آزمون PCAT چیست؟
آزمون PCAT مخفف عبارت The Pharmacy College Admission Test است و به معنای آزمون پذیرش کالج داروسازی می باشد که توسط AACP یا The American Association of Colleges of Pharmacy یا انجمن آمریکایی دانشکده های داروسازی با همکاری Pearson VUE برگزار می گردد. این آزمون بیشتر در دانشگاه های کانادا و تعدادی از دانشگاه ها و کالج های داروسازی آمریکا به کار می رود. یعنی تقریبا 85 درصد از کالج ها و مدارس داروسازی آمریکا و کانادا نیازمند تست پذیرش کالج داروسازی هستند. هدف آزمون پیکت شناسایی افراد واجد شرایط برای ورود به کالج های داروسازی است.
این آزمون توانایی های تحصیلی عمومی و دانش علمی مورد نیاز برای شروع تحصیلات داروسازی را ارزیابی می کند. اکثر کالج ها با توجه به نمره ی این آزمون درباره ی پذیرش متقاضیان تصمیم گیری می کنند. مدارس و کالج های داروسازی، استانداردهای خاص خود را برای نمرات قابل قبول تعیین می کنند.
با استفاده از این آزمون، متقاضی می تواند توانایی علمی و مهارت لازم برای ورود به دانشگاه و مدارس داروسازی کانادا و آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد را ثابت کند. همچنین بدون داشتن حد نصاب نمره لازم این آزمون ، متقاضی حتی باشد داشتن رزومه های عالی هیچ شانسی برای پذیرش ندارد. این آزمون به شکل کامپیوتری برگزار می شود و نیاز نیست وسیلهی خاصی همراه شما باشید.
آزمون پیکت از پنج قسمت که همراه با یک بخش نوشتاری است تشکیل شده است. مجموع سؤالات این آزمون 192 مورد است که برای پاسخ گویی به آن در حدود 220 دقیقه زمان در نظر گرفته شده است.
- بخش نوشتاری این آزمون 30 دقیقه برای پاسخ دهی در نظر گرفته شده است.
- بخش فرایندهای زیستی شامل 48 آیتم است و برای پاسخ دهی آن 45 دقیقه زمان در نظر گرفته شده است.
- بخش فرایندهای شیمیایی شامل 48 آیتم است که مدت زمان پاسخ گویی آن 45 دقیقه است.
- بخش خواندن یا ردینگ این آزمون شامل 48 سؤال است که در حدود 50 دقیقه زمان برای آن در نظر گرفته شده است.
- بخش منطق نیز از 48 سؤال تشکیل شده است که 50 دقیقه برای آن زمان در نظر گرفته شده است.
سوالات متداول دانشجویان ایرانی در کانادا | انواع بورسیه های تحصیلی کانادا | معرفی سایت کاریابی در کانادا | اپلای | دندانپزشکی روسیه
شرایط لازم برای شرکت در آزمون پیکت
- متقاضی باید از رزومه ی تحصیلی خوبی برخوردار باشد تا معدل مربوطه با حداقل مقدار لازم برای دانشگاه انتخابی مطابقت داشته باشد.
- تمامی افراد از قومیت ها، مذاهب، سن، جنسیت، بیماری های خاص یا معلولیت جسمی و حرکتی واجد شرایط هستند.
- متقاضیانی که قصد تحصیل داروسازی در کانادا را دارند باید از قبل نامه ی تأییدیه ی سوابق تحصیلی را از دانشگاه مورد نظر را کسب کرده باشند تا براساس نمرهی کسب شده در آزمون پیکت اقدام به اخذ پذیرش نمایند.
- متقاضیانی که چندین بار (در حدود پنج بار) در PCAT شرکت کرده باشند و موفق به کسب نمرهی حداقل برای دانشگاه مقصود خود نشده باشند، برای شرکت در بار مرتبه ششم حتما بایستی از AACP تاییدیه دریافت کنند.
- متقاضیان بایستی مقطع کارشناسی را به اتمام رسانده باشند و یا دانشجوی سال آخر این مقطع باشند.
ثبت نام کالج را با همیار اپلای شروع کنید
کشوهای میزبان برای برگزاری آزمون پیکت
آزمون پیهر سال در تمامی ایالات های آمریکا و کانادا برگزار می شود و محل دیگری برای آن تعریف نشده است. بنابراین برای شرکت در این آزمون باید به آمریکا یا کانادا مهاجرت شود و در هیچ کشور دیگری برگزار نمی شود.
تاریخ های برگزاری آزمون پیکت
آزمون پیکت هر ساله چندین بار برگزار می شود که اطلاعات دقیق زمان های برگزاری در وب سایت pcatweb.info ارائه شده است. به عنوان نمونه در سال 2021-2020 زمان هایی که آزمون پیکت در ماه های جولای، سپتامبر، اکتبر، نوامبر، ژانویه، فوریه است.
راهنمای اخذ پذیرش تحصیلی | شرایط اپلای | مدارک مورد نیاز برای اپلای | چگونه اپلای کنیم | دانشگاه های بدون شهریه | ویرایش توصیه نامه
نمره ی قبولی در آزمون پیکت
PCAT نمرهای بین 200 تا 600 دارد که برای 5 بخش آن به صورت میانگین در نظر گرفته شده است. معمولا نمره ی بالاتر از 431 نمره ای عالی برای پذیرش محسوب می شود.
زمان اعلام نتیجه ی آزمون پیکت
پس از تاریخ برگزاری آزمون PCAT نتایج رسمی آن بعد از حدود 5 هفته منتشر می شود که از طریق سایت pcatweb.info و AACP قابل مشاهده است و به صورت خودکار نیز نمرات آن برای کالج ها و مدارسی از آمریکا و کانادا که از قبل فرد متقاضی مشخص کرده ارسال خواهد شد.
مهلت اعتبار آزمون پیکت
اعتبار آزمون پیکت از زمان انتشار نتایج آزمون شروع می شود و اعتبار آن در حدود 5 سال است البته بعضی از دانشگاهها وجود دارند که اگر از مدت زمان آزمون 3 سال هم گذشته باشد نمرهی آن را نمی پذیرند.
برای ثبت نام در آزمون PCAT می توانید به لینک زیر مراجعه کنید:
در ادامه لینک برخی از سایت های مرتبط معرفی می شوند:
American Association of Colleges of Pharmacy: www.aacp.org
Association of Faculties of Pharmacy of Canada: www.afpc.info
Canadian Pharmacists Association: www.pharmacists.ca
Canadian Association of Pharmacy Students and Interns: www.capsi.ca
Canadian Society for Pharmaceutical Sciences: www.cspscanada.orgOntario Pharmacists Association: www.opatoday.com
Pharmacy Examining Board of Canada: www.pebc.ca
پیشنهاد مطالعه: پرداخت اپلیکیشن فی