0

تحصیل در خارج | مزایا و معایب تحصیل در خارج

4/5 - (4 امتیاز)

تجربه تحصیل در خارج

هر ساله میلیون ها متقاضی در سراسر دنیا برای ادامه تحصیل عازم کشورهایی به غیر از کشور خود می شوند که در رابطه با آن سوالات زیادی را در ذهن افراد به وجود می آورد. تحصیل در خارج از کشور به طور حتم زندگی یک فرد را می تواند متحول کند زیرا با یک انتخاب درست فرد می تواند از این فرصت برای موفقیت های بزرگ در زندگی خویش استفاده کند و با یک انتخاب غلط نیز می تواند زندگی خود را دچار مشکلات بسیاری نماید.

تحصیل در خارج تجربه ای بسیار جالب و هیجان‌ انگیزی می باشد ولی برای چنین اقدامی ابتدا بهتر است همه ی جوانب آن را سنجیده  و درباره مزایا و معایب آن اطلاعات کافی کسب کرده و سپس تصمیمی  آگاهانه گرفت. یکی از دلایل تحصیل در خارج از کشور این است که اغلب دانشجویان رویای ادامه تحصیل در دانشگاه‌ های بهتر و معتبر را در سر دارند و مهاجرت تحصیلی به سایر کشورها از جمله راه‌ حل‌ های این مسئله به شمار می‌رود.

مزایای تحصیل در خارج از کشور

اولین سوالی که برای خانواده ها و متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند این است که تحصیل در خارج از کشور چه مزایا و مشکلاتی دارد؟ پاسخ به این سوال چندان ساده نیست چون پاسخ آن به عوامل متعددی از جمله وضعیت فرهنگی و اقتصادی متقاضی، عامل های علمی و فرهنگی کشور مربوطه، سطح علمی دانشگاه مقصد ، و …  بستگی دارد. ابعاد زندگی فرد را تحت تاثیر قرار خواهد داد، بنابراین قبل از اقدام به تحصیل در خارج باید از کلیه معایب و مزایای آن مطلع شد.

از جمله این عوامل، دارای بودن توانایی مالی کافی برای ادامه تحصیل در یک کشور دیگر می باشد. یعنی پس از انتخاب گزینه های مورد نظر، تحقیق و بررسی جامعی را درخصوص شرایط و هزینه‌های زندگی در آن کشور انجام داد. همچنین بدست آوردن اطلاعات لازم و کافی در مورد رشته هدف و دانشگاه مورد علاقه‌ نیز بسیار ضروری است. در ادامه به طور کلی معایب و مزایای رایجی که افراد در دوران تحصیلشان در خارج از کشور با آن دست و پنجه نرم می کنند را بیان می کنیم.

تحصیل در خارج

راهنمای نگارش ایمیل نامه رسمی انگلیسی | آشنایی با دانشگاه استنفورد آمریکا | دانشگاه کلتک | آشنایی با دانشگاه هاروارد

تحصیل در رشته مورد علاقه و در دانشگاهی مطرح

بسیاری از متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل را دارند این نکته را جزء اولویت های خود قرار می دهند که رشته مورد علاقه خود را در یک دانشگاه سطح بالایی سپری کنند تا بتوانند از دنیای علمی مورد نظر به دور نباشند. یعنی اگر رشته مورد علاقه‌ تان در عالی‌ ترین سطح در دانشگاه‌‌ های خارجی ارائه می‌شود، برای اخذ پذیرش تحصیلی در آن دانشگاه باید تلاش کرد. چون این انتخاب در کسب موقعیت‌ های شغلی بهتر و بالاتر در عرصه رقابتی بازار کار بسیار موثر خواهد بود.

تجربه زندگی مستقل

تجربه زندگی مستقل را شاید بسیاری از دانشجویانی که در داخل کشور در خوابگاه های دانشجویی زندگی می کنند را شاید چشیده باشند. اما تجربه زندگی در یک کشور دیگر با زبان ها و نژاد های مختلف دیگر ممکن است در عین حال جالب و جذاب باشد. در این شرایط شما زندگی کاملا مستقلی خواهید داشت و اداره همه امور کلا به دست خودتان خواهد بود. این موقعیت فرصتی استثنائی برای کسب تجربه در امور جاری زندگی است زیرا مسئولیت اداره همه امور به عهده شما است.

پیشنهاد مطالعه: سفر به غرب برای ادامه تحصیل از نگاه یک نخبه ایرانی

تجربه یک فرهنگ جدید

زندگی در یک کشور جدید با تجربه‌های جدید و بسیار جالبی همراه است. یکی از مزایای تحصیل در خارج نیز تجربه زندگی از دیدی جدید و متفاوت است که با آن می‌توان زیبایی‌ها و تفاوت‌های جامعه و فرهنگی جدید را درک کرد و به نگاهی جدیدی از عقاید مردم آن جامعه دست یافت.

تحصیل در خارج

راهنمای مهاجرت کانادا | ویزای کانادا | تحصیل در کاناداویزا استارتاپ کانادا | انواع بورسیه تحصیلی آلمان | اپلای | اسکولارشیپ

سفر و بازدید از اماکن دیدنی

یکی دیگر از تجربه های جدید در سفر به کشوری جدید دیدن مناظر بسیار متنوع و جذاب ان مقصد می باشد.  برخلاف سفرهای توریستی، دانشجویانی که طی سالیان سال در کشوری تحصیل می کنند این فرصت را خواهند داشت تا به طور کامل و بیشتر وقتی را برای بازدی از این مناظر بگذارند تا فرصت آشنایی  با آن کشور و مردمش را داشته باشند و حتی می‌توان از این طریق روابط خود را با سایر افراد گسترش دهید.

اگر از این فرصت‌ها به خوبی استفاده شود، تجربه تحصیل خوشایندی را در خارج خواهید داشت. بزرگترین دلیل برای در نظر گرفتن تحصیل در خارج از کشور، فرصتی دیدن دنیاست. با تحصیل در خارج از کشور، شما یک کشور کاملا جدید، چشم‌اندازهای جدید و آداب و رسوم و فعالیت‌های باورنکردنی را تجربه خواهید کرد. از مزیت‌های تحصیل در خارج از کشور، پیدا کردن فرصت برای دیدن سرزمین‌های جدید، شگفتی‌های طبیعی، موزه‌ها و جذابه‌های کشور میزبان است.

شاید بدردتون بخوره: برای اپلای تحصیلی به آمریکا متاهل برویم یا مجرد؟!

بدست آوردن سابقه ای مفید

یکی دیگر از مزایای تحصیل در خارج از کشور ثبت این تجبه در رزومه تحصیلی متقاضی می باشد. اگر دانشگاهی که متقاضی برای ان اقدام کرده باشد و در بین دانشگاه های مطرح باشد که این خود بر جنبه ی مثبت این قضیه بیشتر می افزاید و تجربه‌ای در سوابق تحصیلی، موقعیت‌های شغلی مطلوبی را فراهم خواهد کرد. اگر متقاضی توانایی های بالایی داشته باشد، می‌تواند موقعیت شغلی مناسبی را در کشور میزبان به دست آورد. در مجموع، داشتن چنین تجربه‌ای آینده شغلی خوبی را چه در کشور زادگاهتان یا در سایر کشورها فراهم می‌کند.

آشنایی به یک زبان دیگر

در دنیای امروز آشنایی با یک زبان دیگر به خصوص اگر آن زبان ، یک زبان بین المللی مانند زبان انگلیسی باشد می تواند به افراد فرصت های بهتری در زمینه های شغلی کمک شایانی کند که تحصیل در خارج از کشور این فرصت را به دانشجویان می دهد که علاوه بر تحصیلات آکادمیک با یک زبان دیگر نیز آشنا شده و خود را برای بدست آوری شغل های بهتر آماده کند. در حال حاظر آشنایی با زبان های دیگر بخصوص زبان های بین المللی، شانس بیشتری برای افراد در زمینه های مختلف کاری را می تواند فراهم می نماید.

تحصیل در خارج از کشور به شما فرصتی می‌دهد که به طور کامل خود را در یک زبان جدید غوطه‌ور کنید و برای یادگیری بهتر زبان خارجی، هیچ راهی بهتر از این نیست که در آن کشور زندگی کنید. علاوه بر اینکه در زندگی روزمره تمرین زبان می‌کنید، دانشگاه میزبان هم به احتمال زیاد دوره‌های آموزش زبان برای شما برگزار می‌کند.

افزایش اعتماد به نفس

زندگی به صورت فردی و دانشجویی علی رغم مشکلات خاص خود، به فرد نیز کمک می کند تا خود را بهتر بشناسد که به نوبه ی خود اعتماد به نفس فرد را بالا می برد. زیرا فرد مجبور است به تنهایی بر مشکلات غلبه کند و این به افراد کمک میکند تا درک بهتری از زندگی و مشکلات پیرامون آن داشته باشد و به نوعی فرد را در مقابل مشکلات مقاوم تر میسازد.

تجربه آشنایی با فرهنگ های جدید

در طول تحصیل در خارج از کشور، متقاضی علاوه بر اینکه می تواند با فرهنگ و تمدن کشور مقصد آشناسی یابد، این فرصت را نیز پیدا خواهد کرد که با دانشجویان خارجی دیگر از کشور های دیگر از دیگر ملل و فرهنگ ها نیز ارتباط برقرار کند. یکی از این مزایای این است که شناخت فرهنگ های ملل دیگر در طول زمان تحصیل کمک می کند تا دید فرد در مورد مسائل مختلف زندگی کسترده شود.

فرصت های شغلی بیشتر

یکی از مهمترین و اصلی ترین مزایای تحصیل در خارج از کشور، افزایش فرصت های کاری در داخل کشور فرد پس از بازگشت و یا خارج از کشور است. به طور کلی با انتخاب صحیح رشته و دانشگاه در خارج از کشور، آشنایی با یک زبان دیگر و بدست آوردن تجربه ای بین المللی،  کمک می کند که برای فرد موقعیت های بیشتری برای کار و زندگی فراهم شود و  نه تنها در کشور خود موقعیت خود را بهبود بخشد بلکه فرصت های کار بین المللی نیز برای خود فراهم میکند.

امکان پذیرش در دانشگاه‌ های بهتر

هیئت پذیرش تحصیلات تکمیلی در درانشگاه‌ی برتر، درست مانند کارفرمایان، تجربه تحصیل متقاضی را در خارج از کشور را از نظر دور نگه نمی‌دارند. دانشجویانی که در خارج از کشور تحصیل کرده‌اند، از دنبال کردن چالش‌های جدید نمی‌ترسند و خود را در موقعیت‌های دشوار قرار می‌دهند. به همین دلیل کشور هایی همچون روسیه اقدام به جذب بیشتر دانشجویان بین المللی با ارائه کردن بورسیه تحصیلی روسیه می نمایند.

مهمتر از همه، دانشجویانی که در خارج از کشور تحصیل کرده‌اند، تعهد بیشتری به تحصیل دارند. دانشگاه‌های تحصیلات تکمیلی برتر، به دنبال افرادی هستند که جنبه‌ی منحصر به فرد به دانشگاه بدهند. دانشجویانی که در خارج از کشور تحصیل کرده‌اند کنجکاوی و شایستگی آموزشی برای راهبری در دانشگاه را دارا هستند.

تحصیل در خارج

اکسپرس انتری کانادا چیست؟ | زندگی و تحصیل در تورنتو کانادا | تحصیل در ایتالیا | بورسیه استانی ایتالیا و نحوه محاسبه آن

معایب تحصیل در خارج از کشور

هزینه های زندگی و تحصیل

به طور کلی تحصیل در خارج از کشور به غیر از  بورسیه تحصیلی، اسکالرشیپ ها، فلوشیپ ها، با هزینه های قابل توجهی همراه است و فرد و یا خانواده هر دانشجو قبل از هر چیز باید آن را مدنظر داشته باشد تا در ادامه راه دچار مشکل نگردد. در هر صورت در مقایسه با کشور خودمان، هزینه تحصیل و هزینه زندگی در یک کشور دیگر بسیار بالاست از این رو فرد را مجبور می کند تا علاوه بر دریافت کمک های مالی از خانوده و اقدام برای اسکالرشیپ های تحصیلی، دست به کارهای پاره وقت هم بزند. البته هزینه های زندگی به سبک زندگی فرد و کشور مقصد دارد. با توجه به نوسانات اقتصادی داخلی و بین المللی در دوره های اخیر، میزان این هزینه  بیش از پیش تاثیر گذار شده است.

آن دسته از دانشجویانی که با استفاده از قرض یا وام قصد ادامه تحصیل را دارند، در دوران تحصیل از لحاظ مالی تحت فشار خواهند بود. بنابراین، اگر قصد چنین ریسکی را دارید بهتر است اندازه آن در حد وسع مالیتان باشد. زیرا بازپرداخت چنین بدهی‌هایی ممکن است تا چند سال طول بکشد. بنابراین قبل از اقدام به اپلای باید جوانب تامین هزینه های مالی سنجیده شود. مثلا اگر کشور فرانسه و یا آلمان و یا ایتالیا را برای تحصیل انتخاب کرده اید حداقل هزینه ها بدین شرح است:

کرایه یک اتاق در شهر های متوسط:

  • 250 یورو کرایه+50 یورو هزینه های جانبی مثل برق و آب و گرما =300 یورو حداقل هزینه محل سکونت
  • هزینه خوراک در یک ماه=حدود 200 یورو
  • بیمه =70 یورو
  • حمل و نقل =حدود 80 یورو
  • و هزینه تحصیل هر ترم حدود 600 یورو

مشکلات زبان

در یک کشور خارجی، این احتمال وجود دارد تا برای ایجاد ارتباط با مردم به زبان اصلیشان دچار مشکل شوید. در چنین وضعیتی باید به ناچار تا حدودی زبان بومی مردم را یاد بگیرید تا در مواقع لزوم از آن استفاده کنید. البته امروزه بسیاری از مردم در سراسر جهان به زبان انگلیسی آشنایی دارند و این امر ایجاد ارتباط را آسان‌تر کرده است.

تقابل دیدگاه و  عقاید

ممکن است که در برخی مواقع احساس بیگانگی کنید و تحمل شرایط زندگی جدید دشوار به نظر برسد. حتی شاید برخی از عقاید معمول مردم آن کشور برای شما غیر قابل قبول باشد. حتی ممکن است که دیدگاه‌ ها و عقاید شما نیز در گروه‌های اجتماعی پذیرفته نشود.  که این به نوبه خود باعث پایین آمدن اعتماد به نفس خواد شد.

احساس غربت

و به صورت کلی ایرانیان در مقایسه با مردم کشورهای دیگر بخصوص کشورهای اروپایی و آمریکایی، افراد احساساتی تری هستند که غالبا وابستگی خانوادگی بیشتری نسبت به هم دارند. اولین مساله ای که برای هر دانشجوی ایرانی در خارج از کشور میتواند اتفاق می افتد احساس غربت در آن کشور است. البته میزان آن بستگی به نوع کشور، وجود بستگان یا دوستان دانشجو در آن کشور، میزان ایرانیان در آن کشور دارد اما به هر صورت، این حس در افراد بخصوص در ابتدا ورود به هر کشور ایجاد میشود.

دوری از خانواده و دوستان و آشنایان یکی از مواردی است باید هر فرد به آن توجه کند و خود را برای آن آماده نماید. دلتنگی شما برای خانه و خانواده‌تان تحمل شرایط را اندکی دشوار کند. خوشبختانه، امروزه پیشرفت تکنولوژی این مسئله را تاحدودی آسان‌تر کرده تا در مواقع لزوم با عزیزانتان ارتباط برقرار کنید. کلیه این موارد اندکی از صدها حسن و ایراد تحصیل در خارج است که احتمال دارد با آن مواجه شوید. نحوه برخورد با آن‌ها و یافتن راه حل کاملا برعهده شما است.

پیشنهاد مطالعه: پرداخت اپلیکیشن فی

وضعیت آب و هوایی کشور مورد نظر

اگر شخصی هستید که وضعیت جسمی شما روی آب و هوای خیلی سرد حساس است از رفتن به کشور های اروپا و کانادا جدا پرهیز کنید. هوای اروپا به خصوص سوئد و نروژ و المان و فرانسه در نیمه دوم سال همیشه و هروز دارای بارش برف و باران است و دمای هوا تا -20 درجه می رسد.در اروپا مثل ایران خبری از بخاری های گازی نیست و شما با هزینه های بسیار زیاد با یک سیستم مرکزی باید اتاق خود را گرم نگه دارید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *