0

روش پیدا کردن استاد برای اپلای

5/5 - (3 امتیاز)

نحوه پیدا کردن استاد در فرآیند اپلای

برای متقاضیانی که قصد دارند تا برای مقطع دکتری اقدام کنند، بهتر است مطلع باشند که مکاتبه و تماس گرفتن با اساتید، تاثیر بسیار زیادی در بالا بردن شانس اخذ پذیرش تحصیلی و حمایت های مالی دارد. از آنجایی که در دانشگاه های آمریکای شمالی اساتید نقش مهمی در انتخاب و پذیرش متقاضیان مقطع دکتری دارند و حتی بخش بیشتری از فاند دانشجو از طریق گرنت خود تامین می کنند، این موضوع برای افرادی که قصد دارند تا دانشگاه های آمریکای شمالی را مقصد خود انتخاب کنند، تاثیرش را چندین برابر می کند. بنابراین، بهتر است که که از وقتی که مشغول مهیا کردن مدارک زبان هستید، مکاتبه با اساتید را هم آغاز کنید.

بنابراین اولین سوالی که برای افرادی که هیچ گونه اطلاعی از روند اپلای ندارند پیش می آید این است که چگونه باید یک استادی را پیدا کنیم که مناسب رشته و زمینه پژوهشی مورد نظر باشد تا پذیرش و مسئولیت فاند تحصیلی در مقطع دکتری را برعهده بگیرد؟

برای پاسخ به این سوال باید بدانیم که بطور کلی برای جستجوی اساتید راهکارهای گوناگونی وجود دارد که در این میان، چهار شیوه شناخته شده وجود دارد که بیش از روش های دیگر مفید تر خواهد بود.

راهنمای نگارش ایمیل نامه رسمی انگلیسی | آشنایی با دانشگاه استنفورد آمریکا | دانشگاه کلتک | آشنایی با دانشگاه هاروارد

مشاوره و کمک با افراد مطلع و باتجربه

برای پیدا کردن استاد مورد نظر، می توان با افرادی که تجربه و اطلاعات کافی را دارند کمک گرفت. از این رو اساتید داخلی و یا استاد راهنمای مقطع ارشد و یا دانشجویانی هستند که توانسته اند در گذشته یک پذیرش موفق را اخذ کنند، بهترین گزینه برای مشورت می باشند. احتمال دارد که این تصور به وجود بیاید که اساتید داخلی اطلاع چندانی از اساتید خارجی ندارند، اما به علت مطالعه منابع و مقاله های گوناگون و به سبب تجربه دانشجویان قبلی استاد داخلی که اپلای کرده اند، بهترین نکته را می توانند به متقاضیان ارائه دهند. علاوه بر این دوستانی که نیز اپلای کرده اند می توانند روش جستجوی و پیداکردن استاد مورد نظر را بنابر تجربه خود در اختیار شما قرار دهند.

یافتن استاد از طریق جستجو در وبسایت دانشگاه های مختلف

جستجوی استاد در وبسایت دانشگاه های هدف، یک شیوه شناخته شده و مطرح برای یافتن اساتید، به خصوص زمانی که دانشگاه خاصی مد نظر شما است می باشد. بنابراین شما با مراجعه به وبسایت دانشگاه های مورد نظر و جستجو در بخش هیات علمی دانشکده و دپارتمان خود می توانید اساتیدی که بیشترین شباهت و همپوشانی کاری را با پژوهش های شما دارند مشخص کرده و آنگاه به مکاتبه با آنها بپردازید.

از این رو برای این کار ابتدا به وبسایت دانشگاه مورد نظر مراجعه کنید و به دنبال گزینه Faculties یا Colleges یا Departments باشید تا بتوانید رشته هدف خود را را از میان دانشکده ها و دپارتمان های مختلف پیدا کنید. در ادامه در صفحه مربوط به رشته هدف، به قسمت Academic staffs یا Faculty members وارد شوید تا اسامی اعضای علمی دپارتمان که معرفی شده اند را مشاهده نمایید و از این طریق به صفحه استاد مورد نظر هدایت شوید. در قسمت انتشارات و کارهای پژوهشی که انجام داده است می توانید مشاهده نمایی که آیا در زمینه و گرایش مورد علاقه شما استاد مربوطه تخصص دارد  ویا سابقه پژوهشی دارد یا خیر.

پیشنهاد مطالعه: راهنمای زندگی در کانادا | مکاتبه با اساتید | مراحل اپلای

جستجوی استاد از طریق پایگاه های علمی

امروزه شبکه های اجتماعی به دلیل استقبال گسترده در همه زمینه ها نفوذ کرده اند. یکی از زمینه های که می تواند برای افراد اکادمیک مفید باشد جستجوی استاد استفاده از شبکه های اجتماعی است. در این مقوله هر شبکه ای کمک کننده نیست و لازم است فقط به شبکه های تخصصی آکادمیک مراجعه شود. از این رو مهم ترین شبکه های اجتماعی دانشگاهی شامل از گوگل اسکالر (google Scholar)، ریسرچ گیت (Researchgate)، و شبکه آکادمیا (academia) می باشد.

این شبکه ها که از مهم ترین شبکه های اجتماعی برای محیط آکادمیک هستند در واقع یک پیگاه داده ای بسیار بزرگ و جامع از همه اساتید و پژوهشگران مطرح دانشگاه ها هستند. در واقع غالب اساتید دانشگاه ها در این شبکه ها صفحه مخصوص به خود را دارند و فقط کافی است که تا زمینه تحقیقاتی (research interests) مورد نظر را در آن جستجو کرد.

محاسبه تعداد واحد گذرانده شده برای اپلای | چگونه برای دانشگاه خارجی پذیرش بگیریم؟ | معرفی سایت یافتن پوزیشن‌ دکتری

یافتن استاد از روش جستجو در منابع پژوهشی و مقالات

روشی دیگر برای جستجوی اساتید، استفاده از مقالات و پژوهش های منتشرشده توسط آنها است. این روش برای افرادی مناسب است که کاملا با زمینه تحقیقاتی خود آشنا هستند و می دانند که در زمان اخذ پذیرش قصد دارند تا بر روی چه پروژه ای فعالیت کنند. در این روش می توان در بخش های مختلف یک مقاله، از جمله بخش مولف مقاله، بخش منابع و مآخذ مقاله و … به نام های اساتید مرتبط با زمینه کاری دست پیدا کرد تا از طریق پیدا کردن استادی و سپس جستجو در گوگل، اطلاعات تکمیلی از جمله دانشگاه محل تدریس، زمینه های تحقیقاتی، اطلاعات تماس و غیره را به دست بیاید.

پیشنهاد مطالعه: پرداخت اپلیکیشن فی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *