0

ویرایش مقاله انگلیسی | ویراستاری مقاله | ویرایش صحیح مقاله انگلیسی | سفارش ویرایش مقاله

ویرایش مقاله انگلیسی

ویرایش مقاله انگلیسی

بروز رسانی شده در خرداد 1400  

ویرایش مقاله انگلیسی | ویراستاری مقاله | ویرایش صحیح مقاله انگلیسی | سفارش ویرایش مقاله | نگارش درست یک مقاله علمی یک ضرورت شناخته شده برای نشان دادن ارزش واقعی پژوهش و دارایی فکری شما است. هدف گروه همیار اپلای آشنایی شما پژوهشگران گرامی با ساختار مقالات علمی و چگونگی تدوین آن است.

در همین راستا، کارشناسان گروه همیاراپلای گرد هم آمده اند تا با بهرمندی از دانش علمی-تخصصی و زبان انگلیسی و همچنین تجربیات چندین ساله در ویراستاری و نگارش مقالات علمی همیار شما در ارائه مقالات با بالاترین سطح کیفی باشند.

کتابچه این پیوست در قالب یک مقاله علمی تهیه شد تا شما در نگاه نخست با چگونگی تدوین (بخش بندی) مقاله آشنا شوید و با مطالعه و فراگیری هر بخش به نگارش درست مقاله علمی مسلط شوید.

تفاوت اصلی نگارش دستاوردهای علمی در ژورنال­ ها بر خلاف متون چاپ شده در مجلات (magazine) در محتوا و قلمروی مطلب است. در واقع مقاله چاپ شده در یک مجله علمی برای قشر خاصی از پژوهشگران تدوین شده است ولی مطالب چاپ شده در مجلات این محدودیت و تخصص را در خود ندارد.

خواننده مقالات علمی چاپ شده در ژورنال­ ها یک انتخاب تصادفی از افراد متعدد جامعه بشری نیست بلکه قشر خاصی از پژوهشگران متخصص هستند که در حوزه علمی شما فعالیت دارند. این افراد کارشناس، از پایه های علمی ابتدایی رشته شما را مطلع هستند و هدف ­های کلی آن رشته را می­ دانند.

قصد این قشر خاص از پژوهشگران این است که با فرضیه، ایده­، روش­ کار و در انتها استدلال و نتیجه گیری شما آشنا شوند تا بدین روش پاسخی برای فرضیه­ ها یا ایده­ های خود در کوتاه ­ترین زمان ممکن بیابند.

لذا تدوین مقاله در ساختار امروزی که توسط اکثر مجلات خواسته می شود به پژوهشگران این امکان را می­ دهد تا بتوانند تنها بخش مورد نظر مقاله شما و در صورت تمایل کل مقاله را بخوانند. اهمیت و ضرورت رعایت این ساختار علمی نیز در پاسخ گویی سریع به پرسش­ های پژوهشگران نهفته است.

سفارش نگارش مقاله

ویرایش مقاله

تفاوت اسکالرشیپ و فلوشیپ | تحصیل در اروپا به صورت رایگان | بورسیه ایتالیا | آزمون تافل برای اپلای

چگونگی ساختار و تدوین مقالات علمی

ویرایش مقاله انگلیسی | یک مقاله علمی از چندین بخش ­شامل عنوان، نام و آدرس نویسندگان، چکیده، واژگان کلیدی، مقدمه، مواد و روش­ ها، نتایج و بحث، جمع بندی نهایی، پیوست­ ها، قدردانی و مراجع تشکیل شده است.

نخستین قدم برای نگارش یک مقاله عنوان آن است و یک مقاله علمی با یک عنوان شروع می ­شود. عنوان مقاله نبایستی طولانی باشد و بایستی دربرگیرنده واژگان کلیدی در حوزه پژوهش شما باشد. این امر بدان دلیل اهمیت دارد که امروزه جستجوی مقالات از طریق اینترنت انجام می­ شود و خوانندگان با وارد نمودن واژگان کلیدی در موتورهای جستجو به مقالات دسترسی می یابند. لذا عدم انتخاب درست عنوان نمی­ تواند کار شما را به درستی به خوانندگان معرفی کند. در عنوان مقاله بهتر است از جملات اختصاری و یا حروف ربط استفاده نشود.

نام نویسندگان بایستی در پایین عنوان نوشته شود و در صورتی که چندین نویسنده در کار مشارکت داشته باشند بهتر است نام نویسندگان با کاما از هم جدا شود. همچنین نویسنده مسئول با یک علامت ستاره در بالانویس از بقیه نویسندگان متمایز شود تا خوانندگان بدانند پاسخ پرسش­ های پیش آمده حین خواندن مقاله شما را از چه شخصی درخواست نمایند. آدرس هر یک از نویسندگان به طور واضح در ذیل نام اسامی آورده شود.

در ادامه بخش چکیده مقاله می­ آید. چکیده مقاله بهتر است در یک پاراگراف نوشته شود و بخش­ های اصلی مقاله را در یک یا سه جمله پوشش دهد. چکیده بهتر است با یک جمله معرفی شروع شود و فرضیه و ضرورت کار شما را بیان کند و سپس در جملات بعدی روش اثبات فرضیه شما آورده شود. کار شما ممکن است با مطالعه میدانی، با استفاده از فنون آزمایشگاهی، با مدل سازی و یا شبیه سازی ریاضی و یا با مطالعه آماری انجام شده باشد. لذا بایستی روش انجام کار واضح بیان شود و همچنین بهتر است توصیفی از روش اجرای کار ارائه شود. در ادامه بایستی نتایج اصلی پژوهش بیان و استدلال علمی شما از این نتایج بحث شود.

در جمله انتهایی بایستی یک جمع بندی نهایی از پژوهش داشته باشیم. چکیده نبایستی تنها نتایج اصلی کار شما را بیان کند و این اشتباهی است که بسیاری از نویسندگان مرتکب می شود. در واقع چکیده بایستی متفاوت از جمع­ بندی نهایی باشد. اشتباه رایج دیگری که اکثر نویسندگان مرتکب می­ شوند این است که چکیده را به شکل مقدمه می­ نویسند و هیچ اشاره ­ای به روش انجام کار ندارند. برخی از اشتباه هایی که بایستی در نگارش چکیده به شدت اجتناب کرد به شرح ذیل است:

  • طول چکیده مقالات به طور معمول بین 200 تا 300 کلمه است و از نگارش چکیده طولانی خودداری نمائید.
  • ارجاع به دستاوردهای پژوهشی دیگران در چکیده مرسوم نیست.
  • از واژگان اختصاری و گنگ تا جای ممکن پرهیز کنید.
  • از جدول، نمودار و طرح در چکیده خودداری نمائید و اگر طرح خاصی در نظر شماست بهتر است در چکیده انتزاعی آورده شود. چکیده انتزاعی اخیرا توسط برخی انتشارات در ساختار مقالات علمی گنجانده شده است.

همچنین پس از نگارش چکیده، چندین بار آن را مرور نمائید تا اطمینان یابید که تمامی مطالب چکیده به طور کامل در مقاله گنجانده شده است. این طور نباشد که مطلب جدیدی که در متن اصلی مقاله وجود ندارد در چکیده آورده شود.

معرفی حداکثر 5 تا 6 واژه کلیدی در هر مقاله ضروری است و این واژگان کلیدی به طور معمول پس از چکیده و در بخش مجزا ذکر می­ شوند. همچنین از نوشتن اصطلاحات با طول بیش از 3 کلمه که با حروف رابط (و، یا) از هم جدا شده اند خودداری نمایید.

عنوان مقاله، اسامی نویسندگان به همراه آدرس، چکیده و واژگان کلیدی محتوای پیش گفتار ؛ مقاله شما را می­ سازند و بهتر است از سایر بخش­ های مقاله جدا شوند. لذا مطالب پیش گفتار تا جای ممکن در حداکثر یک صفحه مجزا از سایر بخش­ ها آورده شود. (ویرایش مقاله انگلیسی)



راهنمای گام به گام نگارش استاندارد یک مقاله علمی از دید ساختار و تدوین

چکیده

هدف از این نوشتار آشنایی شما پژوهشگران گرامی با ساختار مقالات علمی و چگونگی تدوین آن است. در همین راستا، این مطلب در قالب یک مقاله علمی تدوین شد تا شما در نگاه نخست با چگونگی تدوین (بخش بندی) مقاله آشنا شوید و سپس با مطالعه و فراگیری هر بخش به نگارش درست مقاله علمی مسلط شوید. تفاوت اصلی نگارش دستاوردهای علمی در ژورنال­ ها بر خلاف متون چاپ شده در مجلات (magazine) در محتوا و قلمروی مطلب است.

در واقع مقاله چاپ شده در یک مجله علمی برای قشر خاصی از پژوهشگران تدوین شده است ولی مطالب چاپ شده در مجلات این محدودیت و تخصص را در خود ندارد. خواننده مقالات علمی چاپ شده در ژورنال­ ها یک انتخاب تصادفی از افراد متعدد جامعه بشری نیست بلکه قشر خاصی از پژوهشگران متخصص است که در حوزه علمی شما فعالیت دارند.

این افراد کارشناس پایه های علمی ابتدایی رشته شما را می شناسند و هدف­ های کلی آن رشته را می­ دانند و قصدشان از خواندن مقاله شما این است که با فرضیه، ایده­، روش­ کار و در انتها استدلال و نتیجه گیری شما آشنا شوند تا بدین روش پاسخی برای فرضیه­ ها یا ایده­ های خود در کوتاه­ترین زمان ممکن بیاید. لذا تدوین مقاله در ساختار امروزی که توسط اکثر مجلات خواسته می­ شود به پژوهشگران این امکان را می­ دهد تا بتوانند تنها بخش مورد نظر مقاله شما و در صورت تمایل کل مقاله را بخوانند. اهمیت و ضرورت رعایت این ساختار علمی نیز در پاسخ گویی سریع به پرسش­ های پژوهشگران نهفته است.

واژگان کلیدی

تدوین؛ ساختار؛ مقاله علمی؛ نگارش درست، ویرایش مقاله انگلیسی

1- مقدمه

ویرایش مقاله انگلیسی | مقدمه یک مقاله، محتوای کلی کاری شما را می ­سازد. مقدمه مقاله بهتر است در یک قالب ذهنی سه بخشی تهیه شود. منظور از قالب ذهنی این است که مقدمه نبایستی به زیربخش­ هایی تقسیم شود بلکه تنها در ذهن شما در سه بخش تدوین شود: بخش نخست می­ تواند در یک پاراگراف نوشته شود و در این پاراگراف شما بایستی بر اهمیت و ضرورت پژوهش اشاره نمائید. یا به عبارتی مقدمه بایستی ساختار یک مثلث وارونه را داشته باشد که در ابتدا با کلی گویی شروع و با پیش­روی تا انتهای مقاله، خواننده به موضوع خاص پژوهش برسد. 

در بخش دوم بایستی بر میزان اشراف شما از مطلب با مروری بر مراجع اشاره شود. این مراجع بایستی به گونه­ ای انتخاب شوند که فرضیه­ ی شکل گرفته در ذهن شما، به ذهن خواننده نیز بیاید. تا جای ممکن از مرور مراجع زیاد خودداری نمائید چرا که شما یک مقاله مروری نمی­ نویسید بلکه هدف شما تنها معرفی فهم کلی خود از مساله است تا خواننده اطمینان یابد شما با مساله پیش رو به خوبی آشنائید. در این راستا، پیشنهاد مجموعه همیار اپلای به شما مطالعه مقالات مروری است که روی موضوع مدنظر شما نوشته شده اند.

مقالات مروری یک ساختار مدون دارند و شما را به یک هدف سوق می­ دهند. این مزیت مقالات مروری باعث می­ شود شما بتوانید یک تصویر درست از فرضیه خود در ذهن تداعی کنید و در این قسمت از مقاله بنویسید. لذا خواندن چنیدین مقاله مروری مرتبط با حوزه پژوهشتان را به شما اکیدا توصیه می­ کنیم.


در بخش انتهایی یا پاراگراف آخر بهتر است رویکرد شما در اثبات فرضیه آورده شود. در بیان رویکرد خود، به شکل مختصر و صریح بیان کنید که پاسخ فرضیه خود را با انجام آزمایش، مدل­ سازی ریاضی، نمونه برداری تصادفی و یا غیره یافتید. مزایا و معایب روش انتخابی نیز بهتر است ذکر شود تا خواننده در همان ابتدا به یافته ­های پژوهش شما اطمینان کند و انگیزه کافی برای مطالعه کامل مقاله شما داشته باشد. علاوه بر موارد زیر حتما بایستی نوآوری کار خود را به شکل واضح و گویا در پاراگراف نهایی بیاورید تا خواننده تفاوت کار شما را با پژوهش­ های پیشین بداند.

همچنین بهتر است خروجی های کار شما به طور مختصر اشاره شود. برخی از نکاتی که بهتر است در مقدمه بیان نشود شامل ذکر کردن شکل و یا جدول می­ باشد. بطور کلی نوشتن نتایج و یافته اصلی پژوهش در مقدمه مقاله مرسوم نیست، زیرا بایستی نتیجه اصلی پژوهش در جمع بندی نهایی گنجانده شود. از نگارش مقدمه بسیار طولانی نیز اجتناب کنید. نگارش مقدمه بیش از 2000 کلمه ممکن است تا حدی خسته کننده باشد.

محاسبه تعداد واحد گذرانده شده برای اپلای | چگونه برای دانشگاه خارجی پذیرش بگیریم؟ | معرفی سایت یافتن پوزیشن‌ دکتری

2- مواد و روش­ ها | ویرایش مقاله انگلیسی

ویرایش مقاله انگلیسی | در این بخش بایستی به طور واضح روش انجام کار توضیح داده شود. برای رشته­ های نظری این بخش از کار ممکن است با نام مدل­سازی ریاضی (Mathematical modeling)، در مقالات مروری با عنوان­ های متفاوت بسته به نوع کار آورده شود. البته لازم به ذکر است که این بخش از مقالات مروری به معرفی تمامی پارامترهای تاثیر گزار می پردازد. این بخش از مقاله برای رشته های آزمایشگاهی بایستی به معرفی چهار دسته اطلاعات بپردازد:

(الف) نوع ارگانیسم یا موجود زنده، نوع مواد شیمیایی و یا نوع نرم افزار مورد استفاده بایستی در این بخش به شکل گویا آورده شود و همچنین نام شرکتی که این مواد از آن تهیه یا خریداری شد، بیان شود.

(ب) سیستمی که مطالعه در آن انجام شد بایستی معرفی شود. اگر کار آزمایشگاهی و در یک راکتور شکل گرفت بهتر است مشخصات کامل راکتور آورده شود و یا اگر مطالعه موردی است بایستی جامعه مورد مطالعه و اندازه آن به طور دقیق بیان شود. برای مطالعات میدانی بایستی نوع منطقه، طول و عرض جغرافیایی آن دقیق بیان شود.

(ج) روش نمونه برداری و روش آزمایشگاهی بایستی دقیق توضیح داده شود. برای مثال اگر شما اثر یک پارامتر خاص را بر روی یک سیستم مطالعه کردید بایستی نوع پارامتر، بازه­ ی تغییرات آن و الگوی طراحی آزمایش را کامل بیان کنید. همچنین به طور واضح بیان کنید نمونه شاهد شما چیست.

(د) در انتها همچنین بایستی روش آنالیز و تفسیر داده ها را کامل توضیح دهید. برای مثال اگر برای تفسیر نتایج از تحلیل آماری و یا نرم افزار خاصی همانند الگوریتم شبکه مصنوعی استفاده کردید، بایستی به طور واضح روش کار، نام نرم افزار و شماره نسخه را بیان کنید. نام کامل و همچنین نام شرکت سازنده تجهیرات ابزار دقیقی که برای بدست آوردن داده­ های آزمایشگاهی استفاده شد، همگی بایستی با ریزجزئیات بیان شود.

در این بخش از مقاله، بهتر است زیربخش های متعدد داشته باشید و به طور ریز به این چهار مبحث کلی بپردازید. همچنین ترتیب چیدمان زیربخش ­ها بهتر است متناسب با روش اجرای کار باشد و پیوستگی بین گرفتن داده­ ها و ارائه نتایج وجود داشته باشد. تا جای ممکن وارد جزئیات روش کار شوید تا خواننده شما بتواند به آسانی روش کار شما را در آزمایشگاه پیاده کند و به همان نتایج شما برسد.

البته بدون شک، روش اجرای کار به نوعی دارایی فکری شما به حساب می­ آید و در صورتی که مایل به ارائه نتایج نیستید، ابتدا یافته­ های پژوهش خود را به شکل پتنت ثبت کنید چرا که هدف از چاپ یافته­ های پژوهشی به شکل مقاله ترویج فرهنگ علم و دانش برای عموم است و بحث مادی در اینجا مطرح نیست. تنها هدف اقتصادی که با چاپ مقاله می­ شود متصور شد، معرفی توانایی­ هایی تیم پژوهشی خود به دنیا است تا بتوانید از این روش تبلیغاتی، همکاری پژوهشی با سایر سازمان­ ها داشته باشید و یا گرنت­ های تحصیلی دریافت کنید.

چند نکته بسیار مهم که بایستی در این بخش رعایت شود به قرار زیر است:

  • از لحاظ نگارشی تمامی جملات در این بخش بایستی به شکل گذشته ساده نوشته شوند و از به کار بردن زمان حال پرهیز شود چرا که شما پروژه را در گذشته انجام دادید و اکنون در حال ارائه آن هستید.
  • تا جای ممکن از نوشتن جملات به شکل شخص اول اجتناب کنید و تمامی جملات را به شکل مجهول بنویسید.
  • برای توصیف روش کار، اطلاعات به شکل کمی بیان شوند و از شرح کیفی روش کار به شدت اجتناب کنید.
  • در صورتی که قصد دارید از نگارش دوباره روش کار در یک زیربخش خودداری کنید، تنها به این جمله اکتفا نکنید که مطالب در بالا و یا پایین ذکر شد، بلکه بایستی شماره زیربخش دقیق بیان شود. برای مثال، جمله زیر را در نظر بگیرید.

بیان اشتباه:

“کشت سلول در بیوراکتور نحت شرایط مشابه بالا انجام شد. این سلول­ ها سپس با دستگاه سانتریفیوژ جمع آوری شدند و برای آنالیز بیشتر مورد استفاده قرار گرفتند.”

بیان درست:

“کشت سلول ای. کولای در بیوراکتور تحت شرایط ذکر شده در زیربخش 2.2 انجام شد. 100 میلی لیتر از این سلول­ ها با غلظت 10 گرم بر لیتر پس از کشت با دستگاه سانتریفیوژ (Allegra X-30, Bechman, UK) با دور rpm 9000 برای 10 دقیقه جمع آوری شدند و برای آنالیز بیشتر مورد استفاده قرار گرفتند.”

در بیان درست، نویسنده داده ها را به شکل کمی و دقیق بیان نمود و از صحبت کیفی خودداری کرد. همچنین نام دقیق سلول، مشخصات تجهیزات مورد استفاده و نام شرکت سازنده به شکل دقیق بیان شد. نویسنده همچنین از ارجاع خواننده به طور کلی به بخش بالا یا پایین اجتناب کرد و شماره دقیق زیربخش (2.2) را ذکر نمود.    

  • تمامی فرمول­ ها، معادلات، جدول­ ها و شکل­ ها را شماره گذاری نمائید. این یکی از اشتباهات رایج است که توسط بسیاری از نویسندگان تکرار می­ شود.

3- نتایج و بحث

ویرایش مقاله انگلیسی | بخش نتایج و بحث در بیشتر مقالات رشته علوم زیستی به شکل جدا از هم در بخش های جداگانه ارائه می­ شود ولی اکثر مجله ­های فنی و مهندسی این دو بخش را در یک قالب ارائه می­ دهند. در صورتی جدا بودن دو بخش نتایج و بحث، نویسنده بایستی تنها به ارائه نتایج به شکل جدول، نمودار و یا طرح بپردازد بدون اینکه هیچ تفسیری از نتایج ارائه نماید چرا که تفسیر نتایج بایستی در بخش “بحث” ارائه شود. نتایج بایستی به شکل منطقی و به ترتیبی ارائه شوند که خواننده را به سمت اثبات فرضیه پژوهش سوق دهند. مشکلات رایج این بخش را می­ توان در موارد زیر خلاصه نمود:

  • عدم رعایت روند ارائه نتایج به طوری که خواننده نمی­ تواند بدون خوانده بحث شما به همان جمع بندی برسد که شما رسیده اید.
  • یکی دیگر از مشکلات رایج این بخش ارائه نتایجی است که هیچ تاثیری در اثبات فرضیه شما ندارند. آوردن نتایج از این نوع نه تنها ارزش کار شما را بالا نمی برد بلکه سبب متشوش شدن ذهن خواننده می­ شود.
  • استفاده از شخص اول و یا جملات حال ساده مرسوم نیست و بهتر است از لحاظ ساختاری متن شما به شکل مجهول نوشته شود و از زمان گذشته ساده استفاده شود.
  • تمامی داده­ های پژوهش خود را تنها به شکل جدول و یا تنها به شکل نمودار و طرح ارائه ننمائید. بهتر است در بخش نتایج یافته­ های خود را به هر دو حالت ارائه نمائید.
  • داده­ های موجود در شکل­ ها و جدول­ ها را دوباره در متن تکرار نکنید بلکه تنها به روند تغییرات داده­ ها در متن اشاره کنید.
  • داده­ ها خود را تنها به شکل نمودار و یا جدول ارائه نمائید و از ارائه یک دسته داده به هر دو حالت نمودار و جدول خودداری کنید.
  • هیچ جمله اضافی در متن نیاورید یا به عبارتی هر جمله ای که در متن نوشته می­ شود بایستی روند داده ­ها را نشان دهد و یا در غیر این صورت تفسیری باشد که با استناد به یک مرجع ارائه می­ شود.

سعی کنید ابتدا به خواننده یک نگاه جامع از تمامی فرضیه ­های ممکن بدهید و سپس به ارائه روش انتخابی خود و نتایج آن بپردازید. برای مثال به دو جمله زیر دقت کنید:

نتایج و بحث ضعیف | ویرایش مقاله انگلیسی

 “داده­ های جدول 1 تغییرات غلظت هیدروژن پراکسید و آنزیم­ های آنتی اکسیدان را در برگ گیاه گلرنگ پس از اعمال تنش خشکی نشان می­ دهد. تیمار خشکی گیاه گلرنگ سبب افزایش بیان آنزیم ­های آنتی کسیدانی شده است. این افزایش فعالیت آنزیمی به­ عنوان راهی برای مقابله با تنش خشکی است. در واقع، تنش خشکی سبب افزایش غلظت پراکسید در گیاه می­ شود که می­ تواند سبب تخریب دیواره سلولی شود.”

راهنمای ارسال مقاله برای مجلات بین المللی | لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت | زمان ایمیل زدن به اساتید

نتایج و بحث قوی:

“داده­ های جدول 1 تغییرات غلظت هیدروژن پراکسید و آنزیم­ های آنتی اکسیدان را در برگ گیاه گلرنگ پس از اعمال تنش خشکی نشان می­ دهد. ترکیب­ های اسمولیت و مولکول­ های سیگنالی همانند نیتروژن مونوکساید نیز از این خشکی تاثیر می­ پذیرند و در این مطالعه اندازه ­گیری نشده اند چرا که غلظت تنش­ های خشکی به گونه ­ای انتخاب شد که در این بازه تغییرات تاثیر محسوسی ندارند [1].

تیمار خشکی گیاه گلرنگ سبب تجمع هیدروژن پراکسید (به عنوان نماینده مولکول­ های اکسیداتیو) می­ شود و این به نوبه خود سبب فعال سازی مسیر سوخت و سازی آنزیم­ های آنتی کسیدانی می­ شود. گیاه با افزایش فعالیت این دسته آنزیم­ ها و همچنین ترکیب­ های اسمولیت با تنش خشکی مقابله می­ کند. افزایش غلظت پراکسید به دلیل تنش خشکی سبب افزایش غلظت پراکسید در گیاه می­ شود که می­ تواند سبب تخریب دیواره سلولی شود. این افزایش غلظت پراکسید همچنین می­ تواند نقش یک مولکول سیگنال را بازی کند و تحریک سایر مولکول­ های سیگنال همانند نیتروژن مونوکسید شود.”

در حالت دوم نویسنده یک تصویر جامع از مطلب ارائه می ­نماید ولی در حالت نخست خواننده ممکن است با استدلال و بحث شما مخالفت نماید چرا که دلایل بسیاری می­ تواند وجود داشته باشد و شما هیچ بحثی روی آن نداشتید. در بحث دوم نویسنده با جمله “ترکیب­ های اسمولیت و مولکول­ های سیگنالی همانند نیتروژن …” به خواننده اطمینان می­ دهد که جامعیت موضوع آشنا است و دلیل عدم سنجش سایر پارامترها را بیان می­کند و با ارجاع به پژوهش ­های دیگران بحث خود را تائید می­ کند.

در بحث دوم، نویسنده نتایج را طبق روال منطقی خود ارائه می­ نماید یعنی ابتدا به تجمع هیدروژن پراکسید اشاره می­ کند و سپس به افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی ولی در بحث نخست این ترتیب ارائه برخلاف روال علمی علت و معلولی است. همچنین در بحث دوم نویسنده دلیل سنجش غلظت هیدروژن پراکسید و نه تمامی مولکول­ های اکسیداتیو را با جمله “به عنوان نماینده مولکول­ های اکسیداتیو” نشان می­ دهد. با بیان این اصطلاح در پرانتز خواننده از دلیل انتخاب شما آگاهی می­ یابد و به این نکته پی می­برد که نیازی به سنجش تمامی مولکول­ های اکسیداتیو در این پژوهش نیست. 

پستداک | تحصیل رایگان دانشگاهی | سیستم تبدیل واحد درسی | مدرک زبان برای اپلای | مهاجرت دانشجویی | مکاتبه با اساتید  

چند نکته دیگری که بایستی در بحث و نتایج مقاله به آن دقت کنید

  • یکی دیگر از نکاتی که می­ تواند تا حد زیادی بر جذابیت پژوهش شما بیافزاید این است که در انتها یک طرح از دستاورد اصلی خود ارائه نمائید به طوری که خوانند یک تصویر جامع از کل نتایج و بحث در ذهن خود تداعی کند. این تصویر جامع ذهنی قدرت یادگیری و جذابیت متن شما را بسیار بالا می­برد.
  • نکته دیگری که بایستی به آن دقت شود این است که نتایج خود را مطابق با عنوان پژوهش خود ارائه نمائید. در صورتی که بخش از آزمایش­ ها را نمی­ توانید انجام دهید و یا دسترسی به یکسری از داده ­ها ندارید، عنوان مقاله را به­ گونه ای تغییر دهید که این مشکل برطرف شود. برای مثال اگر شما در عنوان مقاله خود واژه “بهینه سازی” بنویسید، بایستی ابتدا تمامی پارامترهای موثر را بشناسید و با یک الگوریتم مناسب شرایط بهینه را شناسایی کنید. در این راه اگر شما فقط چند پارامتر معدود را انتخاب کرده باشید و بهترین پاسخ را تحت یک شرایط خاص بدست آورید، نمی­ توانید در عنوان مقاله از واژه بهینه سازی استفاده کنید چرا که هیچ یک از قواعد بهینه سازی را رعایت نکرده اید. در این مواقع بهتر است از یکی از واژگان “مطالعه”، “تاثیر” و یا “ارزیابی” استفاده کنید.
  • اگر شما یک تحلیل آماری انجام دادید و دو گروه را با هم مقایسه کردید فقط به این نکته اشاره نکنید که دو گروه شما به شکل معنی­ داری با هم تفاوت دارند بلکه بایستی درصد تغییرات را نیز به شکل کمی و دقیق و همچنین سطح معنی­ داری را گزارش کنید.   

4- جمع بندی نهایی

در این بخش از مقاله بایستی نتایج اصلی را ارائه نمائید و از نوشتن جملاتی که تنها اهمیت و ضرورت پژوهش شما را نشان دهند، پرهیز کنید. با ارائه نتایج و همچنین تفسیر اصلی خود مقاله را خاتمه دهید. همچنین بهتر است یک پیشنهادیه خوب برای کارهای آتی در آخریم جمله این بخش بنویسید. از لحاظ ساختاری نیز نبایستی جمع بندی نهایی شما بیش از 150 کلمه باشد و تا جائیکه می­ توانید آن را در 100 کلمه خلاصه کنید.   

زندگی و تحصیل در اتریش | ادامه تحصیل در کشور ایتالیا | ترجمه رسمی مدارک تحصیلی | پسا دکتری | مراحل اپلای

5- مراجع

 

Chris Mack, How to write a good scientific paper: Structure and organization, Journal of Micro/Nanolithography, MEMS, and MOEMS, 2014, 13(4): 1-4.

Chia-Hsiang Chen, The structure, format, content, and style of a journal-style scientific paper, Bates College, 2017, 1-17,

http://abacus.bates.edu/~ganderso/biology/resources/writing/HTWsections.html

Angel Borja, 11 steps to structuring a science paper editors will take seriously, Elsevier, 2014, https://www.elsevier.com/connect/11-steps-to-structuring-a-science-paper-editors-will-take-seriously



ویرایش مقاله انگلیسی