0

بیانیه شخصی برای اپلای | Personal Statement

5/5 - (1 امتیاز)

بیانیه شخصی یا Personal Statement برای اپلای

بیانیه شخصی یک نامه شخصی است که متقاضیان برای اخذ پذیرش و در هنگام درخواست برای پیوستن به برنامه های دانشگاهی، کمک هزینه تحصیلی یا تحصیلی باید آنرا بنویسند. این مدرک به دلیل نقش آن در متقاعد کردن مرکز و موسسه انتخاب شده به جهت نشان دادن متقاضی به عنوان بهترین گزینه، بخش مهمی از برنامه دانشگاه یا کالج است. از این رو بیانیه شخصی  برای دانشگاه بخش کلیدی فرایند پروسه پذیرش است. متقاضی نه تنها باید درمورد موضوعی که قرار است چند سال از زمان خود را صرف آن کند تصمیم بگیرد،  بلکه باید یکی از گزینه های دانشگاه برای ورود به دوره ای باشد که قاعدتا برای آن رقابت بسیار زیاد است.

بورسیه های تحصیلی | بورسيه فلوشيپ | روش برای پیدا کردن فاند برای PhD | فاندیاب | سایت بورسیه های دکتری

این مدرک شما را وادار می‌کند به‌ جای تکیه بر نمرات و همچنین عملکرد کلی‌تان در دانشگاه، چیزی فراتر از توانایی‌های آکادمیک‌تان را به نمایش بگذارید. بیانیه شخصی درست همان موقعیت حساسی است که شما باید به‌خوبی نشان دهید از سایر دانشجویان و متقاضیان متمایز هستید.

این مدرک شامل نکاتی درباره مهارت ها، تجربیات و هدف ها و تمایلات می باشد که بدین منظور دانشگاه مورد نظر را متقاعد کند که وی بهترین متقاضی برای آن دوره آنها می باشد. به طور کلی این مدرک نشان می دهد که چگونه دستاوردهای علمی، فعالیت های اضافی و سایر تجربه های مربوطه شما را به این زمینه علاقه مند می کند.

طول یک اظهارنامه شخصی بسته به دانشگاه متفاوت است ، اما به طور کلی اندازه متوسط بین 800-500 کلمه و در یک صفحه می باشد. برخی از برنامه های تحصیلات تکمیلی ممکن است نیاز به بیانیه شخصی ۱۰۰۰ کلمه ای داشته باشد. بهترین کار این است که بیانیه شخصی را به چند بخش تقسیم کنید. به‌جای نوشتن ۷۵۰ کلمه پیوسته، بیانیه‌تان را به چند بخش مختلف تقسیم کنید و درباره هرکدام از این بخش‌ها یک یا دو پاراگراف بنویسید. نکته مهم در نوشتن‌ این بخش‌ها حفظ پیوستگی متن است. به‌عبارت دیگر، هر مطلبی را که می‌خواهید بنویسید صرف‌نظر از این موضوع که مربوط به تحصیلات یا برنامه‌ها و فعالیت‌های غیردرسی شما است، باید با موضوع انتخابی‌تان مرتبط باشد.

اگرچه بیانیه شخصی تقریبا مشابه بخشی از رزومه و CV می باشد، اما به طور کلی بیانیه های شخصی برای دانشگاه صریحا مفصل تر و طولانی تر و شامل جزییات بیشتر هستند. نحوه سازمان دهی بیانیه شخصی نیز  برای دانشگاه بدین گونه است که بر خلاف CV ، بیانیه شخصی بجای یک ستون، در پاراگراف های مشخصی معمولا ۳ الی ۴ پاراگراف سازماندهی شود. اگرچه برای نگارش بیانیه شخصی نیاز به طبعیت از یک ساختار واحد نیست اما در ادامه یک مسیر کلی را  برای آن مطرح می کنیم:

  • ذکر دلیل های شما برای تمایل به مطالعه
  • بیان دلیل انتخاب شما به عنوان فردی مناسب
  • بیان سرگرمی ها و علایق مربوطه متقاضی
  • مهارت ها، توانایی ها و دستاوردهای متقاضی

 زمان مورد نیاز برای ارایه ی Personal Statement به دانشگاه وقتی است که  همراه با بقیه مدارک پذیرش تا زمان مهلت ارائه شده توسط پذیرش دانشگاه ارسال شود. البته این مورد به دوره و دانشگاه انتخابی بستگی دارد. قبل از شروع به نگارش یک بیانیه شخصی، نخست باید در مورد نقاط قوت خود برای دوره انتخابی خود آگاهی کسب کنید و از آنها یک لیست تهیه کنید. تجربیات و مهارت های برنامه های خود را یاداشت کنید.  همچنین بهتر است با دید منتقدانه به آنچه نوشته‌اید یا می‌خواهید به بیانیه‌تان اضافه کنید بنگرید و با خودتان بیندیشید که آن‌ها با خواندن این متن چه فکری درباره شما می‌کنند و چرا باید تصور کنند که شما دانشجوی خوب و مناسبی برای آن‌ها خواهید بود.

انگیزه نامه تحصیلی | نوشتن SOP موفق | ریکامندیشن | ویرایش cv | استادی پلن کانادا

نحوه نگارش بیانیه شخصی

نوشتن یک Personal Statement مناسب به جهت منظور اخذ پذیرش در دوره انتخابی یک امر حیاتی است. در این راستا دستورات خاصی مبنی بر نحوه نگارش یک بیانیه وجود ندارد، اما مواردی وجود دارد که همیشه باید بیان شود که در ادامه گفته خواهد شد.

دلیل انتخاب برنامه مورد نظر

اساتید و کمیتته پذیرش می خواهند تعیین کنند که آیا برنامه مربوطه در شکل دادن به حرفه شما کمک خواهد کرد یا خیر. از این رو دلایل دلخواه را که باعث علاقه شما به این زمینه شده است را توضیح دهید. مواردی را که برای انجام آن دنبال کرده اید را بیان کنید و اشتیاق خود را برای دانشگاه هدف نشان دهید تا گواه این موضوع باشد که شما انگیزه ای برای پیروی از تمام برنامه های خود دارید.

توضیح مناسب بودن برنامه

در گام بعدی به صورت مستند، علاقه خود را به برنامه مربوطه نمایش دهید تا بتوانید معیارهای پذیرش را برآورده کنید. این کار باعث می شود که نشان دهد که شما دوره مورد نظر را مورد بررسی قرار داده اید. این اطلاعات نشان می دهد که شما برای پیوستن به برنامه آماده هستید. به طور خلاصه، مهارت های لازم برای حرفه و تلاش های شما برای توسعه آنها را مورد بحث قرار دهید.

ذکر دلیل های تمایل به پژوهش و مطالعه

در گام نخست باید شرح داده شود که چرا علاقمند به شرکت در دوره مورد نظر هستید. در مورد موضوعات مورد نظر  که علاقه دارید صحبت کنید و شور و شوق خود را بیان کنید و علاوه بر این  نحوه ایجاد این علاقه و چگونگی اینکه برای رسیدن هدفهای شغلی کمک می کند توضیح دهید.

از این رو باید بیان کنید که چرا شما فرد مناسب برای این مورد هستید و می توانید معیارهای لازم را برآورده کنید. برای تاثیر گذاری بیشتر، مطمئن شوید که تحقیق خود را انجام داده اید و از آنچه در این دوره می گذرد مطلع هستید.

بیان نحوه ارتباط پژوهش فعلی

در صورتی که مطالعات قبلی با موضوع انتخابی در دوره مربوطه دانشگاهی هم سو نباشند، این معنی را نمی دهد که مهارت های مورد نیاز برای پیشرفت در زمینه های مختلف به شما آموزش داده نشده است. از این رو باید این را به عنوان یک چالش تعبیر کنید که بسیار انگیزه دارید با این چالش رو به شوید و حتی از منابع و مطالعاتی که در ازمینه نیز انجان داده اید ذکر کنید.

بیان سرگرمی ها و علایق مربوطه

سرگرمی ها بهترین راه برای نشان دادن این هستند که شما یک شخص کامل را دارا هستید. مثالهای  گوناگونی نظیر باشگاه ها و جامعه، مدرسه های تابستانی، دوره های آنلاین، بازدید موزه و تئاتر وجود دارد که می توانید هریک را بیان کنید. هر گونه مطالعه و تحقیق گسترده تر در مورد موضوع انتخاب شده را نیز می توان در اینجا ذکر کنید.

ذکر مهارت ها و دستاوردهای

 کمیته پذیرش نه تنها علاقه مند هستند که به آنها مهارت و دستاورد های چشمگیر و مربوطه خود را به آنها بگویید، همچنین آنها می خواهند بدانند که چگونه این موفقیت ها را کسب کرده اید. این بدان معنی است که ذکر این مثالها ضروری است و چه به مهارت های ارتباطی شما در پروژه های گروهی و چه در کار شما در یک تیم کمک می کند.

تجربیات شغلی

تمام فعالیت های کاری خود نظیر کار پاره وقت، تمام وقت، قرار داد موقت یا کارآموزی که به عنوان تجربه کاری محسوب می شوند را بیان کنید. در مورد نقش هایی که بیشتر مربوط به دوره شما هستند صحبت کنید و نحوه تحصیل و فعالیت خود در دانشگاه را بیان کنید.

تمرکز بر روی نقاط قوت

برای به چشم آمدن شما در بین رقبای دیگر، شما باید نقاط قوت خود را برجسته کنید و بر روی آن تمرکز کنید تا به شما کمک می کند از دیگران پیشی بگیرید. تجربیات خود را نشان دهید و آنچه را که از آنها آموخته اید و چگونگی کمک به توسعه علاقه خود را در مورد موضوع توضیح دهید. این می تواند تجربه کاری، مسابقات آموزشی، داوطلب یا پژوهش باشد.

منحصربفرد کردن متن نوشته خود

متن کلی شما فقط منحصربفرد برای خود شما باشد و مبتنی بر سایر مدارک دیگر نظیر رزومه نوشته شده باشد. دلیل این امر، این است که باعث می شود نوشته شخصی شود و فقط توانایی های مستند گونه شما را نشان دهد و از هرگونه کپی برداری به دور باشد. بنابراین باید متن خود را به گونه ای تنظیم کنید که منحصر به فرد شما باشد.

ایجاد خلاقیت و ابتکار در متن بیانیه شخصی

در متن خود یک سبک نوشتاری را ایجاد کنید که از ابتدا خواننده را به خود جلب کند. به عنوان مثال، مواردی غیر عادی، جالب، مفرح یا تعجب کننده را بیان کنید، اما باید این مطالب طبیعی باشد. شما این نیز امکان دارد که برای شروع از یک داستان شروع کنید.

پاسخ به پرسش های ارائه شده

اگر درخواست شما دارای دستورالعمل برای متقاضیان برای پاسخ دادن به یک سؤال خاص است، قبل از اینکه تمرکز خود را بر روی هر چیز دیگری قرار دهید، به طور کامل آن را پاسخ دهید.

رعایت صداقت

در بیانیه شخصی خود هرگز یک تصویر دروغین از خود نسازید، زیرا کمیته پذیرش حقیقت را در برخی موارد از مدارک ارسالی خواهند فهمید. بهترین چیز این است که از نوشتن درباره نقاط ضعف خود نترسید و روی مثبت تمرکز کنید.

مبالغه نکنید

ممکن است در نوشتن انگیزه نامه وسوسه شوید و بخواهید آنچه تابه‌حال به‌خوبی انجام داده‌اید را بزرگ‌تر و مهم‌تر از واقعیت جلوه دهید تا پذیرش بگیرید، اما هرگز این اشتباه را مرتکب نشوید. یادتان باشد افراد کاملاً حرفه‌ای درخواست پذیرش شما را می‌خوانند و بررسی می‌کنند. آن‌ها تابه‌حال درخواست‌های زیادی را مطالعه کرده‌اند و به‌خوبی متوجه توانایی‌های فردی با سن‌وسال شما هستند.

اجتناب از کپی برداری

شخصیت و هویت خودتان را معرفی کنید نه دیگران و از انگیزه نامه دیگران رونویسی نکنید. نمونه اینترنتی یا بیانیه شخصی فرد دیگری مانند دوست‌تان را تکرار نکنید. دانشگاه‌ها از خدمات حرفه‌ای مانند Copycatch بهره می‌برند تا همه درخواست‌های پذیرش را بررسی کنند و اگر درخواست پذیرش شما مشابه یک درخواست دیگر باشد، با پاسخ منفی مواجه خواهید شد.

یک منتقد پیدا کنید

بعد از اینکه بیانیه شخصی‌تان را به اتمام رسانید، از یک منتقد برای بررسی آن استفاده نمایید. همچمین یک یا دو روز بعد آن را دوباره بخوانید و هر قسمت از آن را که لازم می‌دانید، ویرایش کنید. بررسی املایی متن را فراموش نکنید. ممکن است این مورد برایتان کاملاً بدیهی به نظر برسد اما بررسی و حصول اطمینان از صحت دستورزبان متن و املای کلمه‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.  از شخص یا اشخاصی بخواهید انگیزه نامه‌تان را بخوانند و نظرشان را درباره آن به شما بگویند.

مکاتبه با اساتید | هزینه زندگی دانشجویی در سوئیس | واریز پول به حساب خارجی | شرایط مهاجرت تحصیلی

نکات دانستنی در مورد نگارش اظهارنامه شخصی

  • اشتیاق خود را برای موضوع خود بیان کنید
  • بیانیه را متفاوت شروع کنید تا توجه افسران پذیرش را جلب کنید
  • علایق خود را به دوره انتخابی خود پیوند دهید.
  • صادق باشید ، اما اطلاعات منفی را درج نکنید
  • از خیلی باهوش نشان دادن خود خودداری کنید.
  • از تجربیات دیگران در نگارش آن استفاده کنید.
  • مطالب را از بیانیه شخصی دیگران و ورزومه خود کپی نکنید
  • معادلسازی کردن به دلیل محدودیت نوشتاری .
  • فضا را با جزییاتی که به دوره انتخابی شما و مسیر شغلی شما مربوط نیست اتلاف نکنید.
  • از طریق تحقیقات مستقل و شخصیت خود نشان دهید که شما منحصر به فرد هستید.
  • یادداشت بردارید و درباره‌ی دانشگاه‌های موردنظرتان تحقیق کنید.
  • مبالغه نکنید

پیشنهاد مطالعه: پرداخت اپلیکیشن فی

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *