انتخاب مقصد اپلای و اخذ پذیرش
یکی از اصلیترین مساله برای یک دانشجو در فرآیند اپلای که باید به درستی روبه رو شود، این است که چه کشور و دانشگاهی برای ادامه تحصیل مناسب هستند.
نحوه انتخاب مقصد اپلای خود
انتخاب کشور و دانشگاهی برای ادامه تحصیل به دلیل سیاست ها و وضعیت اجتماعی و اقتصادی متفاوت، روند زندگی و ادامه تحصیل متقاضیان را می تواند دستخوش تغییر قرار دهد. به این دلیل که هر یک از کشورها در پذیرش دانشجویان خارجی شرایط و ضوابط متفاوتی دارند و این قوانین در دانشگاهها یا حتی یک استان و ایالت متفاوت است، میتواند زندگی آکادمیک و شخصی دانشجویان را در مسیری متفاوت قرار دهد. در ادامه عوامل و معیارهای پاسخ به این سوال را بررسی خواهیم کرد.
آزمون IMAT | مراحل اپلای | شرایط مهاجرت تحصیلی | تحصیل در خارج | نحوه اپلای گرفتن ارشد | درخواست اپلای | چگونه اپلای کنیم
هدف از ادامه تحصیل
نخستین و مهمترین عامل در اپلای، هدف از ادامه تحصیل است. یعنی ایا متقاضی قصد دارد تا بعد از پایان تحصیلات به کشور خود بازگردد یا قصد دارد تا بعد از اتمام تحصیلات خود، زندگی خود را در خارج از کشور آغاز کند. بنابراین در صورتیکه متقاضیان بخواهند بعد از اتمام تحصیلات خود، در کشور محل تحصیل به زندگی ادامه دهد، بدون تردید باید قبل از اپلای به فرآیند مهاجرتی و اقامتی کشور مربوطه توجه کنند. به عنوان نمونه، کشور کانادا می تواند یکی از مناسب ترین گزینههای دانشجویان باشد. اما اگر متقاضی بخواهد در موقعیتی به غیر از فرصت آکادمیک مشغول به کار شوند، بازار کار کانادا برای مهاجران محدود است و بهتر است کشور دیگری را اولویت خود قرار دهد.
بورسیه | فاند فلوشیپ | فاندیاب
توجه به سوابق تحصیلی و پژوهشی
فاکتور دیگری که متقاضیان اپلای و مهاجرت تحصیلی باید در نظر بگیرند، سوابق تحصیلی و وضعیت تسلط وی به زبان خارجی است. مثالا اگر متقاضی سوابق تحصیلی خوبی از نظر نمره معدل دارد و همچنین نمره بالایی در آزمون GRE کسب کرده است، بدون ترید کشور آمریکا مناسبترین گزینه برایش است.
همچنین اگر فردی قصد دارد تا در استرالیا ادامه تحصیل دهد و از شرط معدل و تعداد مقالات مناسبی برخوردار نیست، به دلیل رقابت بالایی برای اسکولارشیپ ها، برای اخذ پذیرش باید آمادگی این را داشته باشد که هزینهی تحصیل و زندگی را خود متقبل شود. علاوه بر این اگر دانشجویی توانایی کسب نمره خوب در آزمون IELTS نسبت به TOEFL را دارد، باید به استرالیا و کانادا و انگلستان نسبت به آمریکا توجه بیشتری داشته باشد.
پیشنهاد مطالعه: تحصیل در کالج استرالیا | تحصیل در کالج | تحصیل در کالج آلمان | تحصیل در کالج کانادا
در نظر گرفتن ویژگیهای دانشگاه و اساتید
فاکتور بعدی که باید در نظر گرفت، انتخاب دانشگاه بر مبنای زمینهی کاری اساتید و گروههای تحقیقاتی موجود در آن دانشگاه و دانشکده است. بنابراین دانشگاههایی را باید در اولویت قرار داد که چندین نفر از اعضای هیئت علمی در حال فعالیت بر روی زمینهی کاری یا علایق شما باشند. بنابراین به این صورت شانس اخذ پذیرش در فرآیند اپلای افزایش پیدا می کند.
از طرف دیگر حتی اگر دانشگاهی چندان مطرح نباشد ولی دارای گروهی هستند که بر روی موضوعی خاص، تحقیقات خوبی انجام می دهد و به همین دلیل در دنیا شناخته شده است، برای اپلای این گروه حتما توصیه می شود. علاوه بر این عامل بعدی که باید در نظر گرفت تعداد دانشجویان ایرانی است که در دانشگاه مورد نظر مشغول به تحصیل هستند، که هرچه این تعداد بیشتر باشد نشان می دهد که اساتید این دانشگاه یا دانشکده نسبت به دانشجویان ایرانی نگاه مثبتی دارند.
مهاجرت دانشجویی | مراحل اپلای | تحصیل در خارج | شرایط اپلای
شهر محل تحصیل و زندگی
این عامل شاید در نگاه اول برای اکثر دانشجویانی که قصد دارند تا اپلای کنند چندان مهم به نظر نرسد، اما با کمکی مطالعه از تجربیات دانشجویانی که در دانشگاه مورد نظرتان، متوجه خواهید شد که شهر محل تحصیل و زندگی در آینده و زندگی نقش بسیار مهم و تاثیرگذاری دارد. به طور کلی اگر در ایران ساکن شهرهای پرجمعیت و پر تردد هستید و از این نوع سبک زندگی خرسند هستید، توصیه می شود که دانشگاه هایی را هدف قرار دهید که در شهرهای بزرگ واقع شده اند. از آنجایی که در آمریکا و کانادا اکثر دانشگاه ها در شهرهای کوچک و حتی خیلی کوچک واقع شده اند، در دراز مدت زندگی در آن ها می تواند در بلند خسته کننده باشد.
پیشنهاد مطالعه: پرداخت اپلیکیشن فی