آیین نامه آزاد کردن مدرک تحصیلی وزارت علوم | آزادسازی مدرک تحصیلی

آیین نامه آزاد کردن مدارک تحصیلی وزارت علوم
4/5 - (22 امتیاز)

ایفای تعهد آموزش رایگان دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

آزادسازی اصل مدرک  یا دانشنامه دانش آموختگان دانشگاه های ایران که از تحصیلات رایگان استفاده می کنند تنها برای دستگاه ها یا سازمان های خارج از کشور است و دانشنامه موقت طبق ماده 71 دستورالعمل جامع ایفای تعهد خدمت آموزش رایگان برای کار در تمامی سازمان های دولتی یا خصوصی داخل کشور معتبر است. آن دسته از دانشجویانی که قصد آزاد سازی مدرک مقطع قبل خود را دارند بایستی پس از اتمام تحصیل برای آزادسازی مدارک اقدام کنند.

دستورالعمل جامع ایفای تعهد خدمت آموزش رایگان به منظور ایفای تعهد خدمت آموزش رایگان کلیه مقاطع تحصیلی در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی قابل اجرا است. به موجب این دستورالعمل دانشجویان و دانش آموختگانی که از تحصیلات رایگان استفاده می کنند مکلف هستند برابر مدت تعهد با توجه به نوع سهمیه خود در ایران (بدون محدودیت برای محل انجام تعهد دانش آموختگان سهمیه مناطق) خدمت نمایند.

برای آشنایی کامل با قوانین و چگونگی لغو تعهد آموزش رایگان خود بسته به شرایط خود می­ توانید مفاد این دستورالعمل را در زیر مطالعه کنید.

آزاد کردن مدرک تحصیلی | شرایط آزاد شدن مدرک تحصیلی | آزاد کردن دانشنامه فارغ التحصیلی | قیمت آزادسازی مدرک ارشد | اپلای

طراحی یک فرم پرسش پاسخ برای آزاد کردن مدرک تحصیلی

به دلیل پیشنهاد شما دانشجویان عزیز یک فروم پرسش و پاسخ برای پیگیری قوانین آزاد کردن مدرک طراحی شده و شما میتونید به آن مراجعه کنید: لینک فروم پرسش و پاسخ

با درخواست کاربرات دو بخش برای پیگیری این قانون ایجاد شده است:

عضویت در گروه تلگرام کمپین لغو قانون 6 ماهه کاریابی برای آزاد کردن مدرک

مصوبه جدید:

حذف محدودیت ۶ ماهه کاریابی برای آزاد کردن مدرک بعد فارغ التحصیلی

روش های آزادسازی مدرک تحصیلی

پیشنهاد: کانال تلگرام اپلای

الف- تعهد خدمت آموزش رایگان

ماده 2. دانش آموختگانی که از خدمات آموزش رایگان استفاده می کنند مکلف هستند برابر با مدت تعهد خدمت آموزش رایگان در ایران خدمت نمایند.

ماده 3. مدت تعهد خدمت آموزش رایگان:

3-1 برای پذیرفته شدگان سهیمه های آزاد، منطقه 1، شاهد، خانواده معظم شهدا، ایثارگران، نهضت سواد آموزی، جهاد، جانبازان، آزادگان، پذیرفته شدگان دوره های کارشناسی ناپیوسته و دکتری تخصصی، ورودی های قبل از انقلاب فرهنگی و دانشجویان غیر ایرانی پذیرفته شده از طریق کنکور سراسری (ورودی های قبل از سال 1387) یک برابر مدت تحصیل می باشد.

3-2 برای پذیرفته شدگان سال 62 به بعد، سهمیه های مناطق 2، 3، 4، 5، عشایر و مناطق محروم دو برابر مدت تحصیل می باشد.

3-3 برای پذیرفته شدگان سهمیه استانداری ها سه برابر مدت تحصیل می باشد.

تبصره 1: چنانچه دانش آموختگان سهمیه مناطق 2 و 3  پس از استعلام از سازمان سنجش آموزش کشور و یا با توجه به کارنامه محرمانه مندرج در پرونده متقاضی، حائز امتیاز حد نصاب گزینش آزاد همان رشته و محل تحصیلی باشند، تعهد خدمت ایشان بصورت سهمیه مناطق آزاد یک برابر مدت تحصیل لحاظ می گردد.

تبصره 2: دانشجویان غیرایرانی پذیرفته شده پس از سال 1387 از طریق آزمون های ورودی سازمان سنجش آموزش کشور، جز دانشجویان شهریه پرداز محسوب شده و تعهد خدمتی بر عهده ندارند.

ماده 4: مدت تعهد خدمت برگزیدگان المپیاد های بین المللی، برگزیدگان جشنواره های خوارزمی و استعدادهای درخشان که بدون شرکت در آزمون سراسری از تحصیلات رایگان استفاده می نمایند، همانند پذیرفته شدگان سهمیه آزاد می باشند.

ماده 5: دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج کشور که به صورت روزانه به موسسات داخل کشور منتقل شده و از مزایای آموزش رایگان بهره مند گردیده اند، یک برابر مدت تحصیل تعهد حدمت دارند.

ماده 6: تعهد خدمت برای نیمسال های تحصیلی پاییز و بهار به مدت 6 ماه محاسبه می شود و نیمسال های تابستانی جز تعهدات خدمت محاسبه نمی گردد.

ماده 7: دانشجویان استعداد درخشان بهره مند از تحصیل همزمان در دو رشته، تنها نسبت به مدت تحصیل خویش (تعداد نیمسال های تحصیلی) بر حسب سهمیه منطقه قبولی متعهد به خدمت آموزش رایگان هستند.

ماده 8: تعهد خدمت دانشجویان انصرافی و اخراجی مقطع کارشناسی پذیرفته شده بر اساس سهمیه های مندرج در ماده 3 که واجد شرایط دریافت گواهی کاردانی نباشند یک برابر مدت تحصیل محاسبه و دانشجویان مذکور که واجد شرایط و متقاضی دریافت گواهی کاردانی هستند  بر حسب سهمیه منطقه پذیرفته شده در ماده 3، یک، دو و یا سه برابر این مدت تعهد خدمت خواهند داشت.

تبصره: دانشجویان انصرافی و اخراجی واجد شرایط دریافت گواهی کاردانی، که متقاضی دریافت مدرک کاردانی نمی باشند، تعهد خدمت ایشان یک برابر مدت تحصیل محاسبه می گردد.

ماده 9: تعهد خدمت دانشجویان انصرافی و اخراجی صرفا با توجه به مدت تحصیل و نیمسال های ثبت نام شده محاسبه می شود.

ماده 10: مدت تحصیل دانش آموختگان و دانشجویان انصرافی و اخراجی در کلیه دوره های آموزش عالی بصورت شهریه پرداز مشمول آموزش رایگان نمی شود.

تبصره 1: هر نیمسالی که دانشجویان دوره روزانه بصورت شهریه پرداز، شهریه آن را پرداخت نموده اند (مثل نیمسال های میهمانی و نیمسال های تمدید سنوات با محوز کمیسیون بررسی موارد خاص) جز تعهد خدمت محسوب نمی شود.

پیشنهاد مطالعه: شرایط و قیمت آزاد کردن مدارک تحصیلی جهت اپلای

تبصره 2: دانشجویان دوره روزانه در صورتی که مایل به استفاده از آموزش رایگان نباشند بایستی شهریه و هزینه تحصیلی اعلام شده از سوی سازمان را در هنگام ثبت نام در هر نیمسال پرداخت نمایند.

ماده 11: نیمسال های مرخصی بدون احتساب در سنوات تعلیق و وقفه تحصیلی مشمول تعهد خدمت نمی گردد.

تبصره: نیمسال های مرخصی با احتساب در سنوات در مدت تعهد خدمت آموزش رایگان محاسبه می گردد.

پیشنهاد مطالعه: پرداخت اپلیکیشن فی

ماده 12: مدت تعهد بابت درس های معرفی به استاد متناسب با واحد انتخاب شده محاسبه می گردد.

ماده 13: نیمسال های حذف شده به صورت اضطراری، پزشکی و غیره در صورتی که نیمسال های فوق جز سنوات تحصیلی آنها محسوب شود به صورت نیمسال کامل در مدت تعهد خدمت آموزش رایگان محاسبه می گردد.

ماده 14: نیمسال هایی که تنها واحد های درسی پایان نامه و پروژه اخذ شده است، در کلیه مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری حرفه ای، فقط یک بار جز تعهد خدمت محسوب می گردد.

ماده 15: تعهد خدمت در مقطع دکتری تخصصی در نیمسال هایی که واحدهای رساله اخذ شده است، با توجه به تعداد واحدهای رساله حداقل 3 نیمسال و حداکثر 4 نیمسال محاسبه می گردد.

تبصره: در دوره های پژوهش محور، رساله دکتری تخصصی بر اساس تعداد واحدهای رساله محاسبه می گردد.

ماده 16: دانشجویان انتقالی که به صورت روزانه به دانشگاه مقصد انتقال می یابند، در صورت عدم پرداخت شهریه و هزینه تحصیلی نیمسال های مربوط، تعهد خدمت آموزش رایگان بر عهده ایشان می باشد.

ماده 17: دانشجویان بورسیه وزارت علوم و یا سایر دستگاه ها پس از لغو تعهدات بورس دستگاه مربوطه و اعلام دستگاه می توانند نسبت به تسویه تعهدات خدمت آموزش رایگان اقدام نمایند.

آزاد کردن مدرک تحصیلی | شرایط آزاد شدن مدرک تحصیلی | آزاد کردن دانشنامه فارغ التحصیلی | قیمت آزادسازی مدرک ارشد

حتما بخونید: چگونه اصل مدرک تحصیلی خود را برای اپلای از دانشگاه دریافت کنیم؟

ب- پایان تعهد خدمت آموزش رایگان

ماده 18: ارائه گواهی نامه موقت به دانش آموختگان متعهد خدمت، بدون ایفای تعهدات خویش، برای خدمت در داخل کشور منوط به داشتن شرایط زیر و عدم تعهد به دستگاه های اجرائی و بورس دهنده بلامانع است:

18-1 انجام امور دانش آموختگی و تسویه حساب با دانشگاه

18-2 تسویه حساب با صندوق رفاه دانشجویان و اخذ دفترچه اقساط یا پرداخت بدهی

18-3 تعیین تکلیف وضعیت نظام وظیفه (مختص آقایان)

ماده 19: ارائه گواهی نامه یا دانشنامه به دانش آموختگان با داشتن شرایط زیر بلامانع است:

19-1 انجام امور دانش آموختگی و تسویه حساب با دانشگاه

19-2 تسویه حساب قطعی با صندوق رفاه دانشجویان با پرداخت بدهی به صندوق مذکور

19-3 تعیین تکلیف وضعیت نظام وظیفه (مختص آقایان)

19-4 لغو تعهد بورس برای دانشجویان بورسیه وزارت علوم با سایر دستگاه های اجرایی

19-5 پایان تعهد خدمت آموزش رایگان دانشجویان دوره روزانه

تبصره: ارائه دانش نامه به دانش آموختگان دارای گواهی نامه موقت یا گواهی نامه پایان تحصیلات منوط به تسلیم اصل گواهی نامه مذکور به موسسه است.

ماده 20: تعیین تکلیف وضعیت نظام وظیفه طبق یکی از موارد زیر انجام خواهد شد.

20-1 دارندگان کارت پایان خدمت دوره ضرورت

20-2 دارندگان کارت معافیت دائم

20-3 دارندگان کارت معافیت موقت در مدت اعتبار آن

20-4 دارندگان گواهی صادره از نیروهای نظامی و انتظامی مبنی بر استخدام در نیروهای مذکور

20-5 دارندگان گواهی صادره از نیروهای نظامی و انتظامی مبنی بر اشتغال به خدمت دوره ضرورت بدون غیبت اولیه

20-6 دارندگان گواهی اشتغال به تحصیل و یا خدمت در وزارت بهداشت، وزارت آموزش و پرورش، سازمان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، آموزشگاه فنون هواپیمائی (موضوع مواد 6، 7، 8 و 9 قانون خدمت نظام وظیفه عمومی)

20-7 دارندگان برگه اعزام به خدمت دوره ضرورت بدون غیبت در مدت اعتبار آن

20-8 دارندگان گواهی صادره از سوی سازمان وظیفه عمومی و معاونت های وظیفه عمومی استان های کشور

20-9 دارندگان گواهی اشتغال به تحصیل بر اساس شماره معافیت تحصیلی معتبر

20-10 دارندگان گواهی رسمی مبنی بر اتمام خدمت دوره ضرورت از یگان خدمتی

تبصره: ارائه ریز نمرات تائید شده بدون قید فراغت از تحصیل به دانش آموختگان غیر غایب پس از لغو تعهد خدمت و تسویه بدهی صندوق رفاه دانشجویان بلامانع است.

ماده 21: دانشجویان و دانش آموختگان دوره های روزانه، متعهد خدمت آموزش رایگان دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، می توانند از طریق یکی از روش های زیر تعهد خدمت خویش را به پایان برسانند.

21-1 انجام تعهد خدمت آموزش رایگان از طریق ارائه گواهی انجام کار معتبر

21-2 پرداخت هزینه تحصیلی معادل تعهد خدمت آموزش رایگان

21-3 لغو تعهد خدمت آموزش رایگان از طریق عدم کاریابی قابل قبول

21-4 لغو تعهد خدمت آموزش رایگان از طریق بازنشستگی

21-5 لغو تعهد خدمت آموزش رایگان از طریق از کار افتادگی

تبصره: دانش آموختگان غیرایرانی، که از طریق آزمون سراسری سال 1386 و قبل از آن پذیرفته شده باشند، فقط با بازپرداخت هزینه تعهد خدمت آموزش رایگان و تائید اداره کل امور دانشجویان غیرایرانی می توانند مدارک تحصیلی خود را از دانشگاه محل تحصیل دریافت نمایند.

ماده 22: ایفای تعهد خدمت آموزش رایگان دانش آموختگان رشته های دامپزشکی، پس از انجام طرح خدمت نیروی انسانی و یا معافیت از آن بر اساس نامه شماره 17263/22/93 مورخ 17/3/1393 سازمان دامپزشکی کشور بلامانع می باشد. همچنین ارائه دانشنامه و ریزنمرات به دانش آموختگان مذکور منوط به اتمام تعهد خدمت آموزش رایگان می باشد.

ماده 23: لغو تعهد خدمت آموزش رایگان دانشجویان و دانش آموختگان متعهد خدمت دبیری، پس از اعلام لغو تعهد خدمت دبیری از سوی دفتر حقوقی وزارت آموزش و پرورش و یا ادارات کل آموزش و پرورش استان ها بر اساس دستورالعمل شماره 47374 مورخ 29/3/1395 وزارت آموزش و پرورش مجاز است.

ماده 24: دانشجویان بورسیه ای که نهاد بورس دهنده هزینه تحصیلی ایشان را تامین نموده، نسبت به دوره بورس مشمول تعهد خدمت نمی باشند و این افراد پس از اعلام نهاد مذکور می توانند اصل مدرک خود را دریافت نمایند.

ماده 25: افرادی که در چند مقطع دانش آموخته گردیده اند لازم است به ترتیب از مقطع پایین تر نسبت به تسویه تعهد خدمت اقدام نمایند و پایان تعهد خدمت مقطع بالاتر منوط به ارائه فرم نحوه انجام تعهد خدمت مقاطع قبلی است.

ماده 26: ثبت نام و ادامه تحصیل افراد بازنشسته (با تائید مراتب بازنشستگی توسط مراجع قانونی ذیصلاح) در دوره های روزانه بدون گرفتن تعهد خدمت آموزش رایگان در کلیه مقاطع تحصیلی، در صورت عدم مغایرت با سایر آیین نامه های آموزشی، صرف نظر از شرایط سنی و استخدامی همانند سایر دانشجویان بلامانع می باشد.

آزاد کردن مدرک تحصیلی | شرایط آزاد شدن مدرک تحصیلی | آزاد کردن دانشنامه فارغ التحصیلی | قیمت آزادسازی مدرک ارشد

ب-1 انجام تعهد خدمت آموزش رایگان از طریق ارائه گواهی انجام کار معتبر

ماده 27: ایفای تعهد خدمت آموزش رایگان از طریق انجام تعهد خدمت با ارائه گواهی انجام کار معتبر برابر مدت تعهد خدمت آموزش رایگان انجام می شود.

ماده 28: کار معتبری برای انجام تعهد خدمت آموزش رایگان به نوعی از اشتغال گفته می شود که شاغل مشمول بیمه باشد و سابقه بیمه ملاک محاسبه انجام تعهد خدمت می باشد.

تبصره: احکام کارگزینی نهادهای دولتی و عمومی غیردولتی به عنوان سند قابل قبول برای انجام تعهد خدمت آموزش رایگان محسوب می گردد.

ماده 29: در موارد زیر فعالیت بدون سابقه بیمه به عنوان کار معتبر جهت انجام تعهد قابل قبول می باشد.

29-1 گواهی تدریس معتبر از دانشگاه ها، موسسات آموزش عالی دولتی و غیر دولتی به میزان 10 ساعت در هفته سایر موسسات آموزشی در صورت تائید نهاد مربوطه به میزان 16 ساعت در هفته به عنوان کارکرد تمام وقت تلقی می شود.

29-2 پروانه کسب معتبر افرادی که به حرفه مختلف مشغول بکارند ز جمله پروانه کسب از سازمان های صنفی کشور، پروانه اشتغال مهندسین، پروانه وکالت، پروانه کارآموزی وکالت، پروانه سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی و سایر نهادهای دولتی، غیردولتی و آزاد از تاریخ صدور به شرط تمدید یا داشتن پرونده مالیاتی به عنوان گواهی انجام کار در طول سالیان قابل پذیرش می باشد.

29-3 مدت کارکرد دانش آموختگان به عنوان مدیر عامل در شرکت های خصوصی به شرط اثبات فعالیت با ارائه گواهی از شرکت مورد نظر و تصویر آگهی درج تاسیس و تغییرات شرکت در روزنامه رسمی و ارائه گواهی پرداخت مالیات در مدت زمان فعالیت قابل پذیرش می باشد.

29-4 فعالیت های هنری و مطبوعاتی دانش آموختگان با ارائه گواهی اشتغال به این حرفه از سوی دستگاه های ذیربط به منزله انجام تعهد تلقی می شود.

29-5 در صورتی که دانش آموخته ای گواهی فعالیت قابل قبولی را در حوزه هایی به غیر از موارد فوق ارائه نماید در صورت استعلام دانشگاه و موافقت سازمان (اداره کل امور دانشجویان داخل) گواهی مورد نظر می تواند مورد پذیرش قرار گیرد.

تبصره: تمامی موارد مذکور در فوق مشروط بر این است که دانش آموخته در ایران حضور داشته باشد و دانشگاه می تواند در صورت لزوم موارد مشکوک را از مرجع مربوطه استعلام نماید.

ماده 30: دانش آموختگان می توانند مبلغ تعهد مقاطع پایین تر را پرداخت و گواهی انجام کار خود را برای مقاطع بالاتر ارائه دهند.

ماده 31: ارائه گواهی انجام کار برای هر مقطع بایستی بعد از تاریخ فراغت از تحصیل فرد در آن مقطع باشد.

ماده 32: گواهی انجام کار ارائه شده برای انجام تعهد خدمت در یک مقطع برای مقاطع دیگر قابل پذیرش نمی باشد.

ماده 33: انجام خدمت وظیفه عمومی پس از تاریخ فراغت از تحصیل، ترک تحصیل و یا اخراج، جز خدمات موثر در انجام کار تعهد خدمت متقاضی محسوب شده و تاریخ و مدت مندرج در پشت کارت پایان خدمت مبنای محاسبه می باشد.

تبصره: صدور معرفی نامه به نظام وظیفه جهت انجام خدمت سربازی برای افراد فوق (دانش آموخته، انصرافی و اخراجی) قبل از ایفای تعهد خدمت بلامانع است.

ماده 34: دانش آموختگانی که خدمت وظیفه عمومی ایشان با استفاده از امکانات بنیاد نخبگان به پروژه تبدیل شده است، سابقه فعالیت ایشان در طول زمانی که مشمول بیمه هستند می تواند جهت انجام تعهد خدمت محاسبه گردد. مگر در حالتی که این فعالیت حین تحصیل دوره روزانه باشد.

ماده 35: جهت انجام تعهد خدمت، گواهی کار پس از تاریخ فراغت، انصراف و اخراج از تحصیل ملاک محاسبه می باشد.

ماده 36: انجام تعهد خدمت دانش آموختگان پذیرفته شده از طریق سهمیه استانداری ها، در صورت ارائه تائیدیه اشتغال به کار از استانداری محل خدمت مربوطه جهت لغو تعهد آموزش رایگان بلامانع است. در صورت اعلام عدم نیاز استانداری به میزان مدت باقی مانده، گواهی انجام کار در سایر مناطق کشور نیز مورد قبول خواهد بود.

تبصره: دانشجویان انصرافی یا اخراجی نیز به ناسب مدت استفاده از آموزش رایگان، مشمول ماده فوق می باشند.

ماده 37: تحویل گواهی نامه موقت مقطع پایین تر مندرج در پرونده تحصیلی مقطع بالاتر، به دانشجویان انصرافی و یا اخراجی که تسویه حساب صندوق رفاه دانشجویان را انجام داده باشند، با اعلام مدت تعهد به دانشگاه مقطع پایین تر بلامانع است، مشروط بر اینکه متقاضی قصد لغو تعهد و گرفتن اصل دانشنامه مقطع قبل را نداشته باشد.

تبصره: چنانچه متقاضی فوق قصد گرفتن اصل دانشنامه از مقطع پایین تر را داشته باشد بایستی لغو تعهد خدمت آموزش رایگان مقطع ناتمام بالاتر را انجام دهد.

ماده 38: کلیه متعهدین دستگاه های اجرایی با بورسیه وزارتخانه ها می توانند از سابقه خدمت ارائه شده جهت لغو تعهد بورس در خصوص ایفای تعهدات آموزش رایگان نیز استفاده نمایند.

ماده 39: ارائه سابقه کار همزمان در چند محل جهت انجام تعهد خدمت مورد قبول نبوده و در هر زمان تنها یک سند معتبر اشتغال مورد تائید می باشد.

ماده 40: گواهی انجام کار در حین تحصیل مقطع بالاتر برای مقاطع پایین تر در صورتیکه متقاضی در دوره روزانه مشغول به تحصیل نباشد، برای مقاطع قبلی قابل قبول خواهد بود.

آزاد کردن مدرک تحصیلی | شرایط آزاد شدن مدرک تحصیلی | آزاد کردن دانشنامه فارغ التحصیلی | قیمت آزادسازی مدرک ارشد

ب-2- پرداخت مبلغ معادل تعهد خدمت آموزش رایگان

ماده 41: دانش آموختگان در صورتی که تمام یا قسمتی از تعهد خدمت موضوع ماده 37 را، به واسطه گواهی انجام کار معتبر ایفا ننمایند، می توانند تعهد خدمت خود را بطور کامل یا به تناسب عدم انجام، به سازمان بازپرداخت مایند.

ماده 42: مبلغ تعهد برای هر نیمسال تحصیلی دانش آموختگان مقاطع مختلف برابر حداقل واحد مجاز یک نیمسال تحصیلی محاسبه می شود:

42-1 دوره های کاردانی و کارشناسی، 12 واحد درسی

42-2 کارشناسی ارشد ناپیوسته، 8 واحد درسی

42-3 دکتر تخصصی، 6 واحد درسی

ماده 43: در هنگام بررسی مبلغ تعهد هر نیمسال، تعهداد واحدهای انتخاب شده در ماده 42 ملاک محاسبه می باشد.

43-1 در صورتی که دانشجو در هر نیمسال بیش از حداقل مجاز و یا کمتر از حداقل مجاز یک نیمسال تحصیلی نیز واحد انتخاب کرده باشد، همان شهریه نیمسال تحصیلی به حساب مبلغ تعهد نیمسال وی منظور می گردد.

43-2 نیمسال های که دانشجویان مقطع دکتری مشغول به آماده سازی طرح رساله (پروپوزال) و آزمون جامع هستند، در مبلغ بازپرداخت تعهد خدمت آموزش رایگان محاسبه نمی گردد.

43-3 نیمسال ها و واحدهای دروس پیش نیاز نیز جز، تعهد خدمت آموزش رایگان محسوب می گردد.

ماده 44: در مورد دانش آموختگان کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری حرفه ای، شهریه و هزینه تحصیلی این افراد تا واحدهای کارشناسی بر اساس مقطع کارشناسی و واحدهای مربوط به مقطع کارشناسی ارشد بر اساس شهریه مقطع مذکور محاسبه می گردد و مبنا در همه موارد فوق سال پذیرش دانش آموخته می باشد.

ماده 45: در مورد دانش آموختگان دکتری پیوسته، شهریه و هزینه تحصیلی این افراد تا واحدهای کارشناسی بر اساس مقطع کارشناسی و واحدهای مربوط به مقطع کارشناسی ارشد بر اساس شهریه مقطع کارشناسی ارشد و واحدهای مقطع دکتری بر اساس تعرفه دوره دکتری تخصصی تعیین می گردد و مبنا در همه موارد فوق سال پذیرش دانش آموخته می باشد.

ماده 46: افرادی که با استفاده از سهمیه استانداری ها پذیرفته شده اند پس از اعلام عدم نیاز استانداری مربوطه، چنانچه قبل از ایفای تعهد خدمت، تقاضای دریافت مدارک تحصیلی خود را داشته باشند، باید شهریه و هزینه تحصیلی خود را برابر با مقررات مربوطه پرداخت نمایند.

ماده 47: دانشجویان انصرافی و یا اخراجی چنانچه پس از ترک تحصیل و یا اخراج و قبل از انجام تعهد خدمت، تقاضای دریافت ریزنمرات و گواهی نامه مقطع قبلی خود را (جهت لغو تعهد خدمت آموزش رایگان مقطع قبلی و گرفتن دانشنامه و ریزنمرات رسمی) داشته باشند، باید مبلغ تعهد خدمت آموزش رایگان را پرداخت نمایند.

ماده 48: مبلغ معادل تعهد خدمت دانش آموختگان و دانشجویان انصرافی و اخراجی در موارد ذیل تا مدت یک سال تقسیط می گردد:

48-1 دانش آموختگانی که تحت حمایت موسسات حمایتی از قبیل کمیته امداد، بهزیستی و غیره باشند.

48-2 دانش آموختگانی که متکفل خرج افراد تحت تکفل خود باشند.

48-3 دانش آموختگانی که خود یا وابستگان درجه یک ایشان مبتلا به بیماری های خاص باشند.

48-4 خانواده معظم شهدا (فرزندان و همسر)، جانبازان (جانبازان، فرزندان و همسر)، رزمندگان (رزمندگان، فرزندان و همسر) و آزادگان (آزادگان، فرزندان و همسر)

48-5 دم بضاعت دانش آموخته که تشخیص آن به عهده اداره کل امور دانشجویان داخل می باشد.

تبصره: تقسیط بیش از یک سال طبق مقررات مربوطه می باشد.

ماده 49: تقاضای تقسیط و مدارک مربوط به آن به اداره کل امور دانشجویان داخل ارائه، پس از بررسی و احراز شرایط و موافقت وزارت، مراتب به دفتر حقوقی اعلام و دفتر مذکور مکلف است سند رسمی تعهد پرداخت از مدیون را با ضمانت دو نفر کارمند رسمی قطعی دولت اخذ و سند اصلی را در بایگانی خود نگه داری و رونوشت مصداق آن را برای اقدام به اداره کل امور دانشجویان داخل ارسال کند.

ب-3 لغو تعهد خدمت آموزش رایگان با استفاده از گواهی عدم کاریابی

ماده 50: تعهد خدمت دانش آموختگان با ارائه گواهی عدم کاریابی قابل قبول از اداره کل کار و امور اجتماعی استان، توسط دانشگاه با رعایت مواد زیر پذیرفته می شود.

تبصره 1: دانش آموختگان از تاریخ دانش آموختگی تنها شش ماه فرصت دارند در دفاتر کاریابی تقاضای کار نمایند.

تبصره 2: ثبت نام در دفاتر کاریابی و دریافت گواهی عدم کاریابی تنها با حضور شخص دانش آموخته امکان پذیر است.

تبصره 3: این فرصت برای آقایان در صورتی که کارت نظام وظیفه بعد از فراغت از تحصیل صادر شده باشد، بعد از تاریخ صدور کار قابل محاسبه می باشد.

تبصره 4: فرصت مذکور برای دانش آموختگان در صورتی که بلافاصله در مقطع تحصیلی بالاتر در دوره روزانه پذیرفته شوند، بعد از فراغت از تحصیل در مقطع بالاتر محاسبه می گردد.

ماده 51: گذشت یک سال از تاریخ فراغت از تحصیل برای کلیه دانش آموختگان دارای گواهی عدم کاریابی از ادارات کل کار و امور اجتماعی مراکز استان، الزامی است.

تبصره 1: زمان احتساب یک سال شمسی برای آقایان از تاریخ صدور کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا کارت معافیت دائم از خدمت در نظر گرفته می شود. مبنای محاسبه برای کارت معافیت، تاریخ صدور معافیت موقت پزشکی و غیر پزشکی می باشد.

تبصره 2: زمان احتساب یک سال برای دانش آموختگان از آخرین مقطع تحصیلی دوره روزانه قابل قبول است.

ماده 52: گواهی عدم کاریابی در صورتی که از تاریخ فراغت از تحصیل تا زمان اقدام به تسویه تعهد خدمت، هیچ گونه تائیدیه تحصیلی مربوط به اشتغال در پرونده یا سابقه بیمه نداشته باشد، مورد قبول می باشد.

ماده 53: اعلام عدم کاریابی در مقاطع بالاتر، تعهد خدمت دانش آموختگان را در مقاطع تحصیلی قبلی نیز لغو می نماید.

تبصره: در صورت تحصیل دانشجو در رشته متفاوت در مقطع بالاتر جهت استفاده از این فرصت در هر مقطع نیاز به گواهی عدم کاریابی مربوط به همان رشته را نیازمند است.

ماده 54: تعهد خدمت پذیرفته شدگان سهمیه استانداری ها با ارائه گواهی عدم کاریابی اراده کل کار و امور اجتماعی استان ها در صورت اعلام عدم نیاز به خدمت از سوی استانداری مربوطه لغو می گردد.

ماده 55: دانش آموختگان بورسیه و متعهد به دستگاه ها، پس از اعلام عدم نیاز دستگاه مربوطه می تواند از طریق عدم کاریابی نسبت به تسویه تعهد خدمت اقدام نمایند.

ماده 56: لغو تعهد خدمت آموزش رایگان، از طریق گواهی عدم کاریابی دانش آموختگان رشته های دامپزشکی، س از اعلام انجام طرح خدمت نیروی انسانی و یا معفبت از طرح مذکور از سوی سازمان دامپزشکی میسر است.

ماده 57: دانشجویان شاغل به تحصیل در کلیه دوره های مقاطع بالاتر دوره روزانه نمی توانند گواهی عدم کاریابی در حین تحصیل برای لغو تعهد خدمت آموزش رایگان مقطع قبلی ارائه نمایند.

ماده 58: دانش آموختگان که همزمان در دو رشته تحصیل نموده اند می توانند با استفاده از گواهی عدم کاریابی برای هر کدام از دو رشته نسبت به تسویه تعهد خدمت اقدام نمایند.

تبصره: ثبت نام افراد مذکور برای کاریابی در صورت دانش آموختگی در دو رشته امکان پذیر است.

ماده 59: دانشجویان انصرافی، اخراجی، نمی توانند از فرصت عدم کاریابی جهت تسویه  آموزش رایگان مقطع ناتمام استفاده نمایند.

آزاد کردن مدرک تحصیلی | شرایط آزاد شدن مدرک تحصیلی | آزاد کردن دانشنامه فارغ التحصیلی | قیمت آزادسازی مدرک ارشد

ب-4- بازنشستگی

ماده 60: لغو تعهد خدمت دانش آموختگان بازنشسته با ارائه حکم بازنشستگی (با تائید مراتب بازنشستگی توسط مراجع قانونی ذیصلاح) و به شرط حضور در کشور بلامانع است.

ب-5- لغو تعهد خدمت آموزش رایگان از طریق از کارافتادگی

ماده 61: لغو تعهد خدمت دانش آموختگان، دانشجویان انصرافی و اخراجی به علت از کار افتادگی و از دست دادن اهلیت و عدم توانایی انجام تعهد خدمت، با ذکر صریح عبارت “نامبرده قادر به کار کردن نمی باشد” از سوی شورای پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی استان محل تحصیل شان انجام می شود. لذا افرادی که صرفا توانایی انجام کار خاصی را ندارند از تعهد خدمت آموزش رایگان معاف نخواهند شد.

ماده 62: تحویل مدارک تحصیلی دانش آموختگان که پس از پایان تحصیلات فوت نموده اند با ارائه گواهی فوت و به انفاق کلیه وارثین بلامانع است.

ب-6- تعویق ایفای تعهد خدمت آموزش رایگان

ماده 63: دانشجویان انصرافی و اخراجی، در صورتی که متقاضی ادامه تحصیل در کلیه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی باشند (به جز دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به شرایط این دانشگاه)، می توانند ایفای تعهد خدمت خود را تا پایان تحصیلات مقطع جدید به تعویق بیاندازند.

تبصره 1: دانشجویان انصرافی و اخراجی، استفاده کننده از بورسیه، با لغو تعهد بورسیه می توانند در صورت تحصیل مجدد تعهدات خدمت مقطع ناتمام پیشین را به تعویق انداخته و به تعهدات مقطع جدید اضافه نمایند.

تبصره 2: تعویق تعهدات دانشجویان انصرافی و اخراجی متعهد خدمت به دستگاه های اجرایی، منوط به موافقت دستگاه های ذیربط می باشد.

ماده 64: دانش آموختگان روزانه کلیه مقاطع تحصیلی در صورتی که از طریق سازمان سنجش اموزش کشور در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در مقاطع تحصیلی بالاتر قبول شده باشند، می توانند تعهد خدمت آموزش رایگان خویش را تا پایان تحصیلات مقطع بالاتر به تعویق بیاندازند.

تبصره 1: ارسال تائیدیه تحصیلی برای این افراد در صورتی که در دوره نوبت دوم، شهریه پرداز، غیرانتفاعی-غیردولتی، دانشگاه جامع علمی-کاربردی و دانشگاه پیام نور پذیرفته شده باشند، با قید “مدت بهره مندی تحصیل از مزایای آموزش رایگان” انجام گردد و موسسه جدید ملزم به درج میزان تعهد آموزش رایگان مقطع قبلی در گواهی فراغت از تحصیل دانشجو بوده و صدور دانشنامه مقطع جدید منوط به ارائه لغو تعهد خدمت آموزش رایگان مقطع قبلی است.

تبصره 2: دانش آموختگانی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی را دارند چنانچه درخواست تعویق تعهدات آموزش رایگان خود را تا زمان فراغت از تحصیل در مقطع بالاتر داشته باشند، موسسه می بایست با اخذ تعهد رسمی، ریزنمرات وی را به صورت محرمانه همراه با کپی تعهدنامه به دانشگاه آزاد اسلامی ارسال نمایند.

ماده 65: دانشجویان دوره روزانه که به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی (دوره های غیرانتفاعی، پیام نور، علمی-کاربردی، شهریه پرداز) انتقال می یابند، می توانند تعهد خدمت خویش را تا پایان تحصیلات بدون تسویه حساب با صندوق رفاه دانشجویان به تعویق بیاندازند.

تبصره: دانشجویانی که از طریق تکمیل ظرفیت به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی دولتی و غیردولتی، علوم پزشکی و دانشگاه فرهنگیان انتقال می یابند نیز می توانند تعهد خدمت خویش را تا پایان تحصیلات بدون تسویه حساب با صندوق رفاه دانشجویان به تعویق بیاندازند.

ماده 66: ارسال تائیدیه تحصیلی (ریزنمرات تائید شده و تصویر گواهی موقت پایان تحصیلات) برای دانش آموختگان به دانشگاه های مقاطع تحصیلی بالاتر به صورت محرمانه و با قید مدت تعهد خدمت و سهمیه منطقه پذیرفته شده و ذکر عبارت ذیل در متن نامه ارسالی “ریز نمرات نباید به صاحبش تسلیم شود” و “در صورت عدم نیاز به آن دانشگاه عودت گردد و ریزنمرات فوق منحصرا برای ارائه به آن دانشگاه و یا سازمان صادر شده و فاقد هر گونه ارزش دیگری از جمله ترجمه را دارا می باشد” صورت می پذیرد.

ماده 67: ارسال تاییدیه تحصیلی برای دانش آموختگان مقطع کارشناسی که مجدد در همان مقطع و مقاطع پزشکی پذیرش می شوند، به صورت محرمانه و قید مدت تعهد خدمت آموزش رایگان بلامانع می باشد.

تبصره: در خصوص افراد فوق الذکر در صورت درخواست ریزنمرات و ارسال آن به دانشگاه جدید معادل سازی و تطبیق واحد بایستی لغو تعهد خدمت آموزش رایگان صورت گیرد.

ج- سایر موارد

ماده 68: هزینه های آموزش رایگان هر سال توسط سازمان اعلام می گردد.

ماده 69: هزینه های محاسبه شده آموزش رایگان به شماره حسابی که توسط سازمان اعلام می گردد بایستی واریز شود.

ماده 70: ارائه درخواست جهت لغو تعهد خدمت آموزش رایگان از طریق سامانه سجاد سازمان توسط متقاضی صورت می گیرد و دانشگاه پس از بررسی و تائید درخواست لغو تعهد افراد را تائید و چنانچه اداره کل امور دانشجویان داخل نیز لغو تعهد متقاضی را تائید نماید، صدور مدارک با رعایت سایر مقررات بلامانع است.

ماده 71: گواهی نامه موقت تحصیلی کلیه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در مدت اعتبارشان در کلیه نهادهای داخلی کشور معتبر بوده و دانش آموخته نیاز به ارائه هیچ گونه ندرکی اعم از گواهی یا دانشنامه ندارد.

ماده 72: اخذ مدرک دیپلم از پذیرفته شدگان توسط موسسات به منظور اطلاع از سوابق آموزشی آنان می باشد، بر این اسا پس از فراغت از تحصیل در مقطع دانشگاهی، تحویل مدارک دیپلم و پیش دانشگاهی و ریزنمرات آن به دانش آموختگان (آقایان مشروط به انجام خدمت وظیفه عمومی یا معافیت دائم از آن) بلامانع است.

تبصره: تحویل مدارک فوق به دانش جویان انصرافی و اخراجی مشروط به لغو تعهد خدمت آموزش رایگان است.

آزاد کردن مدرک تحصیلی | شرایط آزاد شدن مدرک تحصیلی | آزاد کردن دانشنامه فارغ التحصیلی | قیمت آزادسازی مدرک ارشد

ویرایش cv  | توصیه نامه برای اپلای | دانلود نمونه انگیزه نامه | تحصیل در روسیه

دیدگاه کاربران
  • محمد.ح 14 نوامبر 2019

    با سلام
    من 4 ماه بعد پایان خدمتم مدارک موقت لیسانس و ارشدم رو بردم گذاشتم اداره کاریابی، الان تقریبا 8 ماه گذشته، میخوام بدونم کی میتونم برم برا آزادسازی اقدام کنم؟ تاریخ پایان خدمت مهمه؟ تاریخ صدور کارت؟ یا شیش ماه بعد از گذاشتن مدرک در کاریابی میشه رفت اقدام کرد برای آزاد سازی؟

    • همیار ادمین 14 نوامبر 2019

      سلام
      شما برین و همین الان پیگیری کنید
      از فارغ التحصیلیتون یک سال گذشته

  • علی 23 نوامبر 2019

    سلام روزتون بخیر
    در یکی از بند ها نوشته شده 29-4 نوشته شده که بدون سابقه بیمه، فعالیت های مطبوعاتی دانش آموختگان با ارائه گواهی اشتغال به این حرفه از سوی دستگاه های ذیربط به منزله انجام تعهد تلقی می شود. من در سال 96 فارق التحصیل شدم و بعدش به سربازی رفتم ولی در حین سربازی هم در روزنامه کار میکردم. آیا سابقه من در روزنامه در دوره سربازی هم محاسبه می شود؟

  • زهرا 24 نوامبر 2019

    سلام و وقت به خیر
    من مقطع کارشناسی روزانه بودم بعد از اون کارشناسی ارشد شبانه و بلافاصله دکترا را روزانه خواندم. یک ماه است دفاع دکترا را انجام دادم و تا ماه آینده مدرک موقت را دریافت میکنم. از طریق کاریابی ها مدرک کارشناسی من هم آزاد میشود با توجه به وقفه شبانه بودن کارشناسی ارشد و یا باید اول کارشناسی را بخرم و آزاد کنم بعد مدرک دکترا را از طریق کاریابی آزاد کنم؟

    • همیار ادمین 25 نوامبر 2019

      سلام شما برای نامه کاریابی اقدام کنید که یه وقت زمانش نگذره. بعد برای مقطع کارشناسی با توجه به اینکه زمان زیادی گذشته آزاد میشه

  • زهرا 27 نوامبر 2019

    سلام
    وقتتون بخیر
    من سال 94 از مقطع کارشناسی دولتی فارغ التحصیل شدم و سال 95 مقطع ارشد دولتی رو شروع کردم و شهریور 98 فارغ التحصیل شدم.
    میخواستم بدونم وقفه یکساله ای که بین کارشناسی و ارشدم افتاده در پروسه آزادسازیشون مشکلی ایجاد میکنه؟

  • امیر 27 نوامبر 2019

    سلام
    من دانشجوی سال اول دکتری روزانه سراسری ام. بیمه ندارم و هم در این دوره و هم ارشد بیمه نداشتم چون بیکار هستم. به نظر شما برای اینکه به مشکلی برنخورم چه کار باید بکنم. لطفا راهنمایی بفرمایید

    • همیار ادمین 27 نوامبر 2019

      سلام
      بیمه برای بعد دکتری چک میشه (بیمه بعد فارق التحصیلی)
      شما میتونید بعد اینکه دکتری تموم شد اقدام کنید و مشکلی هم نخواهید داشت

  • باران 28 نوامبر 2019

    سلام
    من برای لغو تعهد در سامانه سجاد درخواستم رو ثبت کردم، فعلا فقط کارشناسی رو درخواست دادم. و دانشگاه تایید کرده و منتظر تایید امور دانشجویان هستم. اونطور که شنیدم 2 هفته ای طول میکشه. میخواستم ببینم نمیتونم همزمان توی سامانه برای ارشد هم درخواست بدم؟ یا حتما باید صبر کنم تایید امور دانشجویان برای مدرک کارشناسیم بیاد؟
    یه مورد دیگه که یک مقدار توش شک دارم اینه که نامه لغو تعهد اداره کار یک ماه بیشتر انقضاء نداره. اما اگر تایید هر مرحله (کارشناسی و کارشناسی ارشد) حدودا 20 روز طول بکشه حدودا میشه 40 روز، این موضوع که طول مراحل از مدت تاریخ انقضاء نامه بیشتر هست که احیانا مشکلی ایجاد نمیکنه؟ فکر میکنم تاریخ نامه برای ثبت درخواست هست و دیگه به طول مراحل بستگی نداره. درسته؟

    • همیار ادمین 8 دسامبر 2019

      اگر تهران هستید به امور دانشجویان مراجعه یا تماس بگیرید
      فکر کنم میدان فردوسی هست
      احتمالا اگر قانون عوض نشده باشه میتونید به صورت موازی آزادسازی رو انجام بدید

  • مسعود 28 نوامبر 2019

    سلام خسته نباشید.من ورودی سال ۹۳ کارشناسی روزانه هستم.سال ۹۷ کارشناسی ارشد روزانه قبول شدم با فرض اینکه در طی ۴یا ۵ ترم فارغ التحصیل شوم و بلافاصله برای‌ رفتن به سربازی اقدام کنم. پس از اتمام خدمت سربازی امکان آزادسازی مدرک از طریق کاریابی به صورت رایگان را دارم یا خیر؟؟؟

  • hadis 30 نوامبر 2019

    سلام من سال 92 تحصیلاتم به پایان رسید و تا الان نیازی به اصل مدرک نداشتم. از مدرک موقتی که دانشگاه داده استفاده می کردم. کارهایی هم که داشتم هیچکدوم مرتبط به رشته تحصیلیم نبوده. الان برای آزادسازی مدرکم چه اقداماتی لازمه انجام بدم و از کجا شروع کنم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید

    • حسین 19 دسامبر 2019

      سلام
      بنده فارغ التحصیل مرداد 96 هستم بعد تاریخ اعزام به خدمتم شهریور 97بود.الانم هم کارت پایان خدمت(یک آذر 98) دارم هم گواهی موقت تحصیلیم رو گرفتم.به موسسه کاریابی که مراجعه کردم،گفتن از تاریخ فارغ التحصیلی تا اعزام باید کمتر از 6ماه باشه!! مگه این قانون مربوطه به خانوما نمیشه؟! خب من تازه کارت پایان خدمت گرفتم و قانونی که خوندم برای پسرا تا 6ماه بعد از کارت خدمت محاسبه میشه.
      الان نمیتونم مدرکم رو آزاد کنم؟!!
      ممنون بابت مطالب بسیار مفیدتون. ممنون میشم راهنمایی بفرمایین

      • همیار ادمین 23 دسامبر 2019

        سلام
        نه به خانم یا آقا ربطی نداره و چون بیشتر از شش ماه گذشته امکانش نیست

  • hossein 3 دسامبر 2019

    سلام. من بعد از فارغ التحصیلی و قبل سربازی 6 ماه شاغل بودم و واسم بیمه رد شده.الان اگه 6 ماه بیکار باشم و بیمه برام رد نشه و مدرکمو بذارم کاریابی، میتونم مدرکمو آزاد کنم یا نه؟ آیا اون 6 ماه که بعد فارغ التحصیلی بیمه رد شد کارو خرا ب می کنه؟ ممنون

    • همیار ادمین 8 دسامبر 2019

      اگر بیمه مورد نظر برای کاریابی مهم نباشه
      مهم نیست
      فقط بعد خدمت اقدام کنید تا 6 ماه نگذره
      اگر چک کردن و چیزی بابت مشکلداشتن بیمه به شما نگفتن مشکلی نیست.

  • امین 6 دسامبر 2019

    سلام. بنده تاریخ فراغت از تحصیل لیسانسم مربوط به سال 89 (8 ترم)، ارشد مربوط به سال 91 (5 ترم) و دکترام مربوط به سال 97 میشه (10 ترم). هر سه دوره روزانه دولتی.
    پروانه نظام مهندسی دارم که سال 93 صادر شده و الان تا 1400 اعتبار داره (بدون بیمه). جمعا 5 سال.
    سوالم اینه که آیا میتونم از طریق عدم کاریابی اقدام کنم یا نه؟ چون هنگام صدور پروانه ام از سمت وزرات مسکن و شهرسازی، از طرف نظام مهندسی از دانشگاه دوره لیسانسم مدرکم استعلام شده (تو پروانه ام هم از زمان اولین صدور تا آخرین تمدید همیشه لیسانس قید شده، ارشد و دکترا رو بهشون ندادم).
    اگر نمیشه، حالا در صورتی که بخوام هزینه آموزش رایگان رو پرداخت کنم، طبق ماده 31، نمیتونم برای دوره دکتری گواهی کار بدم؟
    طبق ماده 32 فقط برای ارشد و یا کارشناسی امکان ارائه گواهی انجام کار وجود داره یا جفتش رو هم میشه شامل کرد؟
    پیشنهادتون چیه برام؟
    خودم فکر میکنم اگر هزینه لغو تعهد دوره لیسانس رو پرداخت کنم (8 ترم از سال 85) که فکر کنم میشه 1176000 تومان، و بعد تعهد دوره ارشد رو با پروانه نظام مهندسی لغو کنم منطقی تره.
    اگر میشه راهنمایی کنید لطفا.

    • همیار ادمین 8 دسامبر 2019

      سلام.
      می تونید از یک گواهی عدم کاریابی در صورتی که بین مقاطع تحصیلی فاصله نبوده باشه استفاده کنید و مدرک هر دو مقطع رو آزاد کنید.

      • نیان 20 دسامبر 2019

        سلام وقتتون بخیر، من کارشناسی دوره روزانه بودم، الانم کارامو واسه آزاد سازی مدرک انجام دادم و ۳۰ تیر مدرکم آزاد میشه، میخواستم بدونم که بازم میتونم در مقطع کارشناسی، دوره روزانه دانشجو بشم؟؟؟؟؟

        • همیار ادمین 22 دسامبر 2019

          سلام
          یک بار میتونید تحصیل روزانه لیسانس رو داشته باشید. بعدیش رو باید هزینه بدید البته به جز شرایط خاص…

  • علیرضا 7 دسامبر 2019

    سلام
    خسته نباشید
    من سال 91 دوره کارشناسی روزانه رو شروع کردم و 95 هم فارغ التحصیل شدم
    96 اعزام به خدمت سربازی شدم و الان هم تازه خدمتم تموم شده (البته هنوز کارت پایان خدمتم به دستم نرسیده)
    الان با این شرایط من میتونم مدرکم رو رایگان آزاد کنم؟

    • همیار ادمین 8 دسامبر 2019

      سلام
      بله
      بعد اومدن کارت پایان خدمت مدرک موقت رو از دانشگاه گرفته و به کاریابی مراجعه کنید.

  • نیلوفر 7 دسامبر 2019

    سلام ممنون از راهنمایی های شما. من سال ۹۴ مقطع کارشناسی روزانه فارق الحصیل شدم. بایک سال وقفه سال ۹۵ مجددا همان رشته در همان دانشگاه و دوره روزانه شروع به تحصیل ارشد کردم و مهر ۹۸ فارق التحصیل شدم. الان راهی هست که با نامه عدم کاریابی مقطع ارشد، لیسانس رو هم آزاد کنم ؟ راهی برای من هست برای آزاد کردن مدارک ؟

    • همیار ادمین 8 دسامبر 2019

      سلام
      بله با کاریابی میتونید اقدام کنید
      فقط بیشتر از 6 ماه از فارغ التحصیلیتون نشه

  • مهدی 7 دسامبر 2019

    سلام
    برای ثبت درخواست تو سامانه سجاد در مرحله‌ی اطلاعات مقاطع تحصیلی، باید تصویر مدرک تحصیلی رو هم آپلود کرد. چه مدرکی منظورشه؟ گواهی موقت؟
    یه سوال دیگه اینکه بر فرض من 3 سال سابقه بیمه داشته باشم. موقع محاسبه ی قیمت برای آزاد کردن مدرک لیسانس و ارشد، این 3 سال سابقه بیمه رو برای آزاد کردن مدرک لیسانس در نظر میگیرن یا ارشد؟ با توجه به این که قیمت هر ترم لیسانس با ارشد تفاوت زیادی داره، این سوال برام پیش اومد. در واقع میخوام مدرک لیسانس رو بخرم و مدرک ارشد با سابقه‌ی بیمه‌ام سر به سر بشه و دیگه نیاز نباشه برای ارشد پول بدم. ممنون

    • همیار ادمین 8 دسامبر 2019

      سلام
      نه اصل مدرک مقاطع قبلی و گواهی موقت مدارک بعدی

  • حامد 9 دسامبر 2019

    مهم

    ? ابطال مصوبه وزارت علوم درباره مهلت ۶ ماهه فارغ‌التحصیلان برای مراجعه به کاریابی‌ها

    ?هیأت عمومی دیوان عدالت اداری بند ۱ تصمیم شماره ۱۷۶۶۴۴؍۳؍۴۱-۱؍۳؍۱۳۹۶ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را ابطال کرد.

    ?متن مقرره مورد اعتراض به این شرح است:

    دانش آموختگان از تاریخ فارغ التحصیلی به مدت شش ماه وقت دارند در دفاتر کاریابی تقاضای کار نمایند و در صورت عدم دستیابی به فرصت شغلی می توانند نسبت به آزادسازی مدارک تحصیلی از دانشگاه پیگیری نمایند.

    ?در رأی هیأت عمومی دیوان آمده است:

    آن قسمت از بند ۱ مقرره مورد اعتراض که ثبت نام بعد از مهلت شش ماهه را موجب عدم بهره مندی از امتیازات لغو تعهد از طریق عدم کاریابی دانسته و این ایجاد محدودیت زمانی خارج از حدود اختیارات است، بنابراین مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و مواد ۸۸ و ۱۳ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ از تاریخ تصویب ابطال می شود.

    https://www.ekhtebar.com/?p=48808

    ✔️ پایگاه خبری اختبار @Ekhtebar

    سلام الان این قانون اجرایی میشه دیگه ؟ نمیدونین از کی؟ باید صبر کنیم تا به دانشگاه ها ابلاغ بشه یا نه از همین امروز که منتشر شده معتبره چون ماه پیش من به خاطر همین قانون نتونستم مدرکمو آزاد کنم الان اقدام کنم دوباره یا صبر کنم؟ ممنون میشم جواب بدین؟

    • همیار ادمین 9 دسامبر 2019

      سلام
      اینو به کارشناس تولید محتوا ارسال کردم
      چکیده آن در صورت سندیت داشتن در همین مقاله یا یک مقاله جدید به زودی انتشار داده خواهد شد.
      ممنون بابت اطلاع رسانی

      • حامد 10 دسامبر 2019

        ممنون از پاسخ سریعتون. پس لطفا کامل بررسی کنین که آیا رای قطعی هست یا وزارت علوم میتونه درخواست تجدید نظر بده و این رای دیوان باز باطل نشه ؟

  • آرميتا 11 دسامبر 2019

    با سلام، تاريخ فارغ التحصيلى كارشناسى من سال ٩٤ و ارشد تير ٩٨ هست. از سال ٩٣ به عنوان سهام دار عضو هيات مديره ى يك شركت تعاونى هستم ( بدون حقوق و بيمه). آيا امكان ثبت نام در كاريابى براى آزادسازى مدرك ارشد دارم يا عضويت در شركت مانع مى شود؟

    • همیار ادمین 11 دسامبر 2019

      سلام
      بله مشکلی نیست
      میتونید از طریق کاریابی اقدام کنید.

      • آرميتا 12 دسامبر 2019

        ممنون

  • فرهاد 12 دسامبر 2019

    سلام و خسته نباشید.
    بنده ورودی 83 لیسانس و 88 ارشد بودم و درحال حاضر دانشجوی دکترا هستم و شاغل نیز هستم. برای آزاد سازی مدرک لیسانس و ارشد (نه دکترا):
    1- آیا می توانم از سابقه کاری که حین تحصیل دکترا برایم واریز می شود برای آزادسازی مدرک لیسانس و ارشد (از طریق سابقه کاری) استفاده کنم یا چون مشغول به تحصیل هستم کلا حساب نمی شود و باید با پرداخت هزینه اقدام کنم؟
    2- آیا برای آزاد سازی مدرک لیسانس و ارشد، باید بدهی صندوق رفاه دوره دکترا (که مشغول تحصیل هستم) رو هم پرداخت کنم یا فقط بدهی مربوط به همان دوره ها رو باید پرداخت کنم؟

  • علی 13 دسامبر 2019

    سلام.من تو کاریابی بعد از اتمام خدمت(قبل از صدور کارت)ثبت نام کردم.بخاطر این موضوع دچار مشکل نمیشم؟برای حل این مشکل چکتری باید بکنم؟

    • همیار ادمین 14 دسامبر 2019

      سلام
      کاریابی بدون کارت ثبت نام رو نباید قبول میکرد
      حالا اگر کاریابی باهاش مشکل نداشت شاید مهم نیست

  • آسیه 13 دسامبر 2019

    با سلام خواهش می کنم این سوال من رو جواب بدید! من هر سه مقطعم پست سر هم و روزانه بوده، ترم ده تا ۱۲ دکتری که سنوات بوده در یک مدرسه کار کردم و بیمه برام رد شده به مدت نه ماه؛ سه چهار ماه بعد از این تاریخ دفاع کردم و هیچ بیمه ای دیگه برام رد نشده تو این مدت
    ایا می تونم از طریق عدم کاریابی مدرکم رو آزاد کنم؟ چون خیلی ها می کن کلا نباید سابقه بیمه داشته باشی

  • تارا 14 دسامبر 2019

    سلام. من بهمن ماه 97 ثبت نام کردم در کاریابی به من گفتند امسال بهمن بیام برای ازاد سازی. در این حین کار پیدا کردم و 2 ماهه میرم سرکار. الان یعنی کار خراب شده و دیگه نمیتونم ازاد کنم مدرکمو؟
    سوالم اینجاست که اگر الان بیام بیرون از این کار باز هم به مشکل برمیخورم چون بیمه برام رد شده؟
    اگر کاریابی رو یه جوری راضیش کنم بهم نامه بده وقتی برم وزارت کار اونها متوجه میشن یعنی استعلام میگیرن؟
    حالا در صورتیکه بگن چون رفتی سر کار نمیشه دیگه، از این کار بیام بیرون میتونم دوباره واسه کاریابی اقدام کنم و 6 ماه بیکار بمونم تا بتونم آزادش کنم؟

  • سامان 14 دسامبر 2019

    سلام وقتتون بخیر، یه سوالی داشتم خدمتتون
    بنده ۲۵ شهریور ۹۸ در مقطع ارشد فارغ التحصیل شدم و برای سربازی هم درخواست معافیت پزشکی دادم. در همین حین سریعا کار پیدا کردم اما به علت بی اطلاعی از روند ازاد کردن مدرک، به شرکت مورد نظر گفتم که فعلا برای من بیمه رد کنید تا موقعی که کارت معافت پزشکی خودم رو بگیرم و بعد دریافت کارت میخوام بیمه رد نشه تا از طریق کاریابی بتونم مدرکمو ازاد کنم. اما به تازگی فهمیدم که برای آزاد کردن کار از طریق کاریابی کلا نباید سابقه بیمه داشته باشیم( حتی اگر در زمان درخواست در کاریابی فاقد بیمه باشم) میخواستم بپرسم که آیا این امر واقعا درسته؟ حتی وجود سابقه بیمه هم مشکل درست میکنه توی آزاد کردن مدرک؟ من الان از طریق سایت تامین اجتماعی که چک میکنم برای ماه مهر و آبان بیمه رد شده! چیکار میتونم کنم که مدرکو آزاد کنم؟ کار از کار گذشته؟

    • همیار ادمین 23 دسامبر 2019

      سلام
      بله درسته چون شما دارید نامه عدم کاریابی می برید و این با رد شدن بیمه و داشتن کار منافات داره

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *