هر کدام از این فاند ها نیز زیر مجموعه های مختلف دارد. این سه دسته عبارتند از:

  • بورسیه تحصیلی یا اسکالرشیپ (Scholarship)
  • کمک هزینه تحصیلی (Financial aid)
  • کمک هزینه تحصیلی (Fellowship)

وقتی تحت عنوان هر یک از این کمک هزینه های مالی، تمامی هزینه های متقضی پوشش داده شود گفته می شود که متقاضی بورسیه فاند کامل دریافت کرده است. دریافت بورسیه های تحصیلی به صورت فول فاند یا فاند کامل به هیچ عنوان ساده نمی باشد. در واقع به سطح دانشگاهی متقاضی بستگی دارد؛ اما بطور معمول برای دانشجویان دکتری دریافت فول فاند ساده تر می باشد.

با این حال، برای دانشجویان کارشناسی یا کارشناسی ارشد، دریافت بورسیه تحصیلی به مراتب دشوارتر از مقطع دکتری می­ باشد. علاوه بر این، بسیاری از بورسیه های تحصیلی فقط مربوط شهریه دانشگاه می باشند و هزینه های دیگر مانند مسافرت و اقامت را در بر نمی گیرد. بنابراین بورسیه های تحصیلی بر اساس اهداف مختلف به دو دسته مختلف تقسیم می شوند:

  1. بورسیه های تحصیلی معمول
  2. بورس های تحصیلی به صورت فاند کامل

موسسات و شرکت های مختلف خصوصی بنابر حوزه کاری و نیاز خود، فول فاند های کاملی را ارائه می دهند.  در این نوع بورسیه، متقاضیان آزادی عمل بیشتری از فاندهای دولتی دارند اما برنده شدن در این نوع بورسیه سخت تر و همچنین تعداد آنها نیز کمتر می باشد. دلیل این امر این است که شرکت ها و موسسات به صورت دوره ای و متناسب با نیاز خود این بورسیه ها را ارائه می دهند.

مقدار مبلغ فاند چه کامل باشد و چه معمولی، برای هر دانشگاهی متغییر است. پس از این رو استناد کردن به تجربه دیگران در این زمینه و تعمیم آن به دانشگاه های دیگر امری خلاف واقع و نادرست است. از نظر بازه زمانی، مدت فاندها متغییر است و از یک سال تا کل مدت تحصیل می تواند باشد. علاوه بر این هزینه ها، مبلغ دیگری نیز به عنوان هزینه ای جهت سفر دانشجویی و مخارج روزانه به متقاضی داده می شود.

تاثیر معدل کارشناسی و کارشناسی ارشد برای اپلای | تاثیر وقفه تحصیلی بر فرآیند اپلای | بهترین دانشگاه کره جنوبی | اپلای

تفاوت های بین فاند کامل و فاند

فول فاند ها به صورتی است که دسترسی به این منابع مالی آسان تر می باشد و دارای تعدادی بیشتر نیز می باشند. این دسته از بورسیه ها، بورسیه هایی هستند که فقط هزینه های دانشگاه از جمله شهریه را تحت پوشش قرار می دهد. مبلغ فاند به صورت مستقیم به دانشگاه پرداخت می شود و یا اینکه در ابتدای سال تحصیلی در اختیار دانشجو قرار می گیرد.

فول فاند یا فاند کامل، بورسیه های تحصیلی هستند که ارگان اسپانسر، تمام هزینه های لازم برای تحصیل متقاضی در دانشگاه مورد نظر و در کشور مقصد که شامل هزینه های زندگی مانند محل اقامت، خورد و خوراک و رفت و آمد و شهریه دانشگاه می شود را بر عهده می گیرد. فاند های کامل تحصیلی از مقطع کارشناسی تا دکتری در دسترس هستند ولی یک رقابت شدید بین درخواست کنندگان قبولی در آن را بسیار دشوار کرده است.

فول فاند

نحوه اخذ فاند چگونه است؟

اخذ فول فاند، به علت تفاوت های آن در اسپانسر مربوطه، دانشگاه و کشور مربوطه دارای جزئیات و انواع مختلفی می باشد. از این رو لازم است در قدم نخست برای کسب اطلاعات دقیق به بخش Fund یا Financial aid دانشگاه مورد نظر مراجعه نمایید. علاوه بر این از طریق سایت دانشگاه مربوطه نیز می توانید از مقدار مبلغی به متقاضی پرداخت می شود مطلع شوید.

دریافت فول فاند در مقطع کارشناسی

دانشگاه ها، دولت ها و استان ها بر اساس رزومه متقاضی و معیارهایی مانند نمره SAT، ACT، معدل دبیرستان، تجربه در خدمات اجتماعی، شرکت در فعالیت های مختلف دانشگاهی مانند مقالات و غیره، به دانشجویان، فاند کامل تحصیلی را ارائه می دهند. این بورسیه که به نام بورسیه شایستگی یا Merit-Based scholarship شناخته می شود، شامل کمک هزینه ای می شود که متقاضی برای عملکرد موفقیت آمیز خود در مقطع دبیرستان به دست می آورد.

البته در کنار موفقیت های تحصیلی، عامل های دیگری از قبیل روحیه رهبری فرد، نمرات آنها در آزمون های SAT و یا ACT، شرکت در فعالیت های گروهی در مدرسه نیز وجود دارند که در رسیدن به این بورسیه کمک کننده است. مقدار بورسیه شایستگی بدین صورت است که مقداری از هزینه های تحصیل را کم کرده و یا تمامی آن هزینه ها را به عهده می گیرد. یکی از خصوصیت های مثبتی که در کمک هزینه هایی که در این نوع بورسیه وجود دارد، برای افرادی است که توانایی مالی خوبی ندارند و قادر به اثبات این موضوع نیز نیستند. در این موارد سازمان های حامی با ذهنیت نیازمند بودن فرد، این بورسیه را در اختیار وی قرار می دهد.

مراحل اپلای کردن | راهنمای مهاجرت کانادا | مدارک اپلای | روش گرفتن پذیرش دانشگاه های خارجی | اپلای کردن یعنی چی؟

دریافت فول فاند در مقطع کارشناسی ارشد

همانند مقطع کارشناسی، در مقطع کارشناسی ارشد نیز بورسیه های تحصیلی که در اختیار دانشجویان قرار گرفته می شود بسیار محدود است اما بیشتر از مقدار ارشد می باشد. همچنین برای برنده شدن در این بورسیه، رقابت بسیار سختی وجود دارد.

در مقطع کارشناسی ارشد، فاند کامل بر اساس شایستگی تحصیلی و عملکرد فرد در انجمن ها و فعالیت های دانشگاهی داده می شود. دریافت این بورسیه در مقطع کارشناسی ارشد به شرایط تحصیلی فرد بستگی دارد. اما غالبا در مقطع کارشناسی ارشد این بورسیه های تحصیلی کامل فقط شهریه دانشگاه را برای مهاجرت تحصیلی پوشش می دهد.

دوره کارشناسی ارشد چون دوره ای پژوهش محور است و معمولا دانشجویان تحقیق می کنند تا به جای اینکه یک پرژوه انجام دهند باعث شده است که گرفتن فاند در مقطع کارشناسی ارشد مقداری سخت شود و غالبا مانند دوره دکتری فاند کامل به دانشجویان تعلق نمی گیرد.

بنابراین اگر فردی قصد گرفتن پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه هایی که مقطع دکتری ندارند را داشته باشد، شانسش برای گرفتن فاند بیشتر است؛ بدین دلیل که در صورت داشتن دکتری بیشتر بوجه کمک هزینه ها صرف این مقطع می شود. علاوه بر این می توانید با توجه به شرایط و توانایی های خود و دانشگاه مورد نظر از یکی از انواع فاند بهره مند شوید.

دریافت فول فاند در مقطع دکتری

فرآیند فاند تحصیلی در مقطع دکتری به دلیل متفاوت بودن دوره به صورتی دیگر می باشد. در مقطع دکتری کمک هزینه ای که به متقاضی پرداخت می شود معمولا فول فاند گفته می شود. این بورسیه های بدین گونه است که متقاضی علاوه بر اینکه شهریه ای را پرداخت نمی کند، مبلغی را نیز بابت تحصیل دریافت می کند.

دلیل این این می تواند باشد که دوره دکتری در اکثر کشورهای دنیا شغل محسوب می شود و دانشجو در عوض این مبالغ غالبا پروژه ای صنعتی یا دانشگاهی را انجام می دهد. به طور کلی متقاضی با داشتن رزومه ی مناسب در مقطع دکتری در بیشتر مواقع فاند کامل را دریافت می کند ؛ حتی اگر درخواست خود را برای گرفتن آن ذکر نکرده باشد. کامل ترین نوع فاندهای کامل تحصیلی در اکثر کشورها، در مقطع دکتری امکان پذیر است.

اخذ فاند در مقطع دکتری

اخذ فاند در مقطع دکتری در اکثر کشورها بدین صورت است که متقاضی نخست با پیدا کردن یک استاد راهنما فرآیند را شروع می کند و درصورت گرفتن موافقت استاد راهنما برای دریافت فاند، مبلغ مورد نظر را بر اساس شرایط دریافت می کند.

در وحله اول متقاضی یک استاد راهنما پیدا کرده و پروپوزال دکتری را به همراه رزومه خود برای اساتید مربوطه ارسال نماید. در ادامه بعد از دریافت موافقت استاد، در مکاتبات بعدی در رابطه با جزییات بودجه و حمایت مالی و مبلغ فاند متقاضی باید با استاد وارد گفتگو شود.

همانطور که گفته شد در اکثر کشور ها به ویژه کانادا و آمریکا موقعیت دکتری به عنوان یک شغل محسوب می شود. بنابراین حتما کمک هزینه ای برای تحصیل در دوره دکتری به دانشجویان تعلق میگیرد که در اکثر موارد هزینه تحصیل و زندگی را پوشش میدهد و حتی می توان مقداری نیز پس انداز کرد.

مبلغ وثیقه خروج از کشور مشمولین | آیین نامه آزاد کردن مدرک | شرایط و نحوه دریافت اصل دانشنامه | مقررات کسر خدمت فرزندان

    شرایط کلی برای اخذ فاند

فاکتورهای اصلی

داشتن ریز نمرات و معدل بالا در مقاطع گذشته

نمره آزمون زبان

مدرک تحصیلی

سن مناسب

عدم گپ تحصیلی

فاکتور های جانبی

انتشارات نظیر مقاله و کتاب

انگیزه نامه قوی

توصیه نامه قوی

شرایط اعطای فاند در اروپا و آمریکا

اولین شرط لازم برای تخصیص فول فاند که متانسب با هر کشوری است، شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشوری که قصد تحصیل در آن را دارید می باشد. بطوریکه شرایط اقتصادی سالانه هر کشور، میزان منابع مالی که به به دانشجویان اعطا می شود را تحت تاثیر قرار می دهد. به طور نمونه دانشگاه‌ کشورهایی مانند سوئد و آلمان تا سال 2008 از دانشجویان خود هیچ شهریه ای را دریافت نمی‌کردند و علاوه براین کمک‌های مالی نیز برای هزینه‌های زندگی دانشجویان بین المللی اختصاص می دادند.

اما از سال 2008 به بعد سیاست های دانشگاه ها به علت مسائل اقتصادی تغییر کرد و منابع مالی بسیار کمتری را آن هم برای تعداد کمی از دانشجویان خارجی قرار دادند. این قوانین در کشور سوئد همچنان برقرار است ولی بعضی از ایالت‌های کشور آلمان اخذ شهریه تحصیلی را از دانشجویان لغو کرده و منابع مالی مناسبی را در اختیار دانشجویان بین المللی قرار می‌دهند.

از طرفی دیگر در نحوه اعطای فاند در کشورهایی نظیر آمریکا و کاناداست که با کشورهای اروپایی متفاوت می باشد. در کشورهای اروپایی چون منابع مالی کمتری در نظر گرفته شده است تعداد فاندهای تحصیلی کمتر می باشد ولی از نظر مقدار، این فاند مبالغ بیشتری دارد.  در کشورهای کانادا و آمریکا چون منابع زیادی چه دولتی و چه خصوصی برای فاندها در نظر گرفته اند از تعدد بیشتری نسبت به کشورهای اروپایی برخوردار است ولی از لحاظ مقدار فاند نسبت به کشورهای اروپایی کمتر می باشد.

انواع فاندهای تحصیلی

درآمد و حقوق ماهیانه یا سالیانه در قبال کار دانشگاهی

این نوع فاند به صورتی است که مبلغی در قالب حقوق و دستمزد ماهانه و یا سالانه از طرف دانشگاه‌ها و موسسات به دانشجویان مقطع دکتری و بالاتر اعطا می شود. متقاضیان در عوض فعالیتی که در دانشگاه یا موسسات تحقیقاتی و زیر نظر استاد راهنمای خود انجام می‌دهند، بصورت ماهیانه و در قالب قراردادهای یک ساله دستمزد دریافت می‌کنند.

چون دانشجویان دوره دکتری به عنوان یک فرد شاغل در دانشگاه به حساب می آیند، همانند سایر مسئولین دانشگاه از حقوق ماهیانه برخوردار می‌شوند. برای دریافت این حقوق ماهانه باید یکی از دو موقعیت شغلی، دستیار پژوهشی یا دستیار آموزشی را بدست آورید.

کمک هزینه‌های تحصیلی بدون بازپرداخت یا با بازپرداخت بلند‌مدت

این کمک‌ هزینه های مالی طیف گسترده ای از فرصت های را به دانشجویان ارائه می دهد. این کمک هزینه بدین گونه است که متقاضیان به ازای دریافت این کمک هزینه‌‌ها، مجبور به کار نمی‌باشند. این کمک‌ها یا از دسته بازپرداخت کوتاه مدت یا بلند مدت یعنی وام و یا از دسته کمک هزینه‌های مالی بدون بازپرداخت قرار می‌باشند که به صورت زیر دسته بندی می شوند:

  • کمک هزینه شهریه (Tuition)
  • کمک هزینه وام (Loan)
  • کمک هزینه‌های تحصیلی Award
  • کمک هزینه Fellowship
  • کمک هزینه Scholarship
  • کمک هزینه Grant
  • کمک هزینه Waiver
  • کمک هزینه شایستگی (Merit-Based Scholarship)
  • کمک هزینه Financial Need

کمک هزینه شهریه (Tuition)

یک نوع دیگر از کمک هزینه ها وجود دارد که به صورت شهریه (Tuition) به دانشجویان اعطا می شود. این کمک فقط شامل شهریه دانشگاه را پوشش می دهد که یا کل شهریه و یا 50 یا 25 درصد از شهریه کل را می پوشاند. از این دانشجویان برای اینکه بتوانند مابه التفاوت شهریه دانشگاه و هزینه های زندگی خود را تامین کنند باید از طریق کمک هزینه های دیگر هزینه های زندگی و تحصیل خود را بپردازند.

ساختار انگیزه نامه استاندارد | ویرایش رزومه | توصیه نامه برای اپلای

کمک هزینه وام (Loan)

همانطور که از نام این کمک هزینه بر می آید، کمک هزینه بصورت وام می باشد که از طرف بانک یا نهادهای دولتی یا خصوصی داده می شود. این وام‌ها در اشکال‌ مختلف و با شرایط گوناگون ارائه می‌شوند، که عموما به طور مستقیم به حساب دانشگاه واریز می‌شود.

کمک هزینه تحصیلی Grant

این بورسیه تحصیلی، کمک هزینه‌ای بدون بازپرداخت است که انواع مختلفی دارد. این کمک هزینه تحصیلی از سوی نهادهای دولتی یا خصوصی و یا سازمان‌های مردم نهاد برای هر سال تحصیلی جدید به ‏منظور انجام کار و یا پروژه خاص اعطا می‌شود که نیازی به بازپرداخت نمی باشد ولی در اکثر موارد نیاز به گزارش دهی از ‏نحوه استفاده و پیشرفت کار و یا پروژه است.

بر خلاف اسکالرشیپ مقدار گرنت توسط متقاضی مشخص می شود و ‏سازمان هایی که گرنت ها را ارائه می د هند نظیر دولت‌ها، نهادها و سازمان‌های دولتی، صنایع و شرکت‌های خصوصی، نهادها و سازمان‌های بین‌المللی و ‏نیز بنیادهای خیریه باشد. بطور کلی گرنت ها بر پایه نیاز به دانشجو داده می شود و مبلغ پیشنهادی هم از طرف دانشجو خواهد بود.

میزان مبالغ این کمک هزینه‌ها نیز متغیر است و بر اساس نیاز متقاضی و یا دانشجو به او داده می شود و میزان/مبلغ گرنت توسط دانشجو ‏مشخص می گردد.‏ بر خلاف اسکولارشیپ که مقدار آن از قبل مشخص است و قابل تغییر نمی باشد، مقدار گرنت توسط درخواست دهنده گرنت تعیین می گردد. دانشجویانی که با هزینه شخصی مشغول به تحصیل هستند‎ ‎، برای تامین هزینه های خود می توانند از طریق گرنت اقدام کرده و در صورت موافقت از حقوق کامل ‏سالیانه برخوردار شوند.

بورسیه تحصیلی (Scholarship) | فول فاند

اسکالرشیپ نوعی دیگری از کمک هزینه تحصیلی است که هدف آن کمک به رشد تحصیلی دانشجو در جهت برطرف کردن بخشی از هزینه‌های زندگی و تحصیلی می باشد. برای دریافت این نوع کمک هزینه تحصیلی، دانشجو باید از شرایط لازم تحصیلی و علمی بالایی برخوردار باشد.

در اکثر مواقع این کمک هزینه تحصیلی به صورت ترمی ارائه می‌شود. اکثر اسکالرشیپ ها بر اساس شایستگی متقاضی به آنها ‏اعطا می شوند و میزان مبلغ آن نیز از قبل مشخص شده است، مانند کمک هزینه های دوره دکتری که به عنوان حقوق به دانشجو داده ‏می شود.

بنابراین برای دریافت آن در ترم‌های بعد، شرایط معدل دانشجو در نظر گرفته می شود. در مقطع کارشناسی، این بورسیه تحصیلی به تعداد بسیار پایینی از دانشجویان تعلق می‌گیرد ولی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری برای تعداد بیشتری از دانشجویان این بورسیه در نظر گرفته شده است. اکثر اسکالرشیپ ها بر اساس شایستگی متقاضی به آنها ‏اعطا می شوند و میزان مبلغ آن از قبل مشخص شده است، مانند کمک هزینه های دوره دکتری که به عنوان حقوق به دانشجو داده ‏می شود.

فلوشیپ (Fellowship)

فلوشیپ که به معنی لغوی همکاری و مشارکت اشاره دارد، کمک هزینه است که برای انجام یک فعالیت مشترک داده می شود که به دانشجویان دوره دکتری و بلاتر و در مواردی محدود در کارشناسی ارشد ارائه می‌گردد. این نوع بورس تحصیلی عموما به گروه‌های پژوهشی‌ای تعلق می‌گیرد که بر روی موضوع خاصی برای تحقیق تمرکز دارند و عموما هر ساله تمدید می‌ شود.

فلوشیپ ها غالبا توسط دولت، سازمان، موسسات و یا دانشگاه اعطا می شود و این فرصت را فراهم می کند تا متقاضی بر روی موضوع مورد علاقه خود پژوهش کند. فلوشیپ ها انواع مختلفی را دارند که به مقصودهای مختلف داده می شود. دسته بندی فلوشیپ ها در محیط های دانگی به صورت زیر می باشند:

  • ‏فلوشیپ پژوهشی (‏Research fellowship‏)
  • فلوشیپ تدریس (‏Teaching fellowship‏)
  • فلوشیپ پزشکی (‏Medical ‎fellowship‏)

جایزه تحصیلی (Award)

جایزه تحصیلی بدین صورت است که برخی نهادها و دانشگاه ها مبلغی را در زمان های معین به دانشجویان برجسته و نمونه خود به عنوان جایزه اهدا می کنند. این جایزه در برخی موارد مانند کسب رتبه برتر در ترمی خاص، تائید صلاحیت برتر علمی دانشجو و موارد مشابه توسط هیئت علمی، برای دانشجویان در نظر گرفته شده است که اصولا مبلغ آن محدوده مشخصی ندارد و این مبلغ به اندازه‌ای نیست که هزینه‌های تحصیلی را تامین کند.

مبلغ این جایزه مستقیما به حساب دانشجو واریز می‌شود و در برخی مواقع به صورت بن خرید کتاب، هزینه سفر برای ارائه مقاله در کنفرانسی خاص و یا هزینه شرکت در یک دوره تخصصی است.

کمک هزینه تحصیلی ویور (Waiver)

این کمک هزینه جهت ویو کردن یا پرداخت هزینه خوابگاه، پرداخت شهریه دانشگاه و یا هزینه شرکت در یک بازدید علمی می باشد. دانشجویی که این کمک مالی را دریافت می کند فقط بخشی از شهریه و هزینه های تحصیلی پرداخت می کند.

کمک هزینه تحصیلی بر اساس شایستگی (Merit- Based Scholarship)

این کمک هزینه همان‌گونه که از نام آن مشخص است، بر اساس شایستگی دانشجو، به وی اعطاء می‌گردد. جهت احراز شایستگی لازم برای دریافت این کمک هزینه، لازم است متقاضی از نظر علمی در سطح بالایی باید باشد. شرایط لازم به جهت دریافت این کمک هزینه را می توان معدل بالا، مقالات در مجلات معتبر، رزومه مناسب و نمره عالی زبان نام برد. نکته قابل بیان این است که بورسیه‌ای که هر سال تعداد زیادی از دانشجویان برای دریافت آن تلاش می‌کنند از این دست می باشد.

کمک هزینه نیاز مالی (Financial Need)

این کمک هزینه مخصوص دانشجویانی است که با داشتن درجه علمی مناسب از وضعیت اقتصادی مناسبی برخوردار نیستند و امکان ادامه تحصیل برای آنها وجود ندارد. لذا جهت دریافت این کمک هزینه دانشجو می‌بایست مدارکی مانند صورت حساب مالی، درآمد سالیانه و غیره را جهت اثبات عدم توانایی مالی در پرداخت شهریه به دانشگاه ارائه دهد.

نمونه نامه پوششی | انگیزه نامه | ساختار انگیزه نامه | انگیزه نامه تحصیلی | ویرایش cv | استادی پلن کانادا

کمک هزینه‌های تحصیلی برای زنان و افراد با توانایی یا مهارت‌های خاص

این کمک هزینه، خود به چند دسته تقسیم می‌شود.

  • کمک هزینه مختص بانوان که صرفا به زنان و جهت تشویق به ادامه تحصیل، به آن‌ها تعلق می‌گیرد.
  • کمک هزینه مربوط به معلولیت‌ها یا بیماری‌های خاص که به افرادی که از نظر جسمی کم‌توان هستند و یا معلولیت‌هایی نظیر نابینایی، ناشنوایی و غیره را دارند تعلق می گیرد. همچنین به افرادی که جزو بیماران خاص محسوب می‌شوند و حتی برای افرادی که قربانی HIV هستند نیزکمک هزینه تحصیلی تعلق می‌گیرد.
  • کمک هزینه مهارت‌های خاص که با عنوان Professionals به افرادی که مهارت خاصی دارند اعطاء می‌شود. به طور مثال از جمله این افراد می‌توان به کسانی که ساز خاصی را به صورت حرفه‌ای می‌نوازند و یا ورزشکارانی با افتخارات بین‌المللی و صاحب مدال و رکوردهای جهانی اشاره کرد.

 دستیار پژوهشی (RA) و دستیار آموزشی (TA)

  • دستیار پژوهشی (Research Assistantship) که به اختصار RA گفته می‌شود، برای دانشجویان دوره دکتری به کار برده می‌شود. کمک هزینه دستیار پژوهشی به واسطه‌ی انجام امور پژوهشی مورد نظر استاد، به دانشجو پرداخت می‌شود. این فعالیت ها نظیر حضور پیوسته در آزمایشگاه‌ها، شرکت در کنفرانس‌ها و همایش‌ها، مدیریت همایش‌های پژوهشی، ارائه و نوشتن مقالات یا کمک در ویرایش کتاب و مقالات استاد است.
  • دستیار آموزشی یا استاد حل تمرین (Teaching Assistantship) که به اختصار TA گفته می‌شود، نیز در دوره دکتری به کار برده می‌شود. مبلغ دریافتی TA با RA تفاوت چندانی ندارد. کمک هزینه دستیار آموزشی از طرف دانشکده پرداخت می‌شود و وظایفی نظیر برگزاری کلاس‌های حل تمرین، تصحیح اوراق امتحانی، مسئولیت آزمایشگاه‌ها و برگزاری جلسات رفع اشکال را بر عهده دارند.

از نظر مالی، RA و TA تقریبا مشابه هم هستند. اما موقعیت RA بهتر و مناسب‌تر از TA شناخته می‌شود، چرا که دانشجویان دکتری در طول تحصیل باید روی پروژه دکتری خود کار کنند و از این طریق فرصت مطالعه و تحقیق بیشتری خواهند داشت. معمولا قراردادهای دانشجویان RA و TA نه ماهه می باشد.

کارورزی (Internship)

یکی از دیگر از روش‌هایی که دانشجویان می توانند از آن کسب درامد کنند تا شهریه دانشگاه خود را پرداخت کنند از طریق کار به عنوان کارآموز است. کارآموزی یک دوره چند ماهه مرتبط با رشته تحصیلی است که برای دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ارائه می شود و ‏معمولا دانشجویان در تابستان اقدام به گذراندن کارآموزی می کنند.

فعالیت در دوره کارآموزی مرتبط با رشته تحصیلی دانشجویان متقاضی کارآموزی است. پیدا کردن موقعیت کارآموزی بسیار سخت است و در صورت یافتن این موقعیت توسط دانشجویان، آن‌ها فقط 20 ساعت در هفته مجاز به کار کردن هستند.

درآمد دریافتی در دوره کارآموزی تا حدودی هزینه‌های تحصیل را پوشش می‌دهد که معمولا در طول تابستان برگزار می‌شود. بنابراین شرکت‌هایی که کارآموز می‌پذیرند از حدود ماه دسامبر تا ماه می اطلاعاتی را در خصوص این موقعیت‌هادر وب‌‌سایت خود قرار می‌دهند.

تامین هزینه از طریق کار

روش دیگر برای بدست آوردن هزینه های زندگی و تحصیل از طریق کار دانشجوی است. بعضی ازکشورها به دانشجویان بین المللی اجازه می دهند که برای ساعات مشخصی در هفته یا ماه کار کنند. میزان ساعات مجاز کار کردن برای دانشجویان خارجی بسته به قوانین کشورها متفاوت می‌باشد. این کارها می توانند به صورت کارهای داخل دانشگاه نظیر مسئول کتابخانه و … که به کارهای  On-Campus معروف می باشند.

پیشنهاد مطالعه: پرداخت اپلیکیشن فی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *