مشاوره ارزیابی رایگان وضعیت پرونده تحصیلی: وارد شوید

محدودیت سنی برای اپلای | شرایط سنی تحصیل در خارج | بهترین سن برای اپلای

5/5 - (2 امتیاز)

محدودیت سنی برای اپلای

یکی از مسائل مهاجرت تحصیلی شرایط سنی تحصیل در خارج می باشد که در هر کشوری برای هر رشته و هر مقطع شرایط خاص سنی تعریف شده است. بسیاری از افردی که قصد دارند تا در خارج از کشور تحصیل کنند به علت مسائلی نظیر کار؛ فعالیت های پژوهشی و غیره تحصیلات خود در مقاطع بالاتر را با تاخیر شروع کنند. حال با این وجود این سوال مطرح می شود که آیا محدودیت سنی برای تحصیلات در خارج از کشور به چه صو می باشد که در ادامه به ان خواهیم پرداخت.

در وحله اول این را به خاطر داشته باشید که به هیچ عنوان نباید افرادی که تمایل دارند تا تحصیلات خود را ادامه دهند اپلای را به تاخیر بیاندازند. بر اساس آمار های منتشر شده، در حقیقت طیف قابل توجهی از دانشجویان در محدوده سنی 30 تا بیش از 40 سال برای ادامه ی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و بالاتر می باشند.

از طرفی اخذ پذیرش در دانشگاه های خارجی شرایطی مانند آزمون زبان انگلیسی نظیر آیلتس یا تافل را برای پذیرش دارد که خود این مرحله پروسه ای زمان بر می باشد و باعث وقفه زمانی برای اپلای می شود. علاوه بر این برخی از بورسیه های تحصیلی نیز دارای محدودیت سنی هستند و بعد از سنی خاصی دیگر نمی توان برای این موارد اقدام کرد.

به طور کلی اکثر دانشگاه ها بدون توجه به محدوده سنی و در صورت داشتن شرایط لازم، متقاضیان را پذیرش می کنند. مهمترین نکته ای که باید با آن باید توجه کرد این است سن بالای متقاضی، در فرایند اخذ ویزا می تواند مشکل ساز شود. بنابراین در صورتی که یک فاصله طولانی بین آخرین مقطع تحصیلی وجود دارد، باید با استدلال منطقی دلیل این گپ تحصیلی را بیان کرد.

گروه تلگرام اپلای | رتبه بندی دانشگاه جهان | اقامت پس از تحصیل | ویزا استارتاپ کانادا

شرایط سنی تحصیل در خارج

مهم ترین شرایط سنی برای اپلای

برای اپلای درست است که شرایط سنی در اکثر موارد وجود ندارد ولی قاعدتا متقاضیان باید در یک محدود سنی باشند. به عنوان نمونه متقاضیان برای تحصیل در رشته های گروه پزشکی نباید بیشتر از 30 سال سن داشته باشند و یا برای تحصیل در کالج ها و مدرسه ها نباید بیشتر از 25 داشته باشند. از این رو دسته بندی گروه های سنی و شرایط صدور ویزا یک رابطه مستقیم با یکدیگر دارند.

به عنوان مثال کشوری که نیاز به نیروی کار و متخصص داشته باشد دارای شرایط سنی تحصیلی متفاوتی برای هر فرد است. مثلا کشور آلمان شرایط سنی خاصی را برای مقاطع مختلف اعمال می کند و در کالج ها در محدوده 23 سال، برای کارشناسی 25 سال، برای کارشناسی ارشد 28 سال و برای دکتری زیر 40 سال می باشد.

این فرایند اپلای برای بسیاری از کشورها به ویژه برای گروه پزشکی سختگیرانه تر می باشد و برای ورود به کالج های پزشکی در آلمان سوای مدرک زبان آلمانی، سن متقاضی نباید بیشتر از 23 سال باشد. و در صورت عدم رعایت شرط سنی در مرحله مصاحبه سفارت از شانس پایینی برای ویزا پایین برخوردار خواهد بود. یکی دیگر از مهم ترین دلایل اعمال شرایط سنی، تامین نیروی کار پس از اتمام تحصیل می باشد و بدیهی است که هر چقدر سن افراد بالا باشد تحصیل و کار هم زمان سخت تر خواهد بود.

ویرایش cv  | توصیه نامه برای اپلای | دانلود نمونه انگیزه نامه | تحصیل در روسیه

  • محدودیت سنی برای تحصیل در آمریکا

بر اساس تحقیقاتی که توسط مرکز ملی آمار آمریکا در حوزه آموزش منتشر شده است، متوسط محدوده سنی دانشجویانی که از دانشگاه های این کشور فارغ التحصیل شده اند تقریبا معادل با 33 سال می باشد. این در حالی است که در حدود نیمی از این دانشجویان، فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد با میانگین سنی بالای 30 سال هستند. از این رو در مقطع تحصیلی بالاتر مانند دکتری، این میانگین سنی افزایش می یابد و بیش از 22 درصد دانشجویان بالاتر از 40 سال و در حدود 28 درصد دانشجویان بین 30 تا 40 سال می باشند.

  • محدودیت سنی برای تحصیل در کانادا

در کشور کانادا هر استان دارای شرایط خاص خود است و حداقل سن برای تحصیل در آن متفاوت می باشد. به طور کلی محدوده­ی سنی در کانادا 18 تا 35 سال است. سن متقاضیان برای تحصیل در مقطع کارشناسی و یا کالج حداقل 18 سال، برای دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد گپ تحصیلی 2 تا 5 ساله قابل قبول می باشد. بر اساس آمار منتشر شده در زمینه آموزش توسط دولت کانادا، این تقسیم بندی برای محدوده سنی به صورت زیر است:

  • تقریبا 42 درصد دانشجویان دانشگاه های کانادا در محدوه سنی 20 تا 24 سال
  • 23 درصد دانشجویان در محدوده سنی 24 تا 29 سال
  • 16 درصد دانشجویان در محدوده سنی 30 تا 34 سال
  • 14 درصد دانشجویان در محدوه سنی 35 تا 39 سال
  • 5 درصد افراد بالاتر از 40 سال می باشند.

به عنوان یک نتیجه گیری، دانشگاه ها و کالج ها در کانادا بدون شرط محدودیت سنی می باشند، اما در زمینه فرایند ویزا، غالبا افیسر ها به سن متقاضی و گپ تحصیلی وی توجه می کنند. زیرا این استنباط را می کنند که متقاضی قصد دارد تا مهاجرت کند تا تحصیل و تمایلی بازگشت به کشورش نداشته باشد. بنابراین هر چقدر بین آخرین مدرک تحصیلی و سن فعلی متقاضی فاصله بیشتری وجود داشته باشد، شرایط دریافت ویزا دشوارتر خواهد بود.

شرایط سنی تحصیل در کانادا براي تحصيل در مقطع كارشناسي این گونه است که متقاضی پس از اتمام دوره ١٢ ساله و اخذ مدرك دیپلم، متقاضی می تواند جهت تحصیل در این مقطع اقدام کند. بر اساس قانون در كانادا، براي اخذ ويزاي تحصيلي کانادا درمقطع کارشناسی هيچ محدوديت سني وجود ندارد. همانطور که گفته شد، این درحالی است که آفيسر اداره مهاجرت گزینه سن را ارزيابي مي كند و آن را در نظر مي گيرد.

شرایط سنی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد نیز این گونه است که متقاضی ابتدا باید مدرک کارشناسی را اخذ کرده باشد. در کنار این مورد فاصله زمانی یا گپ تحصیلی بین اخذ مدرک کارشناسی و ورود به مقطع کارشناسی ارشد در کانادا بیشتر از 5 سال نباید باشد و سن دانشجو برای تحصیل در این مقطع از ٣٢ سال باید كمتر باشد.

شرایط سنی تحصیل در مقطع دکتری بدین صورت است كه در كانادا گپ تحصيلی در این مقطع دارای اهميت زیادی نیست و افراد با ارائه دادن سوابق كاري مرتبط، تاليف و پژوهش و سوابق تدريس مي تواند در هر سني حتي ولی درمحدوده 40 سال براي اين مقطع اقدام كند.

شرایط سنی تحصیل برای اخذ بورسیه تحصیلی در کانادا متناسب با هر دانشگاه متفاوت است. اما بطور کلی يك سري قانون براي بورسيه تحصيلي وجود دارد. دریافت بورسيه تحصیلی در كانادا نسبت به سایر كشور ها نظیر استراليا، انگلستان و آمريكا سخت تر می باشد و يكي از مورد هايی كه در اخذ بورسیه بسيار مهم است نداشتن گپ تحصيلي است.

  • محدودیت سنی برای تحصیل در اروپا

در کشور های اروپایی نیز همانند دانشگاه های آمریکا و کانادا محدودیت سنی برای تحصیل وجود ندارد. به طور کلی وقتی حداقل شرط سنی را فردی داشته باشد که همان 18 سال است، می تواند برای تحصیل در اروپا اقدام کند. از نظر محدودیت سنی، هیچ گونه محدودیت سنی خاصی وجود ندارد و به عنوان نمونه کشور آلمان به داشتن قدیمی ترین فارغ التحصیلان با داشتن بیشترین سن مشهور می باشد. مثلا در مقطع دکترا دانشجویان عمدتا بیش از 40 سال سن دارند.

بطور کلی در مقاطع تحصیلی بالاتر این میانگین سنی افزایش می یابد. اما انتظار می رود که سال های گپ های تحصیلی خود را با نشان دادن تجربه کاری یا فعالیتهای مربوطه توجیه کنید و این امر عمدتا در فرآیند ویزا اهمیت قابل ملاحظه ای می یابد.

البته چون قوانین از یک کشور به کشور دیگر و از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر متفاوت است، امکان دارد برخی رشته ها در اروپا نیز دارای محدودیت سنی باشند و ممکن است در سنین بالای 35 سال امکان دریافت بورسیه های تحصیلی وجود نداشته باشد. همچنین در خصوص دریافت اجازه ی کار نیز فرایند ممکن است که کمی متفاوت شود.

مثلا اگر شرایط تحصیل در اتریش بررسی کنیم خواهیم دید که دانشجویانی که تمایل به تحصیل در کشور اتریش دارند می توانند بدون دارا بودن مدرک زبان آلمانی نسبت به دریافت پذیرش برای تحصیل در اتریش بدون محدودیت سنی اقدام نمایند. تحصیل در اتریش بدون محدودیت سنی می باشد و متقاضیان می توانند با هر شرایط سنی برای ادامه تحصیل در این کشور اقدام نمایند زیرا برای اخذ پذیرش از دانشگاه های کشور اتریش شرایط سنی خاصی مطرح نمی باشد اما دقت نمایید که برای دریافت ویزا از سفارت کشور اتریش، شرایط سنی فرد مورد بررسی قرار می گیرد.

پیشنهاد مطالعه: پرداخت اپلیکیشن فی

محدودیت سنی برای اپلای | شرایط سنی تحصیل در خارج | بهترین سن برای اپلای

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *