0

مدارک اپلای | مدارک مورد نیاز برای اپلای تحصیلی | چه مدارکی برای اپلای نیاز است؟

4.5/5 - (2 امتیاز)

مدارک اپلای | مدارک مورد نیاز برای اپلای تحصیلی خارج

مدارک اپلای | مدارک مورد نیاز برای اپلای تحصیلی | چه مدارکی برای اپلای نیاز است؟ | برای متقاضیان تحصیل در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی خارج از کشور این سوال مطرح است که چه مدارکی  در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری برای اپلای مورد نیاز است. از طرفی بیان مدارک و روند مشترک برای اپلای کار بسیار دشواری است زیرا هر دانشگاه و هر کشور شرایط و ضوابط مخصوص به خود را دارد. با این وجود در این مقاله با مدارک عمومی و اختصاصی مورد نیاز در دانشگاه های خارج از کشور آشنا می شویم.

مدارک اپلای

مدارک مورد نیاز برای اپلای کارشناسی

  1. مدرک زبان مورد نیاز برای دانشگاه مربوطه با حداقل نمره لازم: تافل، آیلتس، جی آر جی جنرال، جی آر ای سابجکت
  2. مدارک ترجمه شده تحصیلی شامل ریز نمرات، مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی
  3. انگیزه نامه(SOP)
  4. رزومه تحصیلی
  5. گواهی تمکن مالی

مدارک مورد نیاز برای اپلای کارشناسی ارشد

  1. مدرک زبان مورد نیاز برای دانشگاه مربوطه با حداقل نمره لازم: تافل، آیلتس،
  2. نمره آزمون جی آر جی جنرال، جی آر ای سابجکت، جی مت بر اساس رشته مربوطه
  3. ترجمه مدرک کارشناسی به همراه ریز نمرات
  4. توصیه نامه
  5. رزومه تحصیلی
  6. انگیزه نامه (SOP)
  7. استادی پلن
  8. انتشارات شامل مقالات
  9. گواهی تمکن مالی

مدارک مورد نیاز برای اپلای دکتری

  1. مدرک زبان مورد نیاز برای دانشگاه مربوطه با حداقل نمره لازم: تافل، آیلتس،
  2. نمره آزمون جی آر جی جنرال، جی آر ای سابجکت، جی مت بر اساس رشته مربوطه
  3. ترجمه مدرک کارشناسی، کارشناسی ارشد به همراه ریز نمرات
  4. توصیه نامه
  5. رزومه تحصیلی
  6. انگیزه نامه (SOP)
  7. انتشارات شامل مقالات
  8. ریسرچ پروپوزال
  9. استادی پلن
  10. گواهی تمکن مالی

پیشنهاد مطالعه: پرداخت اپلیکیشن فی

مدارک کلی مورد نیاز برای اپلای و اخذ پذیرش

  1. مدراک آزمون های زبانی مانند GRE، GMAT، TOEFL، IELTS
  2. ترجمه رسمی مدرک دیپلم برای اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی
  3. ترجمه رسمی مدرک کارشناسی برای پذیرش در مقاطع فوق کارشناسی ارشد و دکتری
  4. ترجمه رسمی مدرک کارشناسی ارشد برای پذیرش در مقطع دکتری
  5. ترجمه رسمی ریزنمرات
  6. آماده سازی پروپوزال تحقیقاتی برای مقطع دکتری
  7. سی وی، انگیزه نامه، کاورلتر
  8. توصیه نامه استاد
  9. لیست مقالات چاپ شده
  10. هزینه پذیرش (Application Fee)
  11. فرم های پذیرش در ثبت نام آنلاین (Application form)

 

1- مدارک آزمون زبان نمره زبان تافل یا آیلتس

مدرک اپلای تافلآزمون تافل برای دریافت پذیرش تحصیلی

تافل (TOEFL) مخفف Test of English as a Foreign Language (آزمون زبان انگلیسی است که توسط مؤسسه ETS مؤسسه ای غیر انتفاعی واقع در ایالات متحده ی آمریکا ست، طراحی شده است. آزمون تافل، در کنار آیلتس، یکی از دو امتحان اصلی جهت سنجش سطح توانایی استفاده از زبان انگلیسی توسط افرادی است که زبان مادریشان انگلیسی نیست، و قصد ادامه ی تحصیل در دانشگاه ها و مؤسسات آموزشی انگلیسی زبان را دارند.

آزمون تافل در هزاران دانشگاه و موسسه ی آموزشی در سراسر جهان پذیرفته می شود. با استفاده از سایت ETS، می توان با وارد کردن نام دانشگاه، یا شهر و موقعیت دانشگاه، از نمره مورد پذیرش توسط دانشگاه مورد نظر مطلع شد. اگرچه بهترین راه برای اطلاع دقیق از نمره ی مورد نظر مراجعه به صفحه ی مخصوص آن رشته در وبسایت دانشگاه می باشد. برای متقاضیانی که زﺑﺎن اﻧﮕﻠﯿﺴﯽ زﺑﺎن ﻣﺎدری شان نیست، ﺑﺎﯾﺪ ﻧﻤﺮه آزﻣﻮن TOEFL را اراﺋﻪ دﻫند. پذیرش در ﺑﺴﯿﺎری از ﻣﺆﺳﺴﺎت آﻣﻮزش ﻋﺎﻟﯽ ﻣﺴﺘﻠﺰم ﮐﺴﺐ ﺣﺪاﻗﻞ ﻧﻤﺮه ۸۰ در ﺗﺎﻓﻞ اﯾﻨﺘﺮﻧﺘﯽ (iBT) را لازم می باشد.

آزمون تافل شامل ۴ بخش است که هریک مهارت را می سنجد. هر یک از بخش ها یکی از ۴ مهارت اصلی زبان، یعنی Reading (مهارت خواندن، یا همان درک مطلب)، Listening (مهارت شنیداری)، Speaking (مهارت گفتار، یا همان بیان شفاهی)، و Writing (مهارت نگارش)، مورد سنجش قرار می گیرند.

مدرک اپلای آیلتسآزمون آیلتس برای دریافت پذیرش تحصیلی

آن دسته ازافرادی که قصد رفتن به کانادا را دارند گزینه مناسب برایشان آیلتس می باشد. به این دلیل که معمولا دانشگاه های کانادایی نمره آیلتس کمتری نسبت به تافل میخواهند. به عنوان نمونه دانشگاه بریتیش کلمبیا در بیشتر رشته های خود آیلتس 6.5 ولی تافل 100 میخواهد که این دو معادل هم نیستند.  این رویه در کشور آمریکا به گونه ای دیگر است و بهتر است که تافل مدنظر قرار گرفته شود. چون در آمریکا بر خلاف کانادا، تعادل میان آیلتس و تافل رعایت می شود حتی برخی دانشگاه ها مدرک آیلتس را نمی پذیرند.

آزمون آیلتس یکی از معتبرترین آزمون های جهان است که در اکثر کشورها و دانشگاه ها قابل استفاده می باشد، این امتحان در بیش از 270 مرکز امتحانی در نزدیک به 110 کشور دنیا برگزار می شود که توسط دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار می شود و  در دانشگاههایی نظیر کمبریج ، آکسفورد و هاروارد قابل استناد است. آزمون آیلتس به دو نوع آکادمیک Academic  و جنرال  General  تقسیم می گردد که هریک به منظور خاصی تعریف شده اند.

آیلتس آکادمیک مخصوص متقاضیانی است که قصد مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان به نیت ادامه تحصیل در دانشگاههایی را دارند که در آنها زبان انگلیسی زبان مورد تدریس می باشد ولی آیلتس جنرال مخصوص آن دسته از متقاضیانی است که قصد مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان نظیر انگلستان، آمریکا، استرالیا و … را دارند و تصمیم به تحصیل در دانشگاه های انگلیسی زبان را ندارند. سیستم نمره دهی در این آزمون در بازه ی 0 تا 9 می باشد. امتحان آیلتس در چهار مهارت مختلف شرکت کنندگان را مورد ارزیابی قرار می دهد که این مهارت ها به ترتیب برگزاری در آزمون شامل Listening (شنیداری) – Reading (خواندن), Writing (نوشتاری) هستند.  بخشSpeaking (مکالمه) آزمون آیلتس با توجه به زمان برگزاری آزمون یک هفته قبل از آزمون و گاها بعد از آزمون برگزار می شود.

مدر ک زبان GREآزمون جی آر ای (GRE)

آزمون جی آر ای (GRE) مخفف عبارت انگلیسی  Graduate Records Examination به معنای سنجش توانایی‌های و معلومات فارغ التحصیلان با هدف ورود دانشجویان به مقاطع تحصیلات تکمیلی می‌باشد. داشتن نمره بالا در آزمون GRE در برخی از دانشگاه‌های آمریکا و کانادا شرط لازم و ضروری است. این آزمون برای سنجش تخصصی مهارت‌های سه گانه  محاسبات ریاضی، درک مطلب و مقاله نویسی دانشجویان توسط موسسه ETS برگزار کننده آزمون تافل (TOFEL) برگزار می‌شود. آزمون GRE در سطح خود نسبت به آزمون آیلتس و تافل دشوارتر است و به همان میزان از اعتبار بیشتری نیز برخوردار است. این آزمون از سه بخش نوشتار تحلیلی (Analytical Writing) استدلال کلامی (Verbal Reasoning)، استدلال ریاضی (Quantitative Reasoning) تشکیل شده است. آزمون GRE در دو نوع متفاوت Subject و General برگزار می‌شود.

این دو نوع آزمون بیشتر بر پایه رشته‌های تحصیلی قابل تفکیک هستند. برخی از رشته‌های تحصیلی مانند زیست شناسی، شیمی، ریاضی، فیزیک، روان شناسی و ادبیات انگلیسی ازGRE  Subject   برای سنجش سطح مهارت‌های تحلیلی افراد استفاده می‌کنند این رشته‌ها بیشتر به مباحث پایه می‌پردازند. برخی از دانشگاه‌ها برای پذیرش دانشجویان در مقاطع ارشد و دکترای رشته‌های مهندسی نیاز به GRE General دارند. این آزمون برخلاف آزمون جی آر ای سابجکت هر هفته در موسسات مختلف مورد تایید برگزار می‌گردد. آزمون GRE General فاقد نمره منفی است.

مدرک زبان gmatآزمون GMAT 

 اگر قصد دریافت ادمیشن در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه های آمریکا را دارید، در اختیار داشتن مدرک GMAT الزامی است. اگر قصد دارید در رشته های مدیریت، حسابداری و اقتصاد و MBA تحصیل کنید، اخذ مدرک GMAT ضروری خواهد بود. برخی از دانشگاه ها، حداقل نمره را برای داوطلبان در نظر می گیرند که اگر این شرایط را نداشته باشند، حق اپلای ندارند. البته همیشه استثنائاتی وجود دارد.

برای علاقمندان به تحصیل در مقطع کارشناسی برخی از دانشگاه های انگلیسی زبان دنیا، در اختیار داشتن مدرک سات  SAT الزامی است. ساختار آزمون سات هم مانند جی آر ایی است.

معمولا دانشگاه های هنر و پزشکی، برای اعطای ادمیشن به داوطلبان، آزمون ورودی یا entrance  exam  برگزار می کنند که شرایط و مدرک مورد نیاز شرکت در این ازمون ها را باید از سایت دانشگاه مقصد سوال کنید.

2- ترجمه رسمی مدراک و ریزنمرات تحصیلی برای پذیرش

ترجمه مدارک به فارسی

ترجمه مدارک تحصیلی مستلزم این است که ابتدا متقاضیان مدارک خود را از مدرسه یا دانشگاه دریافت نمایند. از طرفی دو دسته نیاز به ترجمه رسمی مدارک تحصیلی دارند. دسته نخست، افرادی هستند که نیازمند ترجمه رسمی مدارک از زبان‌های دیگر به زبان فارسی است. این دسته برای دانشجویانی که در خارج از کشور تحصیل کرده اند می باشد که تمایل به حضور در دانشگاه‌های داخل ایران را دارند.

ترجمه مدارک به انگلیسی

دسته ی دوم مخصوص متقاضیانی که در داخل کشور هستند می باشد. این افراد نیازمند ترجمه مدارک تحصیلی اخذ شده در دانشگاه های ایران را از زبان فارسی به دیگر زبان های زنده دنیا می باشد. در این مورد مدارک تحصیلی مورد تأیید وزارت علوم باید به صورت کاملاً رسمی و با مهر دارالترجمه‌های معتبر و مورد تأیید ترجمه شود. مدارک تحصیلی پس از اینکه ترجمه می‌شود باید به تأیید دادگستری برسد، اما تأیید دادگستری دلیلی بر صحت ترجمه مدارک شما نیست و دادگستری تنها اصالت مهر دارالترجمه را تأیید می‌کند.

به‌ عبارت دیگر دادگستری اصلاً کاری به درستی ترجمه‌ای که از مدارک شما انجام شده ندارد. عدم بررسی صحت ترجمه مدارک توسط دادگستری در حین فرآیند تأیید و ثبت مهر نیز تأکید شده است تا دانشجویان وسواس بیشتری برای انتخاب مؤسسه ترجمه رسمی به‌ خرج دهند.

در این بین فرآیند تأیید و دریافت مدارک تحصیلی از جانب دانشگاه‌های مختلف در خارج کشور با یکدیگر تفاوت دارد و دانشگاه‌های معتبری هستند که در کنار تأیید دادگستری از متقاضی درخواست می‌کنند تا این مدارک را به تأیید وزارت امور خارجه نیز برسانند. فرآیند تأیید مدارک به همین‌جا ختم نمی‌شود و اداره کل دانش‌آموختگان وزارت علوم نیز به‌ عنوان یکی از مراجع مهم و معتبری شناخته می‌شود که باید مدارک تحصیلی شما را تأیید کند.

3- آماده سازی پروپوزال تحقیقاتی برای مقطع دکتری

بسیاری از دانشجویان و فارغ التحصیلان مقاطع کارشناسی ارشد که قصد دارند تا برای دوره دکتری از دانشگاه های خارجی پذیرش بگیرند حائز اهمیت است. نگارش پروپوزال برای پذیرش اپلای به زبان انگلیسی جزء جدایی ناپذیر فرآیند اپلای است. دانشگاه های خارج از کشور علاوه بر مدرک زبان انگلیسی، رزومه تحصیلی و علمی، یک پروپوزال برای اپلای به زبان انگلیسی از متقاضی میخواهند.

اکثر دانشجویان برای نگارش یک پروپوزال دکتری به جهت اخذ پذیرش و اپلای، با مشکلاتی برای نگارش همراه هستند. به این دلیل که پروپوزال برای اپلای علاوه بر برخورداری از الگوهای یک پروپوزال استاندارد، مستلزم برخورداری از یک سری نوآوری هایی است که به واسطه آن دانشگاه خارجی شما را واجد شرایط بداند و صلاحیت پذیرش را تایید و تصویب کند. رعایت الگوهای علمی در نگارش یک پروپوزال برای اپلای و گرفتن فاند اهمیت ویژه ای دارد. توجه به مدل پیشنهادی و یکپارچگی سوالات، فرضیات، اهداف و مسئله تحقیق نقش زیادی در پذیرفته شدن پروپوزال دارد.

4- سی وی، انگیزه نامه، کاورلتر

کاورلتر برای اپلایکاورلتر یا نامه پوششی

کاورلتر (Cover Letter) نامه پوششی یا کاور لتر مدرکی برای معرفی، فعالیت ها و درخواست خود از سازمانی که برای اخذ پذیرش اقدام می کنید می باشد. با مطالعه این نامه، مخاطب بایستی یک دید کلی از رزومه و چرایی انتخاب برای فرصت شغلی و کاری مورد نظر پیدا کند. برخلاف رزومه که بیشتر پیشینه کاری و تحصیلی شما را بیان می کند، یک کاورلتر موفق بیشتر بازگو کننده شخصیت شماست. در واقع کاورلتر بایستی به مخاطب شما انگیزه کافی بدهد تا یک مصاحبه حضوری با شما داشته باشد و یا اینکه با پذیرش شما برای فرصت مورد نظر توانایی شما را بیازماید. نوشتن یک کاور لتر موفق نبایستی از یک الگوی خاص تبعیت کند بلکه بایستی کاملا منحصر به فرد باشد تا شما را از سایرین متمایز سازد.

رزومه تحصیلیرزومه تحصیلی

رزومه در اصل یک کلمه فرانسوی هست (résumé) و در فارسی هم به همین اسم یا سی وی (که مخفف واژه انگلیسی Curriculum Vitae هست) شناخته می‌شود. رزومه دارای چندبخش مجزا می باشد که خلاصه‌ای از سوابق کاری و تحصیلات و مشخصات فرد در آن عنوان می شود. رزومه تحصیلی بسته به مقطع تحصیلی جهت ادامه تحصیل یا سوابق تحصیلی و مهارت های مختلف وی ممکن است دارای بخش های مختلفی باشد. برای ورود به کلیه مقاطع تحصیلی در دانشگاه های خارج از کشور، از شما رزومه تحصیلی درخواست می شود. رزومه تحصیلی یا رزومه شغلی متفاوت است.

رزومه کاری

در رزومه شغلی، شما اشاره ریز به فعالیت های تحقیقاتی و آکادمیک خود نمی کنید و معمولا فراخور هر درخواست شغلی، رزومه ای مرتبط با فیلد مورد نظر تهیه می شود. اما در رزومه تحصیلی، کلیه فعالیت های علمی و تحقیقاتی باید ذکر شود. در رزومه تحصیلی شما باید فهرست مقاطع تحصیلی خود را با نام محل تحصیل و کشور و مدرک اخذ شد ذکر کنید. همچنین در صورتی که علاقمند بودید،‌ عنوان پایان نامه کارشناسی یا کارشناسی ارشد را در صورت موجود بودن، توانایی خواندن و نوشتن به زبان های خارجه را ذکر کنید. علاوه بر این اگر به ورزش ها و فعالیت های هنری علاقه دارید، با سطح توانایی خود، آنها را نیز بیان کنید.

انگیزه نامهانگیزه نامه یا SOP

غالبا از متقاضیان تحصیل در خارج از کشور درخواست می شود که علت علاقمندی به تحصیل در دانشگاه مورد علاقه خود را ذکر کنند. این کار در نامه ای به نام SATETEMENT OF PURPOSE  یا معادل فارسی آن انگیزه نامه ذکر می شود که اصطلاحا SOP خوانده می شود. در انگیزه نامه شما اعلام می کنید که :

  • هدف شما از تحصیل در مقطع مورد نظر چیست.
  • هدف شما از تحصیل در رشته مورد نظر چیست
  • هدف شما از تحصیل در دانشگاه مورد نظر چیست
  • چه پیش زمینه تحصیلی و تحقیقاتی و کاری نسبت به رشته مورد تقاضا دارید
  • قصد دارید در زمان تحصیل در دانشگاه چه فعالیتی انجام دهید
  • قصد دارید پس از دانش اموختگی، در چه حوزه هایی فعال شوید.

انگیزه نامه مناسب معمولا در دو صفحه نوشته می شود. انگیزه نامه در واقع بیان علایق واقعی بر اساس ظرفیت های مشخص علمی و تجربیات شما است. پس بیانیه هدف را باید به خوبی بنویسید و بدون اشکال گرامری و نوشتاری، ضمیمه مدارک کنید. بیانیه هدف خوب و شفاف مشخص میکند که شما تا چه اندازه برای تحصیل در رشته و مقطع مورد نظر، جدی و علاقمند هستید. البته بیانیه هدف، نه شرط لازم و نه شرط کافی برای اخذ ادمیشن از دانشگاه مقصد است.

توصیه نامه برای اپلای5- توصیه نامه استاد (Recommendation Letter)

توصیه نامه، نامه ای است که شما باید از اساتید که معمولا از سه استاد خود برای ارسال به دانشگاه های مورد نظر بگیرید. در این نامه اساتید درباره توانایی ها، علایق و خصوصیات شما می نویسند. این نامه ها بسیار مهم هستند و دانشگاه های خارجی معمولا نامه های سطحی و کم عمق را به راحتی تشخیص میدهند. اساتید باید به جزئیاتی درباره شما اشاره کنند که مشخص کند واقعا شما را می شناسند.

ﺗﻮﺻﯿﻪﻧﺎﻣﻪ ﻫﺎ ﺑﺨﺶ ﺧﯿﻠﯽ ﻣﻬﻤﯽ از ﭘﺮوﻧﺪه ﺷﻤﺎ ﻫﺴﺘﻨﺪ. اﯾﻦ ﺗﻮﺻﯿﻪﻧﺎﻣﻪ ﻫﺎ ﺑﺎﯾﺪ ﺗﻮﺳﻂ اﺳﺘﺎداﻧﯽ ﮐﻪ راﺑﻄﻪ داﻧﺸﮕﺎﻫﯽ ﯾﺎ ﺣﺮﻓﻪ ای ﺑﺎ ﺷﻤﺎ داﺷﺘﻪ اﻧﺪ ﻧﻮﺷﺘﻪ ﺷﻮد. داﻧﺸﮕﺎه ﻫﺎ ﻣﻌﻤﻮﻻ دو ﯾﺎ ﺳﻪ ﺗﻮﺻﯿﻪ ﻧﺎﻣﻪ درﺧﻮاﺳﺖ می کنند. ﺗﻮﺻﯿﻪ ﻧﺎﻣﻪﻫﺎ را ﺑﻪ اﻓﺮادی ﺑﺪﻫﯿﺪ ﮐﻪ ﺷﻤﺎ را از ﻟﺤﺎظ ﻋﻠﻤﯽ ﯾﺎ ﮐﺎری ﺧﻮب می شناسد و ﻣﻄﻤﺌﻦ ﻫﺴﺘﯿﺪ ﮐﻪ درﺑﺎره ﺷﻤﺎ ﻣﻄﺎﻟﺐ ﺧﻮﺑﯽ ﺧﻮاﻫﻨﺪ ﻧﻮﺷﺖ و ﻣﻬﺎرت ﻫﺎی ﺷﻤﺎ را بیان ﺧﻮاﻫﻨﺪ ﮐﺮد.

در ﻧﺎﻣﻪ ﺑﺎﯾﺪ ﺗوضیح داده شود ﮐﻪ ﺷﺨﺺ ﺗﻮﺻﯿﻪﮐﻨﻨﺪه ﭼﻪ ﻣﺪت زمانی اﺳﺖ ﮐﻪ ﺷﻤﺎ را می شناسد، ﻗﺎﺑﻠﯿﺖﻫﺎی ﺷﻤﺎ ﮐﺪام ﻫﺴﺘﻨﺪ، و چه ﺷﺎﯾﺴﺘﮕﯽ دارﯾﺪ ﮐﻪ از داﻧﺸﮕﺎه ﻣﻘﺼﺪ ﭘﺬﯾﺮش و ﮐﻤﮏ ﻣﺎﻟﯽ ﺑﮕﯿﺮﯾﺪ. ﺗﻮﺟﻪ داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﯿﺪ ﮐﻪ ﺗﻮﺻﯿﻪ ﻧﺎﻣﻪ ﺑﺎﯾﺪ ﻧﺸﺎن ﺑﺪﻫﺪ ﮐﻪ ﻓﺮد ﺗﻮﺻﯿﻪ ﮐﻨﻨﺪه ﺷﻤﺎ را ﺧﯿﻠﯽ ﺧﻮب ﻣﯿﺸﻨﺎﺳﺪ. داشتن توصیه نامه، شرط لازم یا شرط کافی برای ادمیشن نیست. حتی توصیه نامه از رییس برترین دانشگاه های دنیا نیز نمیتواند در صورتی که حائز شرایط ورود به مقاطع مختلف دانشگاه ها باشید، فاکتور تعیین کننده برای قبولی شما باشد.

اکثر دانشگاه ها برگه مخصوصی برای این کار ندارند و اساتید شما باید در سربرگ مخصوص دانشگاه خود، آن را بنویسند. برخی دیگر دانشگاه ها برگه مخصوص دارند و شما باید آن را از سایت دانشگاه دانلود کنید. برخی دانشگاه ها مانند دانشگاه تورنتو، تنها ایمیل رسمی اساتید شما را میخواهند تا بتوانند خودشان سؤالاتی را از اساتید شما بپرسند.

مقاله برای اپلای6- لیست مقالات چاپ شده

در این قسمت متقاضیان باید لیست تمامی مقالات و انتشارت نظیر چاپ کتاب ها را برای کمیته پذیرش و یا استاد ارسال کند.

7- هزینه پذیرش (Application Fee)

تقریبا می توان گفت که اکثر افرادی که قصد تحصیل در خارج را دارند جهت پرداخت هزینه های خود با مشکلاتی روبرو می شوند. ازجمله مهمترین و اصلی ترین مشکلاتی که اکثر دانشجوها با آن مواجه می شوند اپلیکیشن فی دانشگاه (Application Fee Payment) یا همان پرداخت هزینه ثبت نام دانشگاه می باشد.

با وجود آنکه اکثر دانشگاه ها به ویژه دانشگاه های اروپایی در کشورهایی مانند نروژ، آلمان، فلاند، اتریش و غیره شهریه مربوط به دانشگاه را حذف کرده اند اما حتی دانشگاه های رایگان نیز متقاضیان را ملزم به پرداخت اپلیکیشن فی می کنند. این هزینه در کشورهای مختلف، متفاوت است. در کانادا تقریبا بین 70 تا 100 دلار و در آمریکا تقریبا بین 40 تا 100 دلار است که هنگام ثبت نام آنلاین باید با کارت های اعتباری بین المللی آن را پرداخت کنید.

8- فرم های پذیرش در ثبت نام آنلاین (Application form)

فرم اخذ پذیرش تحصیلی

تقریبا در تمام دانشگاه ها اپلیکیشن فرم مشترک است و مجموعه فرم هایی است که باید به صورت آنلاین پر شوند که شامل اطلاعات شخصی و تحصیلی میباشد. یکی از مراحل نهایی اخذ پذیرش از دانشگاه‌های خارج از کشور پر کردن فرم ثبت‌نام (Application Form) است. قبل از این مرحله، شما مدارک موردنیاز نظیر رزومه تحصیلی، انگیزه نامه، ریزنمرات و … را آماده کرده باشید. بنابراین در این مرحله ابتدا نیاز به مطالعه شرایط هر دانشگاه برای مقطع و رشته موردنظر هست و باید فرم‌های بسیاری در این مرحله توسط شما پر شود.

برخی از دانشگاه های دنیا از داوطلبان درخواست می کنند که با دریافت کد کاربری و رمز عبور از سایت دانشگاه، نسبت به تکمیل اپلیکیشن فرم اقدام کنند. در این حالت، معمولا از شما درخواست می شود که فایل پی دی اف مدارک هویتی، تحصیلی، رزومه و بیانیه هدف را داخل اپلیکیشن آپلود و تایید کنید.

دیدگاه کاربران
  • مولود محمدی 24 جولای 2019

    سلام، وقت بخیر! آیا امکان اخذ پذیرش در مقطع پسادکتری رشته زبان انگلیسی رو دارین؟ با بورسیه؟ با اقامت دائم؟ سپاس

    • ghasem hashemi 24 جولای 2019

      سلام
      برای اینکه جواب دقیق بگیرید میبایست ما از رزومه شما اطلاع داشته باشیم
      پیشنهاد میکنم با مشاوره رایگان 09352351842 در تماس باشید تا راهنمایی درست انجام بگیره
      موفق باشید.

  • امیرحسین 16 آگوست 2020

    سلام ممکنه در مورد بخش تمکن مالی یکم توضیح بدین؟ این مسئله مرتبط با کشور یا دانشگاه پذیرندست؟ م

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *