0

تحصیل در ترکیه | زندگی در ترکیه | تحصیل و زندگی در ترکیه

4/5 - (1 امتیاز)

شرایط زندگی و تحصیل در ترکیه

ترکیه کشوری اروپایی می باشد که ترکیبی از فرهنگ های غربی و شرقی می باشد. در ترکیه اکثر مردم به زبان ترکی صحبت می کنند ولی زبان های دیگری نظیر زبان ارمنی و کردی نیز در میان برخی از اقشار مردم متداول است. یکی از روش های مهاجرت و زندگی در ترکیه تحصیل یا مهاجرت تحصیلی به این کشور می باشد.

در سالهای گذشته، دانشگاه های ترکیه در جوامع بین المللی از اعتبار علمی بالایی برخوردار هستند، و مدرک علمی این دانشگاه ها در کلیه کشورهای دنیا شناخته شده است. برای دانشجویان ممتاز در غالب رشته ها، این امکان فراهم است تا توسط سازمان ها و مؤسسات آموزش آمریکایی و اروپایی بورسیه شوند.

یکی از مزیت های تحصیل در دانشگاه های ترکیه این است که در برخی از دانشگاه های این کشور دانشجویان از یک ترمی به بعد می توانند به دانشگاه های آمریکا در همان رشته و ترم تحصیلی منتقل شد. به عنوان نمونه یکی از دانشگاهایی که به طور مستقیم با دانشگاه هاروارد آمریکا در ارتباط است، دانشگاه حاجت تپه ترکیه می باشد. دلیل این امر، دارا بودن سیستم آموزشی است که کاملا با استانداردهای سیستم آموزشی آمریکا مطابقت دارد.

همه ی دانشگاه های دولتی و خصوصی در ترکیه از توافق نامه بولونیا پیروی می کنند. بطوریکه برنامه های مقاطع مختلف تحصیلی را مطابق استانداردهای اروپا ارائه می دهند. علاوه بر این  بسیاری از این دانشگاه ها در برنامه اراسموس شرکت می کنند که تبادل دانشجویان بین المللی را حمایت می کند. در بین دانشگاه های ترکیه، 10 دانشگاه در سال 2018 در رنکینگ جهانی QS قرار دارند. علاوه بر این ۱۶ دانشگاه ترکیه ای نیز در رنکینگ EECA (اروپا و آسیای مرکزی) حضور دارند که اکثر این دانشگاه ها در استانبول و آنکارا واقع شده اند.

از دلایل محبوبیت تحصیل در ترکیه برای دانشجویان بین المللی، تحصیل با هزینه مقرون به صرفه، کیفیت مناسب آموزش و بورسیه های متنوع می توان اشاره کرد. علاوه بر این کشور ترکیه یک مقصد مناسب گردشگری می باشد که بر طبق آماری که از سوی سازمان گردشگری جهانی سازمان ملل منتشر شده است، ششمین مقصد محبوب برای تعطیلات به شمار می رود.

همچنین دولت ترکیه در نظر دارد این محبوبیت را به بازار دانشجویان بین المللی منتقل کند و به همین منظور تلاش دارد ۳۵۰ هزار دانشجوی بین المللی را در سال های پیش رو جذب دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی این کشور کند. به صورت تقریبی حدودا 200 دانشگاه در کشور ترکیه وجود دارد که اکثر آنها توسط دولت اداره می شوند. غالب دانشگاه های ترکیه، دانشگاه هایی تازه تأسیس هستند، به محوی که تا سال ۱۹۷۰ فقط ۸ دانشگاه دولتی در ترکیه وجود داشت.

زندگی و تحصیل در اتریش | ادامه تحصیل در کشور ایتالیا | ترجمه رسمی مدارک تحصیلی | پسا دکتری | مراحل اپلای

نظام آموزشی در ترکیه

نظام آموزش در ترکیه شامل دو بخش آموزش رسمی شامل دوره‌هایی که افراد در مدرسه و دانشگاه‌ها می‌گذرانند و غیر رسمی مختص به افرادی است که از آموزش رسمی بهره‌مند نبوده‌اند. موسسات آموزش‌های عالی تحت پوشش سازمانی هستند که اعضای اصلی آن تشکیل شده از 21 نفر هستند که هفت نفر آنها از سوی رییس جمهور کشور انتخاب می‌شوند. هفت نفر بعدی توسط اعضای مجلس و هفت نفر نهایی نیز توسط شورای میان دانشگاهی انتخاب می‌شوند.

تقسیم بندی موسسات آموزش عالی در ترکیه بدین گونه است که به دانشکده، دانشکده کارشناسی ارشد، موسسات آموزشی چند مقطعی، دانشکده هنر، مدارس عالی حرفه‌ای و مراکز تحقیقاتی و علوم کاربردی تقسیم بندی می شود. شیوه‌های آموزش به دو صورت آموزش حضوری و آموزش مجازی است که با بررسی شرایط دانشجو و دانشگاه می‌توان به یکی از این دو روش اقدام به تحصیل نمود. زبان اصلی آموزش در ترکیه، زبان ترکی است؛ اما بسیاری از موسسات و دانشگاه‌ها دروس خود را به زبان‌های انگلیسی، آلمانی و فرانسه ارائه می‌دهند.

پستداک | تحصیل رایگان دانشگاهی | سیستم تبدیل واحد درسی | مدرک زبان برای اپلای | مهاجرت دانشجویی | مکاتبه با اساتید

مقاطع تحصیلی در ترکیه

  • مدارک Ön Lisans Diplomasi همان کاردانی است که دو ساله است .
  • مدارک Lisans Diplomasi Bachelor یا کارشناسی که چهار ساله است .
  • مدارک Yuksek Lisans Diplomasi Master برابر با کارشناسی ارشد است .
  • مدارک Doktora که همان PhD است و معمولا چهار ساله می باشد .

موسسات آموزش عالی در ترکیه حداقل دو سال آموزش عالی ارائه می‌دهند و دانشجویان را برای مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکتری تعلیم می‌دهند. این موسسات آموزش عالی شامل دانشگاه‌ها، دانشکده‌ها، موسسات، مدارس آموزش عالی، هنرستان موسیقی، هنرستان‌های آموزش عالی و مراکز پژوهشی می‌شود. دانشگاه‌های ترکیه برای دانشجویانی که مقطع دبیرستان را به پایان رسانده باشند، در رشته‌های مختلف آموزش‌های تخصصی ویژه‌ای ارائه می‌دهد. هدف اصلی دانشگاه‌های ترکیه افزایش آموزش عالی به منظور جهانی سازی کامل دنیا از لحاظ کمیت و کیفیت می‌باشد.

پیشنهاد مطالعه: تحصیل در خارج | مزایا و معایب تحصیل در خارج

دوره‌های کارشناسی ارشد به دو صورت پژوهش محور و آموزش محور تقسیم می‌شود که حداقل مدت زمان این دوره‌ها دو سال می‌باشد. دوره‌های پژوهش محور شامل گذراندن دوره های خاص همراه با انجام و ارائه پایان‌نامه می‌باشد؛ این درحالی است که دوره های آموزش محور شامل کلاس‌های تحصیلات تکمیلی و پروژه‌های ترمی می‌شود. مقطع دکتری نیز مستلزم گذراندن مقطع ارشد می باشد. حداقل مدت زمان دوره دکتری چهارسال می باشد که شامل کلاس‌، آزمون جامع دکتر و آماده سازی و دفاع از رساله دکترا می‌باشد.

حتما بخوانید: لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت ۲۰۱۹

تحصیل در ترکیه

رنکینگ دانشگاه های ترکیه 2019

بهترین دانشگاه‌های ترکیه در سال 2019 را بر اساس رتبه بندی موسسه QS در ادامه معرفی خواهند شد.

  • دانشگاه کوچ ترکیه (Koç University)

این دانشگاه دارای رتبه بندی جهانی 448 دنیا می باشد. زبان تدریس در این دانشگاه انگلیسی است و تعداد محدودی از دروس نیز به زبان ترکی ارائه می‌شوند. این دانشگاه برای 14درصد از دانشجویان، بورسیه فراهم کرده است. دانشکده‌های این دانشگاه شامل علوم پایه، ادبیات، اقتصاد و مهندسی است.

  • دانشگاه بیلکنت ترکیه (Bilkent University)

دانشگاه بیلکنت، یک دانشگاه خصوصی است که در شهر آنکارا واقع شده و در سال 1984 تأسیس شده است. رتبه‌ بندی جهانی این دانشگاه توسط موسسه Qs ، 456 دنیا می باشد. زبان تدریس در این دانشگاه آموزش، زبان انگلیسی می باشد. دانشگاه بلیکنت از 9 دانشکده شامل دانشکده‌ی هنرهای زیبا، دانشکده مدیریت، دانشکده اقتصاد، دانشکده موسیقی، مهندسی، ادبیات و علوم انسانی، علوم پایه و حقوق تشکیل شده است و رشته‌هایی از قبیل حسابداری، روانشناسی و روابط بین الملل نیز در این دانشگاه تدریس می‌شود.

  • دانشگاه سابانجی ترکیه (Sabanci University)

این دانشگاه در رتبه‌ی جهانی 510-501 دنیا بر اساس رتبه بندی QS  قرار دارد. زبان تحصیلی در این دانشگاه به صورت انگلیسی می باشد و از  سه دانشکده و یک مدرسه است که شامل دانشکده‌های هنر، علوم اجتماعی، علوم طبیعی، مهندسی، دانشکده مدیریت و مدرسه‌ی زبان تشکیل شده است.

  • دانشگاه فنی خاورمیانه ترکیه (Middle East Technical University)

این دانشگاه بر اساس رتبه بندی QS در در جایگاه 560-551 جهان قرار گرفته دارد. در این دانشگاه 45 رشته‌ی کارشناسی ارائه می‌شود و کلیه‌ی دروس به زبان انگلیسی ارائه می‌شوند. دانشگاه خاور میانه دارای پنج دانشکده‌ی معماری، علوم پایه، اقتصاد، علوم مدیریتی، فنی و مهندسی است.

  • دانشگاه بغازیچی ترکیه (Bogaziçi Üniversitesi)

این دانشگاه در رتبه ی جهانی 580-571 قرار دارد. دانشگاه بغازچی در سال 1863 تاسیس شده است و یکی از مراکز قدیمی آموزش عالی در ترکیه است. این دانشگاه از دانشکده‌های ادبیات، علوم پایه، اقتصاد و فنی مهندسی تشکیل شده است.

  • دانشگاه فنی استانبول ترکیه (Istanbul Technical University)

بر مبنای در رتبه بندی موسسه QS این دانشگاه در رده  700-651 دنیا قرار دارد.

  • دانشگاه آنکارا ترکیه (Ankara University)،

دانشگاه آنکارا در رتبه ی 1000-801 دانشگاه های دنیا قرار دارد. این دانشگاه شامل 15 دانشکده و 3 موسسه تحقیقاتی است.

  • دانشگاه قاضی ترکیه (Gazi University)

دانشگاه قاضی در رتبه ی 1000-801 دانشگاه های جهانی بر اساس رتبه بندی QS قرار دارد. دانشگاه قاضی از 15 دانشکده، 9 مدرسه‌ی عالی و 26 مدرسه‌ی تحقیقات عالی تشکیل شده است.

  • دانشگاه حاجت تپ ترکیه (Hacettepe University)

این دانشگاه در رده بندی جهانی 1000-801 جهان را دارد. این دانشگاه دارای 5 مرکز آموزشی است و دانشکده‌های اقتصاد، بازرگانی، علوم آموزشی، مهندسی، هنرهای زیبا، ادبیات و علوم فضایی را در بر می‌گیرد.

  • دانشگاه استانبول ترکیه (Istanbul University)

رتبه بندی جهانی دانشگاه استانبول بر اساس رتبه بندی QS رتبه 1000-801 می باشد. دانشگاه استانبول دارای 17 دانشکده و 5 دانشگاه پردیس است. این دانشگاه هر ساله بیش از 60 هزار دانشجو در مقطع کارشناسی و بیش از 80 هزار دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد می‌پذیرد که سهم به سزایی از این پذیرش به دانشجویان بین الملل اختصاص می‌یابد.

پیشنهاد مطالعه: مدارک اپلای

آزمون های مورد نیاز تحصیلی ترکیه

آزمون‌های ورودی به دانشگاه ها در ترکیه به دو صورت زبان انگلیسی و ترکی می باشد. آن دسته از متقاضیانی که قصد تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی را دارید، ارائه‌ی مدرک تافل یا آیلتس ضروری است.

  • آزمون YOS

این آزمون شامل 80 سوال است که 45 تست هوش، 30 سوال ریاضی و 5 سوال هندسه را در بر می‌گیرند و همه ساله برای متقاضیان تحصیل در کشور ترکیه برگزار می‌شود. دانشگاه ‌های دولتی و موسسات خصوصی ترکیه، برگزارکنندگان این آزمون هستند و شرکت کنندگان در این آزمون باید حداقل نمره‌ی 45 را کسب کنند.

  • آزمون Sat

این آزمون ویژه‌ی متقاضیان کارشناسی است و علاوه بر ترکیه در کشورهای زیادی برگزار می‌شود. برای ورود به دانشگاه‌های ترکیه از طریق این آزمون، باید حداقل نمره‌ی 1100 و نمره‌ی 650 ریاضی کسب کنید. این آزمون شامل دروس ریاضی و زبان، درک مطلب و مهارت‌های نوشتاری می‌شود. سوالات این آزمون به صورت تستی، تشریحی و انشا مطرح می‌شوند و مدت زمان پاسخ گویی به آن‌ها 3 ساعت و 45 دقیقه است.

همچنین متقاضیانی که قصد تحصیل به زبان ترکی را دارند، باید نمره‌ی قبولی در آزمون زبان ترکی تومر را کسب کنند تا تسلط شما به زبان ترکی اثبات شود.

آزمون ورودی مورد نیاز در مقطع تحصیلات تکمیلی

نخست آزمون LES است که آزمون ورود به مرحله‌ی کارشناسی ارشد در جهت بررسی اطلاعات و مهارت‌های فکری داوطلبان می باشد. این آزمون در ماه‌های می و دسامبر برگزار می‌شود. آزمون‌های تخصصی پزشکی به بررسی تسلط دانشجو به زبان خارجی و سنجش سطح علمی وی می‌پردازند. ابتدا آزمون زبان خارجی برگزار می‌شود و داوطلبانی که موفق به کسب نمره‌ی 60 از 100 بشوند، می‌توانند در آزمون علمی شرکت کنند.

شرایط کار دانشجویی در ترکیه

به تازگی امکان کار حین تحصیل در ترکیه برای دانشجویان بین الملل فراهم شده است ولی برای دانشجویان سال اول محدودیت‌هایی وجود  دارد بر طبق آن دانشجویان سال اول خود را باید به پایان برسانند و از سال دوم به بعد با کسب مجوز کار در حین تحصیل، کار کنند. کارهای پاره وقت درزمان دانشجویی امان دارد تا فرد انجام دهد ولی بعد از انصراف یا فارغ التحصیلی دانشجو، ویزای تحصیلی او باطل شده و باید به کشور خود بازگردد و چنان‌چه قصد ادامه‌ی کار در ترکیه را داشته باشد، باید درخواست ویزای کار دهد تا دوباره مجوز ورود به ترکیه را دریافت کند. دانشجویان پس از تکمیل نمودن تمامی فرم‌ها و مدارک مورد نیاز و ثبت درخواست، در مدت زمانی حدود 30 روز  مجوز مورد نیاز به ایمیل دانشجو ارسال می شود.

مقاله مفید: معرفی سایت یافتن پوزیشن‌ دکتری

هزینه های تحصیل در ترکیه

یکی از امکانات رفاهی و مهم برای دانشجویان و الاخصوص دانشجویان بین المللی محل اسکان دانشجو می باشد. دانشگاه های ترکیه معمولا در مورد ارائه خوابگاه به دانشجویان تعهدی نمی دهند. دانشجویان در طول دوره تحصیل در دانشگاه های ترکیه از بیمه درمانی بهره مند می شوند و امکانات درمانی آنها رایگان می باشد. به طور کلی دانشگاه های ترکیه دارای امکانات وسیع و مناسبی از جهت فضای آموزشی، امکانات کتابخانه ای، اینترنتی و تجهیزات آزمایشگاهی، لوازم و زمین های ورزشی متعدد، امکانات تفریحی و خدمات درمانی و غیره هستند.

اکثر دانشگاه ها دارای امکانات خوابگاهی با هزینه بسیار اندک هستند و با وجود اینکه دانشگاه ها از پیش تعهدی جهت خوابگاه ارائه نمی کنند ولی در سالهای گذشته معمولا امکان استفاده از خوابگاه برای دانشجویان ایرانی فراهم بوده است. دانشگاه های دولتی در ترکیه دارای خوابگاه هستند که هر کدام از خوابگاه ها  به صورت دو یا چهار نفره هستند. هزینه خوابگاه ها از ۱۵۰ تا ۳۰۰ لیر شروع می شود. علاوه بر این هزینه خوابگاه های خصوصی بسیار بیشتر از خوابگاه های دولتی است ولی این نوع خوابگاهها از امکانات رفاهی بیشتری برخوردار هستند.

افرادی که تمایل دارند تا خانه اجاره کنند باید بدانند که هزینه اجاره خانه بستگی به مکان زندگی و نوع خانه متفاوت است و حداقل ۳۰۰ لیر و حداکثر ۱۰۰۰ لیر است. هزینه خوراک شبیه ایران و هزینه پوشاک به مراتب ارزان تر از ایران است. تنها تفاوت بارز در هزینه های حمل و نقل است که البته برای دانشجویان تخفیف های ویژه (۵۰%) در بلیط اتوبوس های شهری و برون شهری، ترنهای شهری و حتی خطوط هواپیمایی در نظر گرفته می شود. علاوه بر این هزینه های درمانی دانشجویی نیز رایگان است.

هزینه تحصیل در ترکیه برای دانشجویان بین المللی تقریبا در حدود ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ لیر در ماه است. این هزینه ها شامل خوراک،پوشاک، مسکن، حمل و نقل، ارتباط با اعضای خانواده و دوستان از طریق اینترنت یا تلفن و مخارج جانبی مربوط به تحصیل می شود. داشتن بیمه درمانی در ترکیه راه حل خوبی برای کم کردن هزینه هاست.

برای یک دانشجو بهتر است که برای صرف غذا به سلف دانشگاه مراجعه کند چون مراجعه مداوم به رستوران مقرون به صرفه نیست و هزینه تحصیل در ترکیه برای او گران تمام می شود. در ترکیه قیمت آب نسبت به سایر انرژی ها بسیار کم است اما در مصرف سایر انرژی ها باید دقت کنید چون هزینه آن هر ۶ ماه یک بار افزایش می یابد

راهنمای ارسال مقاله برای مجلات بین المللی | لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت | زمان ایمیل زدن به اساتید

پیشنهاد مطالعه: پرداخت اپلیکیشن فی

هزینه های زندگی در ترکیه

هزینه های زندگی در ترکیه به شرح زیر می باشد :

  • هزینه اقامت و اسکان در ترکیه : برای اسکان 200 تا 250 دلار در صورت استفاده از خوابگاه دانشجویی اشتراکی و 350 الی 500 دلار برای اجاره آپارتمان
  • هزینه های خورد و خوراک ماهی 250 تا 300 دلار
  • شهریه سالانه دانشگاه های دولتی ترکیه در دانشگاهی مثل استانبول 5900 لیر
  • لوازم و تجهیزات شخصی 1000 تا 1500 لیر در هر سال

بورسیه تحصیلی ترکیه

یکی از بهترین شرایط تحصیل در کشور ترکیه، بهره‌مندی از بورسیه‌های تحصیلی است. این بورسیه‌ها برای دانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و دانشجویان پژوهشی تعریف شده‌اند و تمام دانشجویان بین المللی می‌توانند برای این بورسیه‌ها درخواست دهند. لازم به ذکر است که هر دانشجو می‌تواند تنها برای یک بورسیه درخواست دهد و طی درخواست خود لیستی از 12 دانشگاهی که قصد بورس شدن به آن‌ها را دارد، ثبت کند.

کمک هزینه تحصیلی برای دانشجویان کارشناسی تقریبا 700 لیر، برای دانشجویان کارشناسی ارشد تقریبا 950، دانشجویان دکتری حدودا 1400 لیر و پژوهشی حدودا 3000 لیر است. لازم به ذکر است که مبالغ گفته شده ماهانه به دانشجویان پرداخت می‌شود. همچنین دانشجویانی که موفق به اخذ بورسیه‌ی کشور ترکیه می‌شوند، کمک هزینه‌ی مسافرت برای ورود به کشور ترکیه برای آغاز دوران تحصیل و خروج از کشور ترکیه، بعد از فارغ التحصیلی را دریافت خواهند کرد.

حتما بخوانید: مهاجرت تحصیلی

مشاوره تحصیلی اپلای

دیدگاه کاربران
  • fizullah 11 دسامبر 2019

    ادامه تحصیل در خارج از کشور

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *