0

اسکالرشیپ یا بورسیه های تحصیلی | انواع فاند تحصیلی | اسکولارشیپ چیست

5/5 - (2 امتیاز)

اسکولارشیپ چیست

اسکالرشیپ | فاند (Fund) تحصیلی به هزینه ای گفته می شود که با استفاده از برنامه های مختلفی که توسط دولت و یا دانشگاه ها برای آموزش و  تحقیق و پژوهش پشتیبانی می شود برای رفاه دانشجویان، فارغ التحصیلان و یا استادان در نظر گرفته شده است. به صورت دقیق تر از لحاظ لغوی، فاند یعنی تهیه وجه و تامین مالی برای هدف مورد نظر  می باشد اما در فرایند اپلای منظور از فاند “کمک هزینه تحصیلی” می‌باشد.

این کمک هزینه تحصیلی معمولا به ازای انجام کار و تعهداتی مانند همکاری، داشتن شرایطی خاص مانند فاند شایستگی، یا نیاز مالی متقاضی (فاندهای دولتی) به متقاضی تعلق می‌گیرد. تعهداتی که اغلب برای دریافت فاند مد نظر می باشد، انجام کار یا همکاری در تحقیقات علمی می باشد.

علاوه بر این شرایط دیگر نیز وجود دارد که برای دریافت فاند می تواند مورد نیاز باشد و می‌تواند اثبات عدم بضاعت دانشجو در پرداخت هزینه‌های تحصیل و نیاز به دریافت کمک (انواع گرنت) یا داشتن نمرات بالا، شایستگی‌ای خاص و دارا بودن استانداردهای مورد نظر دانشگاه برای بورسیه شدن باشد مانند انواع اسکولارشیپ ها می باشد. اگر بخواهیم فندهای تحصیلی را دسته بندی کنیم، این فاند ها انواع مختلف دارند که به صورت زیر تقسیم بندی می شوند:

  • بورسیه تحصیلی (Scholarship)
  • کمک هزینه تحصیلی (Financial aid)
  • کمک هزینه تحصیلی (Fellowship)

بورسیه تحصیلی اسکالرشیپ (scholarship) چیست؟

اسکالرشیپ | از آنجایی که ادامه تحصیل در خارج از کشور نیازمند تامین هزینه های زندگی و تحصیل برای متقاضیان بسیاری از کشورهای مختلف به خصوص دانشجویان ایرانی  است  و از طرفی  با ‏توجه به بالا بودن هزینه های زندگی و تحصیل و کاهش ارزش پول ملی در ایران، متقاضیان را به وا میدارد که حتما اپلای با فاند تحصیلی یا بورسیه اخذ کنند. لذا دریافت بورسیه تحصیلی روشی برای جبران این مشکلات است.‏

همچنین بورس های تحصیلی در دانشگاه ها، فرصتی برای حمایت مادی و معنوی از دانشجویان و محققانی است که واجد شرایط هستند تا با کمک های صورت گرفته، فرصت جذب استعداد های درخشان فراهم شود. دریافت بورسیه،‌ بهترین شیوه برای پوشش هزینه های تحصیلی در خارج از کشور به شمار می رود. با توجه به کاهش ارزش ریال نسبت به ارزهای معتبر در چند سال اخیر و افزایش هزینه های تحصیل و زندگی، دریافت بورس پیش از عزیمت و هنگام صدور letter of admission توصیه می شود.

بنابراین بورسیه های تحصیلی یا اسکولارشیپ ها، به معنی کمک هزینه ای تعبیر می شود که از طرف دولت، دانشگاه و یا یک موسسه خاصی برای کمک به تحصیل دانشجویان پرداخت می شود. مبلغ این اسکولارشیپ می تواند برای پرداخت شهریه دانشگاه، خرید کتاب و سایر مخارج تحصیل هزینه شود. اسکالرشیپ به گونه ای است که به مبلغ آن اضافه نمی شود و همچنین نیازی به بازپرداخت آن پول نمی باشد. اسکالرشیپ ها، معمولا توسط دانشگاه ها، ‌دولت ها،‌ افراد خیر و موسسات نیکوکاری و علمی ارائه می شود تا فرصت تحصیل قشر های مختلف دانشجویان فراهم شود

به صورتی دیگر اسکالرشیپ  یا همان بورسیه تحصیلی، جایزه مالی برای یک دانشجو است که به جهت پوشش هزینه های تحصیل و زندگی در درجات مختلف دوران تحصیلی بین المللی اعطا می شود. دسته بندی اسکولارشیپ ­ها بدین صورت است که بورسیه های تحصیلی در انواع مقاطع تحصیلی نظیر تحصیلات دیپلم، کارشناسی یا تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکترا) اعطا می شود. بورسیه تحصیلی اسکالرشیپ بر اساس معیارهای متعدد و  اهداف حامیان بورس تحصیلی ارائه به انواع مختلف تقسیم بندی می شود و برخلاف وام تحصیلی، نیازی به بازپرداخت اسکالرشیپ ها توسط دانشجو نیست.‏

بنابراین اسکالرشیپ، برای تشویق افراد به ادامه تحصیل می باشد. معمولا برای گرفتن این بورس شرایط تحصیلی خوب نیاز است. دانشگاه ها برای تمدید این نوع کمک مالی، شرایط خاصی داشته بطور مثال , معدل هر ترم شما باید بالاتر از ۳ ( از ۴ نمره ) باشد. این کمک مالی به همه رده های دانشگاهی و همه رشته های درسی داده می شود. بطور معمول میزان و تعداد آنها در مقطع کارشناسی کم، ارشد زیاد ولی گاهی ناقص، در دکترا تعداد متوسط ولی کامل است.

حتما مطالعه کنید:  گروه تلگرام مشاوره اپلای

در بعضی از کشورها نوع و نامگذاری اسکالرشیپ ها متفاوت می باشد. علاوه بر این در هر کشوری، ارگان ها و سازمان های مختلفی وجود دارند ‏که اقدام به پرداخت اسکولارشیپ به دانشجویان می کنند. متناسب با هر مقطع مختلف تحصیلی، مبلغ اسکالرشیپ متفاوت است. اما یک استثنایی وجود دارد و این استثنا در دوره پسادکتری یا پسداک می باشد. به این دلیل که این دوره  به عنوان مقطع ‏تحصیلی شناخته نمی شود و این دوره در اکثر کشورها همانند کار محسوب می شود و در واقع دانشجو حکم کارمند (ریسرچر) را ‏خواهد داشت.

در بسیاری از کشورها، دانشجویان مقطع دکتری بیشترین مبلغ  را به عنوان اسکالرشیپ نسبت به مقاطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد دریافت می کنند. دستمزد و حقوق دانشجویان مقطع دکتری توسط دانشگاه، دانشکده، دپارتمان و یا مستقیما از محلی که دانشجو ‏مشغول به فعالیت است پرداخت می شود که به صورت های مختلف و با عناوین مختلف تامین مالی می شود.

پیشنهاد مطالعه: ۶ روش برای پیدا کردن فاند برای PhD

اسکالرشیپ : حقوق مقطع دکتری با حمایت مالی

روش نخست اینگونه است که دستمزد و حقوق ‏دانشجویان دکتری در اسکالرشیپ از طریق حمایت مالی و فاندی خواهد بود که دانشگاه برای هر دپارتمان و یا هر گروه در نظر گرفته است و به هر کشور بستگی دارد و حتی در هر دانشگاه متفاوت ‏است. در این روش بطور معمول دانشجویان بر روی پروپوزالی که توسط وی نوشته شده است و مورد تائید استاد راهنمایش گردیده است به عنوان تز ‏دکتری کار خواهند کرد.

اسکالرشیپ : اسکالرشیپ با پشتوانه و شرکت های صنعتی

روش دوم به این صورت است که دستمزد و حقوق دانشجویان دکتری در اسکالرشیپ از طریق پروژه ای که دپارتمان یا دانشکده با یک شرکت یا همکاری در زمینه صنعت دارد پرداخت می ‏شود که در این صورت دانشجویان بر روی موضوعی که از قبل مشخص شده است و در جهت پیش برد نیاز آن صنعت خاص تعریف ‏شده است، کار خواهد کرد.

در بعضی مواقع اسکالرشیپ به صورت مرحله ای و در چند قسط به دانشجو پرداخت می شود به این صورت ‏که قبل از اعطای قسط دوم شرایط دانشجو توسط گروهی تصمیم گیرنده از نظر پیشرفت تحصیلی و میانگین معدل بررسی شده و در ‏صورت داشتن صلاحیت کافی مابقی بورسیه در قسط بعدی پرداخت می شود.‏

اسکالرشیپ یا بورسیه های تحصیلی | انواع فاند تحصیلی | scholarship

اسکالرشیپ

اسکالر شیپ در عناوین مختلف

بر اساس محل تعیین منبع مالی اسکالرشیپ، بورسیه ها در عناوین مختلفی به دانشجو داده می شود. این عناوین شامل دانشجوی ‏دکترا‎ و ریسرچر با قرارداد کاری (‏Doctoral Student/Researcher‏)، دستیار پژوهشی یا تحقیق (‏Research Assistant‏)، دستیار ‏تدریس یا آموزش (‏Teaching Assistant‏) و غیره می باشد.‏

علاوه براین اسکالرشیپ ها، بورسیه های خاص دیگری نظیر اسکالرشیپ شایسته محور (Merit-based scholarship)، اسکالرشیپ احتیاج محور (Need-based scholarship)، بورسیه تحصیلی اسکالرشیپ شرایط خاص (Student-specific scholarship)، اسکالرشیپ حرفه محور (Career-specific scholarship)، اسکالرشیپ کالج یا دانشگاه (College-specific)، وجود دارد که برای آن می توان اقدام کرد.

بورسیه های تحصیلی محلی برای دانشجویان

همچنین بورسیه های تحصیلی محلی برای دانشجویان که در منطقه جغرافیایی خاص اقامت دارند تعلق می گیرند که عبارتند از:

  • فاند تحصیلی موسسات غیر انتفاعی و خیریه
  • بورسیه های تحصیلی اتحادیه های مختلف
  • بورسیه های تحصیلی اتاق بازرگانی
  • فاند تحصیلی سازمان های داوطلبانه
  • بورسیه تحصیلی دپارتمان و دانشکده
  • بورسیه تحصیلی کالج یا دانشگاه محلی
  • PSAT / NMSQT
  • فاند تحصیلی معلولیت: برای دانش آموزانی که دارای معلولیت هستند

پیشنهاد مطالعه: پرداخت اپلیکیشن فی

اسکالرشیپ یا بورسیه های تحصیلی | انواع فاند تحصیلی | scholarship

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *