0

تفاوت بین سمت های مختلف اساتید در دانشگاه ها

4.3/5 - (6 امتیاز)
سمت های مختلف اساتید

عناوین مقاله

تفاوت بین عناوین مختلف اساتید در دانشگاه ها

سمت Sessional Instructors به چه استادی گفته می شود و آیا پذیرش دانشجو و اهدای فاند دارند؟

این سمت به استادی که بصورت حق التدریس می باشد معروف است که در اصطلاح یا به عنوان Sessional Instructors یا Sessional lecturer  شناخته می شود. در این قبیل پست ها، استاد مورد نظر قراردادی بصورت یک ترم برای یک یا بیشتر درس دارد. با این تفاسیر مشخص است که چنین شخصی نمی تواند دانشجو پذیرش کند و طبیعتا فاندی هم نخواهد داشت تا بتواند ارائه دهد.

در کانادا، مدرس یا استاد حق التدریس یک رتبه علمی در دانشگاه ها و کالج ها است. این دسته از مدرسین، دارای سمت های تدریس تمام وقت یا پاره وقت هستند و ممکن است وظایف اداری را نیز انجام دهند اما هیچگونه مسئولیت پژوهشی ندارند.

اساتیدی که قراردادهای کوتاه مدت دارند، معمولاً یک یا دو دوره علمی حضور دارند. در بسیاری از مؤسسات پس از قراردادهای ثانویه کاری ممكن است به طور مكرر تمدید شود. بر خلاف سایر رده های دانشگاهی (به عنوان مثال ، استادیارها و اساتید کامل) ، اساتید حق التدریس فاقد شرایط برای تصدی جایگاه علمی هستند.

البته در بعضی مواقع هم به  adjunct Professor استاد مدعو و حق التدریس نیز گفته می شود. از این رو این دسته استادها نمی توانند دانشجو پذیرش کنند.

منظور از Tenured and Tenure-track Faculty چیست؟ و آیا توانایی پذیرش دانشجو را دارند؟

این دو سمت علمی در دانشگاه می توانند دانشجو پذیرش کنند اما تفاوتشان صرفا در وضعیت قراردادهایشان با دانشگاه است. استاد Assistant Professor که تازه استخدام می شود در ابتدای کار tenure-track است که معادل وضعیت قراردی آن در ایران رسمی-آزمایشی می باشد.

سپس این اساتید بعد از یک دوره معمولا ۵ الی۶ ساله برای ارتقا سمت خود بایستی اپلای کنند که در این صورت پرونده شان توسط کمیته ویژه ای در دانشگاه بررسی می شود. در صورتی که کیفیت کارشان خوب باشد اصطلاحا tenured (رسمی) می شوند و به درجه associate professor ارتقا می یابند. در حالت و از این مرحله به بعد دیگر دانشگاه نمی تواند از این اساتید را از کار برکنار کنند، مگر اینکه تخلف عمده ای داشته باشند. البته این فرایند tenure به این صورت که گفته شد بیشتر در امریکا و کانادا رایج است و در سایر کشورها ممکن است متفاوت باشد.

سمت های مختلف اساتید

منظور از Honorary Professor چیست و آیا می تواند فاند داشته باشد و دانشجو پذیرش کند؟

بطور کلی عناوین افتخاری (Honorary) در یک محیط آکادمیک ممکن است به افرادی منسوب است که به رسمیت شناخته شده باشند و چه به صورت غیر عضو یا یک عضو وظایف خود وظایف خود را انجام دهند. این سمت در انگلیس و برخی دانشگاه ها و کالج ها در ایالات متحده ، استرالیا ، هنگ کنگ ، تایوان ، چین ، نیوزلند ، ژاپن ، دانمارک و کانادا وجود دارد.

نمونه هایی از این عناوین عبارتند از استاد افتخاری (Honorary)، همکار افتخاری (Honorary Fellow)، پژوهشگر با سابقه افتخاری (Honorary Senior Research Fellow)، مدرس افتخاری (Honorary Lecturer) و … .

افرادی که در این سمت قرار دارند استاد رسمی نیستند و معمولا دانشجو هم نمی توانند پذیرش کنند.

زندگی و تحصیل در اتریش | ادامه تحصیل در کشور ایتالیا | ترجمه رسمی مدارک تحصیلی | پسا دکتری

منظور از visiting researcher چیست و آیا می تواند فاند داشته باشد و دانشجو پذیرش کند؟

visiting researcher به کسی اطلاق می شود که به عنوان پژوهشگر مدعو برای مدت کوتاهی در یک گروه پژوهشی مشغول به فعالیت می شود و بعد از پایان دوره مربوطه به دانشگاه خود بر می گردد. بنابراین فردی که در یک دانشگاهی به غیر از دانشگاه خود visiting researcher باشد حق پذیرش دانشجو را ندارد و بالطبع نمی تواند فاند داشته باشد. اما ممکن است در دانشگاه خود در صورت داشتن سمت معتبر بتواند دانشجو پذیرش کند. چنین فردی در دانشگاهی که دارد ویزیت می کند نهایت کاری می تواند کند این است  که شما را به اساتید معرفی کند که این هم بشرط شناخت خوب از شما است.

منظور از سمت Research Associate چیست و آیا توانایی پذیرش دانشجو را دارد؟

این سمت به معنای عضو پژوهشی یا همکار پژوهشی محققان و متخصصانی هستند که معمولاً مدرکی بالاتر از کارشناسی ارشد را دارند. اما در مواقع بسیاری پست دکتراها را Research associate خطاب می کنند. با توجه به به وضعیت این مقام، توانایی پذیرش دانشجو امکانپذیر نیست.

آیا برای استادی که در سمت Visiting Professor باشد نیز می توان اپلای کرد؟

استادی که در این سمت مشغول به فعالیت می باشد برای فرصت مطالعاتی به دپارتمان یا آزمایشگاه تحقیقاتی مربوطه اقدام کرده است. این استادها، موقتاً در آن دانشگاه حضور دارند وتوانایی پذیرش دانشجویان را ندارند.

منظور از عنوان Senior Lecturer که برای اساتید به کار می ورد به چه معناست و آیا چنین اساتیدی شانس پذیرش دانشجو را دارند؟

این اصطلاح در دانشگاه های انگلستان – استرالیا و نیوزلند به معنای دانشیار می باشد و این فرد می تواند به عنوان استاد راهنما عمل کند .  بطور کلی lecturer در سیستم استرالیا و نیوزلند معادل استادیار است. بنابراین توانایی ارائه فاند را نیز دارد؛ اما در مورد فاند باید مکاتبه کرد. چون معمولا در استرالیا و نیوزلند اساتید عموما فاند ندارند و دانشگاه یا صنعت یا دولت فاند را ارائه می دهد.

منظور از استاد Emeritus چیست و آیا چنین شخصی می تواند فاند اهدا کند؟

این سمت و عنوان برای استاد بازنشسته بکار می رود که مانند قبل در دانشگاه فعالیت ندارد. از این رو  این اساتید نمی توانند دانشجوی دکتری پذیرش کنند.

پیشنهاد مطالعه: پرداخت اپلیکیشن فی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *