مشاوره ارزیابی رایگان وضعیت پرونده تحصیلی: وارد شوید

آشنایی با دانشگاه آکسفورد انگلیس

5/5 - (1 امتیاز)

دانشگاه آکسفورد مرکزی آکادمیک و مطالعاتی در آکسفورد بریتانیا

دانشگاه آکسفورد، مرکزی آکادمیک و مطالعاتی در آکسفورد بریتانیا است که باوجود اینکه تاریخ تاسیس دقیقی به آن نسبت داده نشده‌است، اما مدارکی مبنی بر آموزش در این دانشگاه موجود است که به سال ۱۰۹۶ بازمی‌گردد، از این رو این دانشگاه کهن‌سال‌‌ترین دانشگاه در جهان انگلیسی زبان و دومین دانشگاه کهن‌سال و فعال جهان به‌شمار می‌رود.

آکسفورد از سال ۱۱۶۷، زمانی که هنری دوم از حضور دانشجویان انگلیسی در دانشگاه پاریس ممانعت کرد، رشد سریعی یافت. ر سال ۱۲۰۹ پس از بروز درگیری میان دانشجویان و ساکنان آکسفورد، برخی از اعضای این دانشگاه به شمال شرق و به شهر کمبریج گریخته و در این شهر دانشگاه کمبریج را بنا کردند. این دو دانشگاه قدیمی معمولا در کنار یکدیگر و به نام آکسبریج نامیده می‌شوند.

آکسفورد از ۳۸ دانشکده و مجموعه‌ای کامل از دپارتمان‌های آکادمیک که در چهار بخش دسته‌بندی شده‌اند، تشکیل شده‌است. بیشترین بخش آموزش دروه‌های کارشناسی این دانشگاه در قالب خود‌آموزهایی هفتگی در کالج‌ها و موسسه‌های آکادمیک مستقل ارائه می شوند که به واسطه کلاس‌ها، استادان و فعالیت‌های آزمایشگاهی پشتیبانی می شوند. آکسفورد تاکنون اساتید و محققان برجسته‌ای را پرورش داده و ۵۸ برنده جایزه نوبل به این دانشگاه وابسته بوده‌اند.

منبع: همیارپروژه

university-of-oxford-1

[tabs style=”v1″ ]

[tab title=”تاسیس” ]

تاسیس دانشگاه آکسفورد

هیچ تاریخ مشخصی وجود ندارد که بتواند زمان دقیق تاسیس آکسفورد را به اثبات برساند اما اینکه در سال ۱۰۹۶ در این دانشگاه دوره‌های آموزشی برگزار می شده امری تایید شده‌است، اما تاریخ دقیق شکل‌گیری این دانشگاه هیچگاه مشخص نشده‌است.

اولین استاد خارجی این دانشگاه اموی فریسی بوده که در سال ۱۱۹۰ در آکسفورد به دانشجویان درس می‌داده‌است. تاسال ۱۲۰۱ ریاست دانشگاه آکسفورد صدراعظم نامیده می‌شد. آکسفورد در زمان پادشاهی هنری سوم منشور سلطنتی دریافت کرد.

دوران رنسانس بر دانشگاه آکسفورد تاثیرگذاری زیادی داشته‌است. در میان اساتید مشهور آن دوران این دانشگاه می‌توان به ویلیام گروسین اشاره کرد که توانست مطالعات زبان یونانی را در این دانشگاه احیا کند.

تکنیک آموزش آکسفورد

در این دوران تکنیک آموزش آکسفورد از آموزش آزادانه به آموزش رنسانسی تغییر وضعیت داد. در سال ۱۶۳۶ رئیس وقت آکسفورد به نام ویلیام لاد اساسنامه دانشگاه را تدوین کرد که این اساسنامه تا اواسط قرن نوزدهم در قانون‌گذاری‌های مرتبط به دانشگاه مورد استفاده قرار می‌گرفت. آکسفورد از سال ۱۶۴۲ درگیر بازی‌های سیاسی و حزبی شد اما از قرن هجدهم به بعد نقش خود را در جهان سیاست کاهش داد.

تخصیص دانشکده‌های مجزا به موضوعات درسی مختلف از سال ۱۸۰۲ آغاز شد و در سال ۱۸۵۳ دانشکده‌های ریاضیات، علوم طبیعی، ادبیات انسانی و حقوق و تاریخ مدرن در آکسفورد و چند دانشگاه دیگر ایجاد شدند و ششمین دانشکده که به این دانشگاه افزوده شد تکنولوژی نام داشت. اواسط قرن بیستم آکسفورد را به پایگاه بسیاری از اساتید برجسته از سرتاسر جهان تبدیل کرد که تحت فشار حزب نازی و کمونیسم، به این دانشگاه نقل مکان کرده‌بودند.

تاسیس اولین دانشکده‌های ویژه زنان

تاسیس اولین دانشکده‌های ویژه زنان در این دانشگاه از سال ۱۸۷۸ آغاز شد و تا سال ۱۹۲۰ دانشگاه در انحصار کامل مردان بود و زنان به‌عنوان اعضای رسمی دانشگاه شناخته نمی‌شدند. تا دهه ۱۹۷۰ دانشکده‌های آکسفورد از نظر جنسیتی کاملا دسته‌بندی شده بودند و همین موضوع تعداد دانشجویان زن را کاهش داده بود. اما امروزه تمامی دانشکده‌های این دانشگاه پذیرای دانشجویان مرد و زن هستند.

university-of-oxford-university-church-st-mary

[/tab]

[tab title=”ساختمان‌ها و تجهیزات” ]

ساختمان‌ها و تجهیزات در دانشگاه آکسفورد

آکسفورد یک پردیس دانشگاهی متشکل از خوابگاه‌ها، دانشکده‌ها، دپارتمان‌ها و مجتمع های دیگر است که درسرتاسر مرکز پردیس پراکنده شده‌اند. رصدخانه این دانشگاه نیز در شمال غرب پردیس واقع شده و در دست احداث است. مشهورترین ساختمان‌های این پردیس بزرگ سالن نمایش شلدونیان، مدارس آزمون، کلیسای سن مری، و کلیسای جامع کرایس‌چرچ هستند.

بزرگترین سیستم کتابخانه‌ای بریتانیا

بزرگترین سیستم کتابخانه‌ای بریتانیا به دانشگاه آکسفورد اختصاص دارد که بیش از ۱۱ میلیون نسخه کتاب در مساحتی برابر ۱۹۰ کیلومتر، گروه کتابخانه این دانشگاه با نام بادلیان دومین کتابخانه بزرگ بریتانیا به‌شمار می‌رود. بادلیان یک کتابخانه تحت قانون واسپاری است، به این معنی که حق دراختیار داشتن یک نسخه از تمامی کتاب‌های منتشر شده‌ در بریتانیا را دارد،‌ از این رو وسعت این کتابخانه سالانه پنج کیلومتر افزایش پیدا می‌کند.

این گروه در سال ۲۰۰۰ و با ترکیب کتابخانه بادلیان و چند کتابخانه موضوعی دیگر ایجاد شد. در همین میان سیستم جامع اطلاعاتی کتابخانه‌های آکسفورد ایجاد شده و اکنون هریک از اعضای کتابخانه و دانشگاه می‌توانند به‌صورت آنلاین در آرشیو‌های آکسفورد جستجو کنند.

قدیمی‌ترین موزه بریتانیا در آکسفورد

قدیمی‌ترین موزه بریتانیا را نیز می‌توان در این پردیس یافت، موزه اسمولین که در سال ۱۶۸۳ تاسیس شده و قدیمی‌ترین موزه دانشگاهی جهان به‌شمار می‌رود. در این موزه می‌توان مجموعه‌های بینظیر از هنر و باستان‌شناسی، از قبیل آثار میکل‌آنژ، داوینچی، ترنز و پیکاسو را مشاهده کرد. موزه تاریخ طبیعی،‌موزه پیت‌ریورز و موزه تاریخ علوم نیز از دیگر مراکز مهم دانشگاه آکسفورد به‌شمار می‌روند.

بوستان دانشگاه آکسفورد

در شمال شرق پردیس آکسفورد بوستانی به مساحت ۷۰ هکتار وجود دارد که استفاده از آن در طول روز برای عموم مردم آزاد و رایگان است. این پارک علاوه بر فضای بازی و ورزش دارای باغ‌های آزمایشی و مطالعاتی،‌ باغ گیاه‌شناسی است. باغ گیاه‌شناسی این پردیس قدیمی‌ترین باغ گیاه‌شناسی در سرتاسر بریتانیا و سومین باغ مطالعاتی قدیمی در جهان است. این باغ دارای بیش از هشت‌هزار گونه گیاهی متنوع بوده و یکی از متنوع‌ترین بافت‌های گیاهی جهان را می‌توان در آن یافت.

fff-3

[/tab]

[tab title=”سیستم مدیریت” ]

سیستم مدیریت دانشگاه آکسفورد

آکسفورد یک فدراسیون محسوب می‌شود که از چهل دانشکده مستقل و سازمان مدیریت مرکزی که ریاست آن به عهده قائم‌مقام دانشگاه است. بخش‌های آکادمیک در مرکز این فدراسیون قرار گرفته‌اند: این بخشها به هیچ‌یک از دانشکده‌ها وابسته نیستند و تنها تجهیزات مورد نیاز برای انجام تحقیقات و اجرای برنامه‌های آموزشی را فراهم می‌آورند.

دانشکده‌ها برنامه‌های خود‌آموزی را برای دانشجویان دوره کارشناسی فراهم می‌کنند و اعضای یکی از بخش‌های آکادمیک دانشگاه در چندین دانشکده‌ فعالیت دارند.

رئیس کنونی یا صدراعظم کنونی آکسفورد لرد پاتن از بارنز است، این سمت کاملا افتخاری بوده و رئیس دانشگاه در مسائل و برنامه‌های روزانه آن نقشی ندارد. رئیس این دانشگاه توسط اعضای انجمن آکسفورد انتخاب می‌شود.

قائم‌مقام آکسفورد که درحال حاضر اندرو همیلتون مسئولیت این سمت را به عهده دارد، رئیس اصلی دانشگاه به شمار می‌رود.

پنج معاون قائم مقام مسئولیت‌های خاصی در زمینه‌های تحصیلات، تحقیقات، برنامه‌ریزی و منابع، توسعه و روابط عمومی و فرصت‌های شخصی و برابر را به عهده دارند. شورای دانشگاه آکسفورد نهادی اجرایی و قانون‌گذار است که اعضای آن را قائم‌مقام و روسای بخش‌ها و دیگر افراد منتخب انجم تشکیل می‌دهند.

از آنجایی که آکسفورد از دولت بریتانیا پول دریافت می‌کند، دانشگاهی دولتی نامیده می‌شود از بعد خودمختار بودنش دانشگاهی خصوصی محسوب شده و همچنین می‌تواند با نپذیرفتن بودجه دولتی خود را به دانشگاهی کاملا مستقل و خصوصی تبدیل کند.
دانشجویان و استادان و کارمندان دانشگاه برای اینکه عضوی از آکسفورد باشند باید عضوی از یک دانشکده یا تالار باشند.

تعداد دانشکده ها و تالارهای خصوصی دانشگاه آکسفورد

آکسفورد دارای ۳۸ دانشکده و ۶ تالار خصوصی دائمی یا PPH( موسسه‌ای آموزشی در داخل دانشگاه) است که هریک خودمختار بوده و اداره خود را به دست دارند. این مراکز تمامی رشته‌های تحصیلی را پوشش نمی‌دهند اما طیف گسترده‌ای از رشته‌های درسی را می‌توان در آنها یافت.

این مراکز در کنفرانس دانشکده‌ها گرد هم می‌آیند تا مسائل مشترک درباره سیاست‌های دانشگاه و چگونگی تعامل با مدیریت مرکزی آکسفورد را مورد بررسی قرار دهند.

درآمد آکسفورد

درآمد آکسفورد در سال ۲۰۱۱-۲۰۱۲ به هزار و ۱۶ میلیون پوند رسید که اصلی‌ترین منبع این درآمد کمک‌هزینه‌های تحقیقاتی، شهریه‌ها و بودجه آموزش بوده‌اند. درآمد کل دانشکده‌های آکسفورد در این دوران ۳۶۱ میلیون پوند بوده‌است. به‌طور‌کلی پشتوانه مالی کالج‌های آکسفورد از خود دانشگاه بیشتر است: ۲٫۹ میلیارد پوند در برابر ۸۵۰ میلیون پوند.

goodman_library__venue

[/tab]

[tab title=”رتبه‌بندی” ]

آکسفورد در رتبه‌بندی سال ۲۰۱۲ موسسه تایمز از میان ۱۷ هزار و ۵۵۴ دانشگاه در میان ۶ دانشگاه برتر جهان قرار گرفت و در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ ، ‌آکسفورد به دومین دانشگاه برتر جهان تبدیل شد. در رتبه‌بندی QS نیز این دانشگاه همواره در میان ۱۰ دانشگاه برتر جهان بوده‌است.

فارغ‌التحصیلان آکسفورد

بسیاری از فارغ‌التحصیلان آکسفورد که به آکسونیان‌ها شهرت دارند در رشته‌های مختلف به شهرت و اعتبار جهانی رسیده‌اند. ۴۷ نفر از برندگان نوبل در ۶ رشته مختلف در آکسفورد درس خوانده‌اند و یا آموزش دیده‌اند. همچنین ۲۶ نخست‌وزیر انگلستان، بیش از ۱۰۰ نفر از اعضای مجلس عوام انگلستان و ۱۴۰ نفر از اعضای مجلس اعیان انگلستان در آکسفورد تحصیل کرده‌اند.

nyc_public_library_research_room_jan_2006

[/tab]

[tab title=”شرایط پوشش” ]

شرایط پوشش در دانشگاه آکسفورد

دانشگاه آکسفورد انگلستان ضوابط و مقررات خاصی را برای پوشش دانشجویان و به خصوص موی سر دانشجویان و اصلاح صورت دانشجویان پسر در نظر گرفته است.

به گزارش فارس، طبق قوانین دانشگاه آکسفورد انگلستان، به معاون رئیس دانشگاه اختیار داده شده است تا تمام مقررات مربوط به لباس دانشگاهی که در ذیل می‌آید را اجرا کند.

فارغ‌‌التحصیلان دانشگاه باید لباس بلند، گشاد و روپوش‌های رنگی مصوب دانشگاه را بپوشند.

اعضای دانشگاه نیز لباس بلندی را می‌پوشند که معاون دانشگاه بعد از مشاوره‌ها و صلاحدید با روسای دانشکده‌ها، انجمن‌های دیگر و موسسات تصویب کرده‌اند.

– افرادی که فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های دیگر هستند و دارای مدرک آکسفورد می‌باشند باید لباس مناسبی با کد دانشگاهی بپوشند.

[/tab]

[tab title=”بورسیه مسلمان ها” ]

بورسیه مسلمان ها در دانشگاه آکسفورد

این بورسیه شاید یکی از جامع ترین کمک هزینه ها برای دانشجویان مسلمان در جهان باشد. این بورسیه بسیاری از رشته ها در مقطع تحصیلات تکمیلی را شامل می شود و به شکل کامل هزینه های دانشگاهی و زندگی شخصی را پوشش می دهد.

به گزارش خبرنگار گروه آموزش خبرگزاری دانا (دانا خبر)، این بورسیه شاید یکی از جامع ترین کمک هزینه ها برای دانشجویان مسلمان در جهان باشد. این بورسیه بسیاری از رشته ها در مقطع تحصیلات تکمیلی را شامل می شود و به شکل کامل هزینه های دانشگاهی و زندگی شخصی را پوشش می دهد. درخواست این بورسیه برای شهروندان بسیاری از کشور های جهان، از جمله ایران امکان پذیر است.

[/tab]

[tab title=”مرکز مطالعات اسلامی” ]

مرکز مطالعات اسلامی در دانشگاه آکسفورد

این بورسیه ها توسط مرکز مطالعات اسلامی دانشگاه آکسفورد تاسیس شده است تا دانشجویان مسلمان امکان دنبال کردن مطالعه سودمند برای جهان اسلام را به دست آورند.

«مرکز مطالعات اسلامی آکسفورد» یک مرکز مستقل شناخته شده در دانشگاه آکسفورد است. این مرکز در سال ۱۹۸۵ به منظور تشویق مطالعه علمی جهان اسلام تاسیس شد. این مرکز یک کانون مشترک برای یادگیری جهان اسلامی و غربی فراهم می کند. در آکسفورد مطالعه چند رشته ای و بین رشته ای جهان اسلام فراهم می شود.

حتما بخونی:روش گرفتن پذیرش دانشگاه های خارجی Apply for University

[/tab]

[tab title=”شرایط اخذ پذیرش” ]

شرایط اخذ پذیرش در دانشگاه آکسفورد

داوطلبان باید برای تحصیل در دانشگاه آکسفورد تقاضا بدهند. در مورد دانشجویان غیر انگلیسی زبان باید اطمینان حاصل شود که الزامات مورد نیاز برای ورود به دوره از جمله زبان انگلیسی براورده شود. دانشجویان ساکن انگلستان و همچنین دانشجویان کشورهای آسیا و آفریقا حائز تحت شمول این بورسیه هستند. این بورسیه شامل کشور ایران نیز می شود.

دانشجویان باید پس از تکمیل مطالعات خود قصد بازگشت به کشورشان را داشته باشند. همچنین دانشجویان که با تاخیر برای درخواست این بورس تقاضا دهند رد می شوند.

پیشنهاد مطالعه: معرفی دانشگاه شفیلد – University of Sheffield

[/tab]

[tab title=”مدت پوشش بورسیه” ]

مدت پوشش بورسیه در دانشگاه آکسفورد

ایم بورسیه شامل ۱۰۰٪ از هزینه های دانشگاه و کالج و یک کمک هزینه برای هزینه های زندگی (نرخ در ۲۰۱۲-۱۳ ۱۲٫۹۰۰ پوند بود) می شود.

این کمک هزینه ها برای مدت زمان تحصیل هزینه یک دانشجودر دوره مذکور را پرداخت می شود. اگر دانشجو خود را برای یک دوره فراتر از یک سال اماده کند، ادامه کمک هزینه تحصیلی در هر سال منوط به پیشرفت تحصیلی رضایت بخش است. از پژوهشگران انتظار می رود که یک گزارش سالانه در مورد فعالیت ها و دستاوردهای علمی و اجتماعی خود در دانشگاه بنویسند.

[/tab]

[tab title=”چگونه اقدام کنم؟” ]

برای پذیرش در دانشگاه آکسفورد چگونه اقدام کنم؟

به هنگام تقاضای عمومی برای دانشگاه آکسفورد باید برای بورس های تحصیلی مطالعات اسلامی (OCISS) در قسمت تامین منابع مالی درفرم درخواست تحصیل در دانشگاه اقدام شود. داوطلبان باید در خواست های خود را تا مهلت مقرر (ماه ژانویه هر سال) برای دانشگاه بفرستند. همچنین باید یک درخواست شرح حمایت مالی به همراه فرم درخواست خود ارسال شود.

پیشنهاد مطالعه: معرفی دانشگاه متروپولیتن لندن – london metropolitan university

[/tab]

[tab title=”نحوه اعلان برگزیده ها” ]

نحوه اعلان برگزیده ها در دانشگاه آکسفورد

داوطلبانی که موفق به اخذ کمک هزینه شوند با استفاده از آدرس ایمیل اصلی که در فرم درخواست آکسفورد خود ذکر کرده اند مطلع می شوند. اگر خبری از دانشگاه نشد به معنای عدم موفقیت در کسب بورسیه محسوب می شود. با توجه به حجم درخواست های دریافتی آکسفورد تنها با افراد برگزیده تماس خواهد گرفت.

[/tab]

[tab title=”اطلاعات بیشتر” ]

در صورت هر گونه سوال در مورد این بورس که در بالا پاسخ داده نشده، می توان به آدرس اینترنتی زیر مراجعه کرد. http://www.graduate.ox.ac.uk/aq

[/tab]

[/tabs]

[news_box display=”category” category=”115″ hc_title=””]

اپلای

ویرایش cv  | توصیه نامه برای اپلای | دانلود نمونه انگیزه نامه | تحصیل در روسیه |

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *