0

تحصیل در ترکیه | اپلای ترکیه | شرایط تحصیل در ترکیه | هزینه تحصیل ترکیه

5/5 - (1 امتیاز)
پایتخت ترکیه

 

آنکارا
زبان تحصیل

 

ترکی – انگلیسی
مدت تحصیل مقطع کارشناسی

 

۴ سال
مدت تحصیل کارشناسی ارشد

 

۲ سال
مدت تحصیل دکتری

 

۴ سال
 

 

 

 

 

 

 

هزینۀ تحصیل در ترکیه (دانشگاه های دولتی)

 

مقطع کارشناسی زبان تدریس ترکی ۳۰۰- ۸۰۰ دلار در سال
زبان تدریس  انگلیسی ۵۰۰ – ۱۸۰۰ دلار در سال
مقطع کارشناسی ارشد زبان تدریس ترکی ۳۰۰ تا ۶۰۰ دلار در سال
زبان تدریس  انگلیسی

 

۶۰۰ تا ۹۰۰ دلار در سال
مقطع دکتری زبان تدریس  انگلیسی

 

۵۰۰ تا ۸۰۰ دلار در سال

تحصیل در ترکیه

[gap height=”10″]

کشور ترکیه با داشتن تاریخی با قدمت بالا و داشتن موقعیت مکانی مناسب در نقطه اتصال غرب و شرق واقع شده است و از منظر جغرافیایی ترکیه از سه طرف به دریا در ارتباط می باشد که منجر به داشتن جاذبه های گردشکری بسیاری شده است. سیستم آموزشی دانشگاه ها در ترکیه‌ دارای شیوه ای نوین است که باعث اعتبار بخشیدن از نظر بین‌المللی شده است. در دانشگاه‌های ترکیه زبان تدریس به صورت انگلیسی و ترکی می باشد و برای سهولت دانشجویان آموزش زبان برای هر متقاضی ارائه می‌گردد که فرد پس از طی کردن موفقیت آمیز در اموزش زبان می تواند به دپارتمان‌های دانشگاه مربوطه منتقل شود.

در حیطه آموزش و پرورش، دانشگاه‌های ترکیه از اعتباری جهانی برخوردار هستند و آموزش‌های ارائه شده از کیفیتی بالا و اساتیدی مطرح برخوردارند. یکی دیگر از مزیت های تحصیل در ترکیه  مدارک معتبر بین‌المللی دانشگاه های ترکیه است. مدارک تحصیلی که دانشگاه‌های ترکیه برای دانشجویان بین المللی صادر می کند در بسیاری از کشورهای اروپایی، آمریکا از اعتبار خوبی برخوردار است.

از دیگر مزیت های تحصیل در ترکیه پردیس‌های مدرن و مجهز دانشگاه های ترکیه و فرصت تحصیلی امن و مقرون به صرفه در ترکیه است. کشور ترکیه در مقایسه با کشورهای منطقه بسیار پیشرفته است، از امنیت بالاتری نیز برخوردار است. کیفیت و دسترسی آسان به امکانات اقامتی، تغذیه و حمل و نقل عمومی نیز از ویژگی های مثبت تحصیل در دانشگاه های ترکیه می باشد.

از سال ۲۰۰۶  به بعد و از لحاظ آماری، تعداد دانشگاه‌های بین‌المللی در کشور ترکیه دو برابر شده است که این افزایش نشان‌ می دهد که دولت ترکیه بر روی جذب دانشجویان و محققان خارجی سرمایه‌گذاری گسترده است. از این رو در سال ۲۰۱۹ تعداد دانشجویان بین المللی مشغول به تحصیل در ترکیه نزدیک به ۶۵ هزار نفر است. یکی از دلایل افزایش دانشجویان در دانشگاه‌های ترکیه، شهریه‌های ارزان و کیفیت مناسب آموزش‌ می باشد. بر اساس رتبه بندی برترین کشورهای جهان از نظر کیفیت زندگی در سال ۲۰۱۹ و در سایت S. News & World Report و رتبه بندی جهانی سایت Universitas 21 در سال ۲۰۱۹ ، کشور ترکیه در بین ۴۵ کشور دنیا قرار دارد.

در ترکیه سیستم آموزشی کاملا منطبق بر استانداردهای سیستم آموزشی آمریکا می باشد و در تمامی رشته ها برای دانشجویان برجسته امکان اخذ بورس تحصیلی وجود دارد، بطوریکه در برخی از دانشگاه ها می توان به صورت دانشجوی انتقالی وارد دانشگاه های آمریکا شد.

بورسیه های تحصیلی | بورسيه فلوشيپ | روش برای پیدا کردن فاند برای PhD | فاندیاب | سایت بورسیه های دکتری

[gap height=”10″]

دانشگاه های ترکیه

بیش از ۲۰۰ دانشگاه در ترکیه وجود دارد که اکثر آنها توسط دولت اداره می‌شوند که اکثرشان تازه تاسیس می‌باشند. دانشگاه بین‌المللی آنتالیا (AIU)، تازه تاسیس‌ترین دانشگاه ترکیه است که اولین سال تحصیلی خود را در سال ۱۳/۲۰۱۲ آغاز کرد و هدف آن جذب دانشجویان خارجی بوده است.

از ویژگی های تحصیل در دانشگاه های ترکیه طبعیت از توافق‌نامه بولونیا می باشد که بر طبق آن دوره‌های تحصیلی خود با اروپا یکسان‌سازی می‌شوند و از این رو بسیاری از دانشگاه‌های ترکیه در برنامه آراسموس پلاس (Erasmus+) شرکت کرده‌اند که این برنامه از تبادل دانشجویان بین‌الملل حمایت می‌کند. در آخرین تغییرات سیستم رده بندی آموزش عالی کیو.اس(QS Higher Education System Strength Rankings)، سیستم آموزش عالی ترکیه در رده ۴۳ جهان قرار گرفت.

دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در ترکیه به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم می‌شوند:

دانشگاه‌های دولتی که غالبا توسط دولت پایه‌گذاری شده‌اند و در نتیجه شهریه کمتری از دانشجویان دریافت می‌کنند. در این دانشگاه‌ها از زبان‌های ترکی، انگلیسی، آلمانی یا فرانسوی به عنوان زبان آموزشی استفاده می‌شود.

دانشگاه‌های خصوصی معمولا شهریه بیشتری از دانشجویان دریافت می‌کنند اما در سطح بین‌الملل فعالیت گسترده‌تری دارند و با صنعت همکاری‌های بیشتری دارند. زبان آموزشی در کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی اغلب انگلیسی است. از دانشگاه های مطرح در زمینه پزشکی می توان دانشگاه آیدین استانبول و دانشگاه بیرونی ترکیه را نام برد که جزء دانشگاه های خصوصی ترکیه می باشند. تمام دانشگاه‌های ترکیه تحت نظارت شورای آموزش عالی ترکیه (YOK) می‌باشند. این امر تضمین می‌کند که تمام دانشگاه‎ها در سطح بین‌المللی هستند و به تمام استانداردهای آموزشی پایبند می‌باشند.

تحصیل در ترکیه

انگیزه نامه تحصیلی | نوشتن SOP موفق | ریکامندیشن | استادی پلن کانادا

[gap height=”10″]

رتبه بندی های بین المللی دانشگاه های ترکیه

در رتبه بندی QS  در حدود 40 دانشگاه ترکیه در رده‌بندی قرار دارند. این در حالی است که اکثر دانشگاه‌های برتر ترکیه در دو شهر بزرگ آنکارا و استانبول قرار دارند که در این بین دانشگاه فنی خاورمیانه، بیلکنت و دانشگاه حاجت‌تپه در شهر آنکارا و دانشگاه بغازیچی، کوچ، سابانجی، دانشگاه فنی استانبول و دانشگاه استانبول در شهر استانبول واقع شده‌اند.

  • دانشگاه فنی خاورمیانه (METU)

دانشگاه فنی خاورمیانه که در آنکارا قرار دارد و در سال ۱۹۵۶ تاسیس شده است که در رشته‌های علوم طبیعی و اجتماعی تخصص دارد. زبان آموزشی در این دانشگاه انگلیسی می‌باشد.

  • دانشگاه بغازیچی (Boğaziçi Üniversitesi)

دانشگاه بغازیچی که در سال ۱۸۶۳ به عنوان کالج رابرت پایه‌گذاری شد، اولین دانشگاه آمریکایی است که در خارج از آمریکا تاسیس شده‌است. همانند دانشگاه فنی خاورمیانه، کلاس‌های درس به زبان انگلیسی برگزار می‌شود؛ همچنین این دانشگاه با نظام آموزش عالی آمریکا ارتباطات نزدیکی دارد.

  • دانشگاه کوچ (Koç University)

دانشگاه کوچ به عنوان یکی از معتبرترین موسسات آموزش عالی ترکیه است که در سال ۱۹۹۳ در استانبول تاسیس شد و در حال حاضر در منطقه EECA دارای رتبه دوازدهم رده‌بندی می باشد. این دانشگاه کلاس‌های آموزشی در سطح بین‌الملل را دارد و توانسته است ۲۲ دوره کارشناسی، ۳۲ دوره کارشناسی ارشد و ۱۸ دوره دکتری را در این دانشگاه برگزار کند.

  • دانشگاه بیلکنت (Bilkent University)

دانشگاه بیلکنت نخستین موسسه خصوصی و غیرانتفاعی است که در سال ۱۹۸۴ توسط پروفسور ایهسن دوغارماچی تاسیس شد. دانشگاه بیلکنت در منطقه EECA دارای رتبه چهاردهم در سال ۲۰۱۹ است که دارای وسیع‌ترین کتابخانه ‌دانشگاهی در کشور است. در حال حاضر حدود ۱۳.۰۰۰ دانشجو در ۹ دانشکده و دو مدرسه تخصصی چهار‌ ساله در حال تحصیل هستند که بسیاری از این دانشجویان، خارجی هستند.

  • دانشگاه سابانجی (Sabanci University)

دانشگاه سابانجی جزء دانشگاه‌های تازه تاسیس در ترکیه می باشد که فعالیت خود را از پاییز ۱۹۹۹در استانبول شروع کرده است. دانشگاه سابانجی رده‌بندی EECA در جایگاه ۱۸ام قرار دارد و پنجمین دانشگاه برتر ترکیه است. این دانشگاه در حال حاضر حدود ۴.۰۰۰ دانشجوی در حال تحصیل دارد که در حدود ۴۲ درصد از دانشجویان کارشناسی موفق به کسب بورسیه تحصیلی در این دانشگاه می شوند شده‌اند.

  • دانشگاه فنی استانبول (Istanbul Technical University)

دانشگاه فنی استانبول دانشگاهي بين المللي است كه در شهر استانبول تركيه قرار دارد. اين دانشگاه در سال 1773 تاسیس شده است و از لحاظ قدمت سومين دانشگاه فني دنيا است. دانشگاه فني استانبول يكي از برجسته ترين مراكز آموزش عالي در تركيه به شمارمي رود و در سال 2009 رتبه 108 را از طرف مؤسسه THESدر ميان دانشگاه هاي فني دنيا كسب نمود. دانشگاه فني استانبول دانشگاه دولتي است و از 5 مركز آموزشي تشكيل شده كه در مناطق مهم استانبول قرار دارند.

دانشگاه فني استانبول از ۱۳ دانشکده و ۲۶ انستیتو تشکیل شده است که بیش از ۳۵۰ آزمایشگاه دارد که در آن ۲۳ رشته ی مهندسی در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، تدریس می شود. همه ی رشته های ITU مورد تایید ABET  (بنگاه ارزیابی آموزشی ایالات متحده آمریکا ) است. دانشگاه فنی استانبول بیش از ۹۰۰ توافق بین المللی با برترین دانشگاه های آمریکا دارد. بنابراین دانشجویان می‌توانند بخشی از تحصیلات خود را در دانشگاه های همکار در آمریکا، بگذرانند و از این دانشگاه ها مدرک مشابه دریافت کنند. دانشگاه فنی استانبول در حدود ۳۱,۷۸۹ دانشجو و ۲,۱۳۴ استاد و هییت علمی دارد که بسیاری از آن ها از برجسته‌ترین اساتید ترکیه و دنیا هستند.

تحصیل پزشکی در روسیه | توصیه نامه برای اپلای | ریکامندیشن |نمونه کاور لتر | انگیزه نامه تحصیلی| انگیزه نامه

  • دانشگاه آنکارا (Ankara University )

دانشگاه آنكارا با تأسیس دانشكده حقوق در سال1925 آغاز به كار كرد. دانشگاه آنکارا شامل 18 دانشکده و 12 موسسه است. این دانشگاه بیش از 60 هزار دانشجو در مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دارد. در حدود 7444 دانشجوی مقطع کاردانی در 48 رشته  و 35715 دانشجو مقطع کارشناسی در 113 رشته، در دانشگاه آنکارا تحصیل می‌کنند.

دانشگاه آنکارا  1873 نفر هییت علمی دارد که شامل 1196 استاد، 295 دانشیار و 292 استاد یار می‌شود. بر اساس رتبه بندی در سال 2018 این دانشگاه دارای رتبه ی 6 بهترین دانشگاه های ترکیه، 105 بهترین دانشگاه آسیا، 189 علوم کشاورزی، 194 فیزیک، 393 زیست گیاهی و جانوری، 330 پزشکی است. هم چنین رتبه ی  590 بهترین دانشگاه های جهان را در سال 2018 کسب کرده است.

  • دانشگاه غازی (Gazi University)

دانشگاه غازی یکی از دانشگاه‌های معتبر کشور ترکیه است که در سال 1926 در شهر آنکارا تأسیس شد. این دانشگاه دارای 20دانشکده، 3 کالج، یک هنرستان موسیقی، 55 مرکز تحقیقاتی، 7 انستیتو و 6 مرکز فنی و حرفه‌ای است. دانشگاه غازی در حدود 79 هزار دانشجو دارد که 2 هزار نفر از آن‌ها خارجی هستند و از کشور های اروپایی، قفقاز، آفریقا، کشورهای خاورمیانه و کشور های شرق دور دانشجو می‌گیرد.

دانشگاه غازی با 3000 استاد، نسبت معقولی از لحاظ تعداد اساتید به تعداد دانشجویان دارد و علاوه بر تامین نیازهای آموزشی خود، نیاز‌های علمی و آموزشی سایر دانشگاه‌های کشور ترکیه را نیز فراهم می‌کند. دانشگاه غازی در سال 2018  رتبه ی 301- 305، بهترین دانشگاه های آسیا  را کسب کرد.

  • دانشگاه حاجت تپه (Hacettepe University)

دانشگاه حاجت تپه آنكارا در سال1967 تأسیس شد. زبان آموزش دانشگاه حاجت تپه به زبان های تركی، انگلیسی، فرانسه و آلمانی است. این دانشگاه از 9 دانشكده، 12 انستیتو، 27 مركز تحقیقات، 1 مركز آموزش موسیقی و 14 مدرسه عالی دارد. تعداد كادر علمی دانشگاه3150 نفر و تعداد دانشجویان آن حدود 25 هزار نفر است.

  • دانشگاه استانبول (Istanbul University)

دانشگاه استانبول در سال ۱۴۵۳ تاسیس شده است که پس از اصلاحات سیستم آموزشی ترکیه توسط آتاتورک، در سال ۱۹۳۳ به عنوان دانشگاه استانبول شناخته شده است. اکنون دانشگاه استانبول دارای ۲۲ دانشکده است که شامل دانشکده حقوق، دندانپزشکی، مهندسی و دانشکده شیلات می‌شود. این دانشگاه همچنین دارای ۳ دپارتمان، هشت مدرسه، ۱۶ موسسه، ۶۱ مرکز کاربردی و تحقیقاتی از جمله مرکز انتقال فناوری و هنرستان دولتی موسیقی می‌باشد.

ویرایش cv  | توصیه نامه برای اپلای | دانلود نمونه انگیزه نامه | تحصیل در روسیه

[gap height=”10″]

نظام آموزشی ترکیه

نظام آموزشی ترکیه از دو قسمت؛ آموزش رسمی و آموزش غیر رسمی تشکیل شده است. سیستم آموزش رسمی به معنای سیستم مدرسه‌ای می باشد و شامل آموزش عالی می‌شود و آموزش غیررسمی شامل تمام فعالیت‌های برنامه‌ریزی شده در خارج و یا در کنار مدرسه است.

آموزش رسمی به صورت زیر دسته بندی می‌شود:

[gap height=”10″]

آموزش پیش دبستانی:

 آموزش اختیاری که در مهدکودک و محیط‌های مشابه برای کودکان زیر سن ۶ سال ارائه می‌گردد.

[gap height=”10″]

آموزش ابتدایی:

این آموزش برای تمامی کودکان اجباری است و در دوره‌ای هشت ساله برای کودکان بین ۶ تا ۱۴ سال ارائه می‌شود.

[gap height=”10″]

آموزش متوسطه:

 دبیرستان یا هنرستان برای سنین ۱۵ تا ۱۸/۱۷ سال برگزار می‌شود.

[gap height=”10″]

آموزش عالی:

این مورد شامل تمام موسسات آموزشی می‌شود که تحصیلات دانشگاهی را برای افراد فراهم می‌سازد.

[gap height=”10″]

آموزش عالی در ترکیه

در کشور ترکیه، موسسات آموزش عالی این گونه است که حداقل دو سال آموزش به دانش آموزان داده می شود برای مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکتری ارائه می دهند. موسسات آموزش عالی شامل دانشگاه‌ها، دانشکده‌ها، موسسات، مدارس آموزش عالی، هنرستان موسیقی، هنرستان‌های آموزش عالی و مراکز پژوهشی می‌شود.

دوره‌های تحصیلات تکمیلی که شامل مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری می‌باشد که توسط موسسات برای مقاطع تحصیلات تکمیلی برنامه ریزی‌ شده است که به دو دوره‌ی «پژوهش محور» و «آموزش محور» تقسیم می‌شود که حداقل مدت زمان این دوره‌ها دو سال می‌باشد. حداقل مدت زمان دوره دکتری نیز چهارساله است که شامل کلاس‌، آزمون جامع دکترا و آماده سازی و دفاع از رساله دکتری می‌باشد.

مدارس تابستانه اروپا | معرفی سایت کاریابی در کانادا | دانشگاه استنفورد | مهاجرت دانشجویی | مدارک اپلای

[gap height=”10″]

شرایط اخذ پذیرش از دانشگاه های ترکیه

فرایند پذیرش در دانشگاه‌های ترکیه به مراتب ساده می باشد و فرایند پذیرش بنا به مقطع انتخابی متغیر است؛ با این وجود چندین شرایط عمومی وجود دارد که باید آنها را در نظر گرفت. شرایط زیر برای اکثر متقاضیان مقطع کارشناسی صدق می‌کند:

  • تکمیل فرم پذیرش به‌صورت کامل
  • ریزنمرات دانشگاه و مدرک فارغ‌التحصیلی
  • مدرک مهارت زبان انگلیسی (در صورت تمایل برای تحصیل به زبان انگلیسی)
  • رزومه
  • مدرک اثبات مالی
  • مدرک پرداخت هزینه درخواست‌نامه (معمولا بین ۱۰۰-۳۵ دلار آمریکا)

[gap height=”10″]

تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه

در کشور ترکیه امکان تحصیل به زبان انگلیسی در تمام دوره های تحصیلی وجود دارد. همانند سایر دانشگاه های جهان، برای تحصیل در دانشگا های ترکیه نیز داشتن مدرک زبان انگلیسی TOEFL یا IELTS الزامی می باشد.

[gap height=”10″]

شرایط تحصیل با مدرک دیپلم در ترکیه

 برای تحصیل با مدرک دیپلم، ابتدا متقاضی می بایست در آزمون های ورودی دانشگاه های ترکیه قبول شود و تسلط خود را به زبان انگلیسی و یا ترکی با ارائه مدارک زبان به اثبات برساند. برای اثبات تسلط به زبان ترکی مدرک آزمون تومر نیاز است. آزمون تومر مشابه آزمون های زبان انگلیسی TOFEL یا IELTS می باشد و شامل بخش های مختلفی برای سنجش مهارت های زبان ترکی داوطلبان می باشد.

[gap height=”10″]

مدارک مورد نیاز برای تحصیل با مدرک دیپلم

  • ترجمه رسمی ریز نمرات دبیرستان به زبان ترکی
  • کپی پاسپورت معتبر و شناسنامه
  • رزومه تحصیلی
  • پرداخت اپلیکیشن فی
  • فرم تکمیل شده اپلای
  • گواهی تمکن مالی
  • گواهی تسلط به زبان انگلیسی یا ترکی
  • قبولی در آزمون ورودی دانشگاه ها
  • قبولی در آزمون زبان ترکی

[gap height=”10″]

کار همزمان با تحصیل در ترکیه

بر اساس قوانین تصویب شده، دانشجویان بین المللی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری می توانند همزمان با تحصیل خود کار کنند. بر مبنای این قانون دانشجویان پس از گذراندن سال اول تحصیلی خود قادر به انجام کار هم زمان با تحصیل در ترکیه خواهند بود. این در حالی که دانشجویان بین المللی در مقطع کارشناسی اجازه کار هم زمان با تحصیل را ندارند.

در دانشگاه هایی مانند دانشگاه بغازیچی استانبول و دانشگاه فنی خاورمیانه، دانشجویانی که در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری مشغول به تحصیل در ترکیه  هستند می توانند با انجام پروژه های پژوهشی حقوق دریافت نمایند. غالباا اجازه کار در ترکیه  یک ساله صادر می شود که برای مرتبه دوم این مجوز به مدت ۳ سال تمدید خواهد شد. پس از پایان دوره ۳ ساله کشور ترکیه این مجوز را برای مدت ۶ سال تمدید خواهد نمود و پس ار آن متقاضی می تواند برای اجازه کار دائم درخواست دهد.

نمونه نامه پوششی | انگیزه نامه | ساختار انگیزه نامه | انگیزه نامه تحصیلی | ویرایش cv | استادی پلن کانادا

[gap height=”10″]

تحصیل کارشناسی در ترکیه

امروزه بسیاری از دانشجویانی برای تحصیل در دوره کارشناسی در خارج از کشور دارند ترکیه را  با توجه به کیفیت بالای آموزش و هزینه پایین تحصیل در ترکیه نسبت به اکثر کشورهای اروپایی و آمریکایی به عنوان مقصدی مناسب انتخاب می کنند.  مدارک تحصیلی کارشناسی اخذ شده از دانشگاه های ترکیه در تمامی رشته ها از جمله رشته های پزشکی و پیراپزشکی مورد تایید تمامی کشورهای اروپایی می باشد. مقطع کارشناسی در دانشگاه های ترکیه معمولاً ۴ سال به طول می انجامد اما در بعضی از رشته ها مانند پزشکی تقریبا ۶ سال زمان می برد.

هزینه‌ تحصیل در ترکیه با توجه به نوع دانشگاه، برنامه و مقطع آموزشی متفاوت می باشد. در دانشگاه های دولتی ترکیه هزینه تحصیل کارشناسی به زبان انگلیسی حدودا ۵۰۰ تا ۱۸۰۰ دلار و برای زبان تدریس ترکی بین ۳۰۰ تا ۸۰۰ دلار در سال می باشد. شهریه دانشگاه های خصوصی ترکیه در مقطع کارشناسی از  ۵۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰ دلار در سال متغیر است.

[gap height=”10″]

مدارک لازم برای تحصیل کارشناسی در ترکیه

  • شناسنامه و اسکن از پاسپورت
  • رزومه تحصیلی
  • مدرک دیپلم و ریزنمرات مقطع دبیرستان به صورت معادل سازی شده
  • شرکت در آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های مورد نظر و کسب نمره‌ی قبولی
  • ارائه مدرک زبان انگلیسی یا شرکت در آزمون زبان ترکی

[gap height=”10″]

تحصیل مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه برای دانشجویان بین المللی فرصت های مناسبی را فراهم می کند می آورد. دانشگاه های ترکیه با داشتن شهریه نسبتاً پایین تحصیلات تکمیلی، برای دانشجویان بسیار جذاب می باشد. فرصت های آکادمیک منحصربه فرد دانشجویان تحصیلات تکمیلی به واسطه امکانات تحقیقاتی مدرن و پیشرفته یکی دیگر از ویژگی های تحصیل در ترکیه است.

سال تحصیلی ترکیه متشکل از دو ترم، از اکتبر تا ژانویه و از فوریه تا جولای است. معمولاً این دو ترم با تعطیلاتی دو هفته ای از هم جدا می شوند و البته تعطیلات طولانی تر تابستان بین جولای و اکتبر است. اغلب برنامه های مقطع ارشد در ماه اکتبر آغاز شده، اما برای دانشجویان پاره وقت، گزینه های دیگری نیز وجود دارد که امکان ورود در ترم دوم را می دهد.

مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه معمولاً دو سال زمان می برد و ۱۲۰ واحد را دارد. برخی از برنامه های کارشناسی ارشد ترکیه مستلزم نوشتن رساله کتبی نیستند، در عوض دانشجویان باید یک پروژه حرفه ای شغلی را بگذرانند. شهریه های مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه متغیر است. به طور کلی باید انتظار هزینه های بالا را برای دوره ها زبان انگلیسی را داشت و دانشگاه های خصوصی هزینه بیشتری نسبت به دانشگاه های دولتی را دارند. برنامه هایی که به زبان انگلیسی در دانشگاه ارائه می شوند، سالانه حدود ۴۹۰ یورو برای دانشجویان بین المللی هزینه به همراه دارند. هزینه های موسسات خصوصی نیز در حدود ۱۲.۵۵۰ یورو می باشد.

[gap height=”10″]

شرایط تحصیل کارشناسی ارشد

علاوه بر برخورداری از صلاحیت های لازم در مقاطع تحصیلی قبلی، اغلب متقاضیان تحصیل باید در آزمون ورودی شرکت کنند. این آزمون برای دوره های تحصیلات تکمیلی و متقاضیان بین المللی نیز اجرا می شود. این آزمون آزمونی که در ترکیه برگزار می شود، آزمون کارکنان دانشگاهی و دانشجویان کارشناسی (ALES) است. بسیاری از برنامه های مقطع ارشد متقاضی را ملزم به کسب نمره ی حداقل ۵۰-۵۵ در این آزمون می کنند و کسب نمرات بالاتر شانس پذیرش و یا برخورداری از بورسیه را افزایش می دهد. برخی از موسسات ممکن است آزمون هایی بین المللی مانند GMAT یا GRE را به جای ALES بپذیرند.

[gap height=”10″]

تحصیل دکتری در ترکیه

از آنجایی که کشور ترکیه جزء کشورهای اروپایی می باشد، مدارک دانشگاهی ترکیه از فرایند بولونیا پیروی می‌کند از این رو دوره‌های دکتری در ترکیه و اروپا شباهت زیادی را با هم دارند. با این‌ وجود، دوره‌های دکترا از پروسه ای پیروی می‌کند که مراحل مشخصی شامل چندین کلاس، سمینار و آزمون می‌شود که مجموع اعتبار ECTS آن، ۲۴۰ است.  دانشجویان در اوایل دوره دکتری خود توسط آزمون صلاحیت، ارزیابی می‌شوند. این آزمون مشابه آزمون MPHIL انگلستان است.

کمیته صلاحیت، علاوه بر بررسی پیشنهاد رساله دانشجو به دو صورت کتبی و شفاهی، کمیته آزمون داوران را نیز تشکیل می‌دهد که به برنامه‌ریزی و ارزیابی آزمون‌ها در دوران باقی‌مانده دکترا می‌پردازد؛ نتیجه این آزمون توسط کمیته صلاحیت بررسی می‌شود.

پس از اتمام موفقیت‌آمیز آزمون صلاحیت و دفاع از هدف پژوهش، دانشجویان می‌توانند دوره دکترا را آغاز کنند. هر شش ماه به‌طور منظم  در مدت زمان تحصیل دانشجویان توسط کمیته مرتبط ارزیابی خواهند شد که این امر به منظور بررسی فرایند کاری دانشجو در مقطع دکترا می‎باشد.

 هزینه تحصیل دکتر در ترکیه بسیار مناسب می باشد. در اکثر مواقع، دانشجویان مبالغ کمی را برای شهریه و مخارج زندگی پرداخت می‎کنند.

شهریه های مقطع دکتری در دانشگاه‌های دولتی که به زبان انگلیسی تدریس می‌کنند در حدود ۸۰۰-۵۰۰ یورو در سال برای دانشجویان بین‌المللی می‌باشد. این مبلغ برای شهروندان ترکیه و یا دوره‌هایی که به زبان ترکی تدریس می‌شوند پایین تر می باشد. توجه داشته باشید این میزان با توجه به دانشگاه و دوره دکترا متغیر است. شهریه دانشگاه‌های خصوصی بطور قابل توجهی بیشتر است که سالیانه حدود ۱۷.۵۰۰-۵.۲۵۰ یورو می‌باشد.

هزینه‌های زندگی دانشجویان دکتری در ترکیه این گونه است که علاوه بر شهریه‌ مناسب و هزینه‌های پایین زندگی در شهرهای ترکیه، از لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است. هزینه سکونت، غذا، برنامه‌های تفریحی و سفر در مقایسه با دیگر کشورها بسیار مناسب بوده و دانشجویان معمولا بین ۳۵۰ تا ۴۲۵ یورو در هر ماه هزینه می‌کنند.

پیشنهاد مطالعه: پرداخت اپلیکیشن فی

[gap height=”10″]

اخذ بورسیه تحصیلی

دانشجویان بین الملل از سراسر جهان می‌توانند با استفاده از «بورسیه تحصیلی» در دانشگاه‌های ترکیه به صورت رایگان تحصیل کنند. صرف نظر از فراهم‌سازی فرصت‌های آموزشی در سطح بین‌الملل همراه با گنجینه‌ای از دانش و تجربه، ترکیه به دانشجویان در معتبرترین دانشگاه‌های خود، بورسیه تحصیلی اعطا می‌کند. برخی از مزایای بورسیه تحصیلی ترکیه برای دانشجویان بین‌المللی به شرح زیر می باشد:

  • سکونت رایگان: یکی از بهترین ویژگی بورسیه تحصیلی ترکیه سکونت دانشجویان به بهترین روش ممکن است. تمامی دانشجویان در خوابگاه‌های دانشگاه اقامت دارند و دانشجویان می‌توانند بدون پرداخت هزینه‌ای از این امکانات بهره‌مند شوند.
  • شهریه رایگان: دانشجویانی که موفق به اخذ بورسیه شده اند وظیفه‌ای در قبال پرداخت شهریه نداشته و تحصیل آنها بصورت رایگان خواهد بود.
  • هزینه‌های بهداشتی: هزینه‌های بهداشتی تمامی دانشجویان دارای بورسیه، برعهده‌ی بیمه سلامت عمومی است. در صورتی که دانشجویی موفق به اخذ بورسیه باشد،. در صورت بروز بیماری دانشجو هیچ هزینه ای برای درمان پرداخت نخواهد کرد و تمامی هزینه‌ها برعهده بیمه سلامت عمومی خواهد بود.
  • هزینه های مسافرتی: علاوه بر موارد فوق بورسیه های تحصیلی حتی هزینه‌های مسافرتی دانشجویان را پرداخت می‎کند. در حین تحصیل دو بلیط برای آنها تهیه می‌گردد؛ یکی از آنها برای ورود دانشجویان به ترکیه و دیگری عزیمت آنها پس از اتمام تحصیل می‌باشد.

دوره‌های آموزش زبان برای بورسیه تحصیلی ترکیه

دانشجویانی که بر زبان ترکی تسلط ندارند، بایستی به مدت یک سال در دوره‌های آموزش زبان ترکی شرکت کنند تا مهارت زبانی خود را ارتقا ببخشند. شرکت در این کلاس ها اجباری می باشد و هیچ استثنایی برای این دوره‌های زبانی وجود ندارد و حتی دانشجویانی که در کلاس‌های زبان دیگر حضور دارند باید در دوره‌های آموزش زبان ترکی شرکت کنند.

ساختار انگیزه نامه استاندارد | ویرایش رزومه | توصیه نامه برای اپلای

[gap height=”10″]

الزامات مربوطه برای دریافت بورسه تحصیلی در ترکیه

متقاضیان دریافت بورسیه تحصیلی، باید شرایط زیر را داشته باشند:

  • بورسیه تحصیلی برای تمامی دانشجویان بین المللی قابل استفاده می‌باشد.
  • داوطلبانی که قصد تحصیل در این مقاطع را دارند، باید دارای مدرک زبان بین‌المللی.
  • متقاضیانی که مدرک C1 زبان ترکی را ندارند و بورسیه تحصیلی دریافت کرده‌اند، باید به مدت یک‌سال در دوره‌های آماده‌سازی زبان ترکی شرکت کنند و مدرک C1 را تا آخر سال تحصیلی خود دریافت کند.
  • شهروندان ترک و کسانی که تابعیت ترکیه را از دست داده‌اند در گروه‌های غیر مجاز می باشند.
  • دارا بودن حداقل معدل برایمدرک کارشناسی ۱۴ و کارشناسی ارشد و دکتری در حدود ۱۵
  • حداقل معدل تحصیلی برای متقاضیان علوم بهداشتی، پزشکی، داندانپزشکی و داروسازی در حدود ۱۸

[gap height=”10″]

تحصیل دوره های پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه

از رشته های محبوب در ترکیه را می توان رشته های پزشکی و دندانپزشکی را نام برد که سالانه از سراسر دنیا پذیرای دانشجویان زیادی هستند. در ترکیه دوره‌ی پزشکی ۶ ساله است که در سه سال اول تحصیل دانشجویان  باید در کلاس‌ها شرکت کنند و پژوهش های آزمایشگاهی و بالینی را نیز سپری کنند. دانشجویان در سال چهارم و پنجم تحصیل خود نیز باید به انجام آزمایشات و تشخیص بیماری‌ها و پیدا کردن روش هایی برای درمان آن‌ها بپردازند تا در سال آخر به صورت کارآموز در بیمارستان‌ها حضور ‌یابند.

[gap height=”10″]

مزیت های تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه

دانشگاه های پزشکی ترکیه  مدارکی که در زمینه پزشکی و دندانپزشکی صادر می کند در سطح بین المللی از اعتبار بالایی بر خوردا است. علاوه بر زبان ترکی، تحصیل به زبان انگلیسی نیز در رشته های پزشکی و دندانپزشکی در دانشگاه های پزشکی ترکیه وجود دارد. علاوه بر این به دلیل بالا بودن سطح علمی دانشگاه های ترکیه و نزدیک بودن فرهنگ دو کشور و پایین بودن هزینه های تحصیل و زندگی در ترکیه نسبت به سایر کشور های اروپایی باعث شده است که به عنوان مقصدی پرطرفدار تبدیل شود.

[gap height=”10″]

شرایط پذیرش در رشته های پزشکی و دندانپزشکی

در ابتدا متقاضیان باید برای تحصیل در رشته پزشکی و دندانپزشکی دارای مدرک دیپلم یا در سال آخر دبیرستان مشغول به تحصیل باشند. متقاضیان برای ورود به دانشگاه های پزشکی ترکیه باید در آزمون YOS شرکت کنند و نمره قبولی را کسب نمایند.

آزمون YOS از دو قسمت تشکیل شده است که قسمت اول آن شامل سوالاتی از دروس ریاضی , هوش و هندسه می تشکیل شده است. قسمت دوم نیز برای ارزیابی تسلط متقاضیان به زبان ترکی می باشد که در آن به هر داوطلب با توجه به تسلط زبان ترکی نمره A,B,C  داده خواهد شد. اگر دانشجو حد نصاب لازم را در قسمت دوم نتوانند کسب کنند، باید دوره یک ساله زبان ترکی   TOMER‌را بگذراند و نمره قبولی را در آزمون نهایی بدست آورد تا بتواند در کلاس‌های پزشکی شرکت نماید.

در کنار این آزمون ها، بعضی از دانشگاه های پزشکی ترکیه ملاک پذیرش دانشجو را آزمون SAT قرار می دهند اما آزمون YOS فراگیرتر است و دانشگاه های بیشتری نتیجه این آزمون را ملاک عمل قرار می دهند. برای تحصیل دوره های پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی نیز بعد از کسب قبولی در آزمون ورودی متقاضی باید مدرک آیلتس حداقل ۶ را داشته باشد.

[gap height=”10″]

هزینه تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه

هزینه های تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه بسته به اینکه دانشگاه دولتی یا خصوصی باشد، بستگی دارد. در دانشگاه های دولتی، متوسط هزینه تحصیل در پزشکی و دندانپزشکی سالانه ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار می باشد اما در دانشگاه های خصوصی چیزی در حدود ۲۰۰۰۰ دلار در سال باشد. علاوه بر این برای هزینه های زندگی در ترکیه، دانشجویان باید ماهانه در حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ دلار برای تغذیه و ۲۰۰ تا ۲۵۰ دلار برای اسکان در خوابگاههای دانشجویی در نظر داشته باشند.

[gap height=”10″]

هزینه های زندگی و تحصیل در ترکیه

هزینه های تحصیل در ترکیه بسته به نوع دانشگاه، مقطع و رشته تحصیلی متغیر می باشد. به طور معممل دانشگاه های دولتی از هینه پایین تری نسبت به دانشگاه های خصوصی برخوردار هستند. به عنوان نمونه دانشجوی مقطع کارشناسی در دانشگاه دولتی  با زبان تدریس انگلیسی مبلغی در حدود ۵۰۰ تا ۱۸۰۰ دلار در سال و برای تحصیل به زبان ترکی در دانشگاه های دولتی ۳۰۰ تا ۸۰۰ دلار در سال را باید هزینه کند. دانشگاه های خصوصی نیز به طور مستقل هزینه و شهریه را تعیین می کنند که می تواند به ۲۰ هزار دلار در سال هم برسد.

در مقایسه با دیگر مقاصد دانشجویان بین‌الملل، ترکیه از شهریه سالیانه ارزان‌تری برخوردار است و هزینه‌های زندگی در این کشور به مراتب کمتر است. به گزارش سایت Numbeo در سال ۲۰۱۹، هزینه زندگی در ترکیه ۵۳% ارزان‌تر از آمریکا و ۲۵% ارزان تر از ایران است و میزان اجاره بها برای مسکن نیز  ۵۸.۴۳%  کمتر از ایران می باشد. مخارج ماهیانه زندگی برای دانشجویان خارجی بین ۷۰۰-۵۰۰ دلار  می باشد که این مبلغ بسته به سبک زندگی دانشجو متغیر است.

[gap height=”10″]

اخذ ویزای تحصیلی ترکیه

برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه متقاضی باید ابتدا در دوره های آموزش زبان ترکی استانبولی اقدام نماید. دانشجو پس از دریافت نامه پذیرش خود در دوره های زبان ترکیه باید به کنسولگری های ترکیه در ایران مراجعه نماید و پس از تایید، ویزای تحصیلی خود را اخذ نموده و از این طریق مجوز ورود به کشور ترکیه برای ادامه تحصیل را پیدا کند. ویزای تحصیلی ترکیه ۱ سال اعتبار دارد.

دانشجو باید پس از ورود به کشور ترکیه تا قبل از یک ماه به اداره امنیت کشور ترکیه مراجعه نموده و دفترچه اقامت ترکیه بگیرد. دولت ترکیه برای جذب هرچه بیشتر دانشجویان خارجی، بالا بردن استانداردهای کسب و کار ترکیه و همچنین جذب شرکت های خارجی بزرگتر جهت سرمایه گذاری در ترکیه برآن شده است تا از سال ۲۰۱۶ با تغییر قوانین امکان اقامت پس از تحصیل دانشجویان خارجی را فراهم آورد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *