عناوین مقاله
منظور از دکتری مستقیم این است که دانشجو بدون گذراندن دوره مستر(کارشناسی ارشد) تنها با داشتن مدرک کارشناسی برای دوره دکتری اقدام کند. ایده ی اولیه این کار از دانشجویان آمریکایی گرفته شده که بدون گذراندن دوره کارشناسی ارشد برای دوره دکتری اپلای می کنند. دانشجویان آمریکایی راحت این کار را انجام می دهند چرا که آن ها در دوره کارشناسی از سال دوم اگر قصد دکتری مستقیم داشته باشند، شروع به انجام کارهای تحقیقاتی، کار در آزمایشگاه ها و حتی گذراندن دروسی از دوره کارشناسی ارشد می کنند در نتیجه رزومه قوی دارند و آمادگی های لازم برای دوره دکتری را کسب کرده اند.
مزایای دکتری مستقیم
- سیو کردن دو تا ۳ سالی که برای ارشد باید صرف می شد
- گرفتن فاند (فاند برای دوره های دکتری بیشتر و راحت تر از دوره کارشناسی ارشد داده می شود)
- یکبار پذیرش می گیرید ( دیگر نیاز به پذیرش برای ارشد ندارید و صرفه جویی در وقت و هزینه تان می کنید)
معایب دکتری مستقیم
شانس پذیرش دانشگاه خارجی بسیار کم، رقابت بسیار سنگین (شما وقت و هزینه و … صرف می کنید ولی شانس پذیرش تون خیلی کمه چون شما با دانشجویان بین المللی که دوره ارشد را گذرانده اند و cv قوی هم دارند مقایسه می شوید. بنابراین باید یک سال دیگر صبر کنید برای اپلای مجدد)
قبولی در دانشگاه های رنک پایین (با فرض اینکه رزومه شما قوی باشه و همه عواملی که شانس تان را افزایش می دهد را انجام داده باشید باز هم رزومه شما در مقابل دیگر رقبا که دوره مستر را گذرانده اند سطح پایین تر است و در دانشگاه های سطح پایین تری اپلای می گیرید و شانس کار پس از تحصیل پایین تری هم خواهید داشت)
پیشنهاد مطالعه: پرداخت اپلیکیشن فی
عواملی که شانس شما را برای اپلای دکتری مستقیم افزایش می دهد
- رزومه بسیار قوی
- نمره زبان خوب
- نمره GRE خوب
- معدل خیلی خوب
- داشتن کارهای تحقیقاتی و ریسرچ (بسیار تاثیر دارد)
در واقع اگر شما قصد اپلای برای دکتری مستقیم را دارید باید در دوره لیسانس خود بسیار تلاش کنید و کارهای تحقیقاتی، مقاله و ریسرچ انجام دهید. همزمان نمره زبان و جی آر ای خوبی را کسب کنید و به معنای واقعی cv خود را قوی تر کنید تا شانس رقابت داشته باشید.
و مهمتر از همه این ها باید خودتان تصمیم بگیرید که آیا واقعا می خواهید ۵ سال دیگه در این رشته تحصیل کنید یا خیر. در واقع کارشناسی ارشد یک پلی هست برای دانشجو که خود را محک بزند و تصمیم بگیرد که می خواهد در این رشته بماند و ادامه دهد یا خیر؟!
مراحل اپلای دکترای مستقیم از ایران به خارج از کشور عبارتاند از
- پیدا کردن دانشگاه و رشته تحصیلی مورد نظر در کشور مقصد.
- بررسی شرایط و مدارک لازم برای اپلای به دانشگاه مورد نظر. اغلب دانشگاههای خارجی از متقاضیان دکترا نامه توصیه، رزومه، مدارک تحصیلی و آزمون زبان مانند IELTS یا TOEFL را درخواست میکنند.
- آماده کردن مدارک مورد نیاز و ترجمه آنها به زبان مورد نظر.
- پر کردن فرم ثبت نام در دانشگاه و ارسال مدارک مورد نیاز.
- شرکت در آزمونهای پذیرش دانشگاه، اگر الزامی باشد. برخی دانشگاهها ممکن است از متقاضیان دکترا درخواست برگزاری مصاحبه داشته باشند.
- پرداخت هزینه ثبت نام و درخواست ویزای تحصیلی در صورت قبول شدن به دانشگاه.
- اخذ ویزای تحصیلی از سفارت کشور مقصد و خروج از کشور جهت شروع تحصیلات.
توصیه میشود به دلیل تفاوت در الزامات و مراحل اپلای دکتری در هر دانشگاه خارجی، بهتر است اطلاعات بیشتری در مورد دانشگاه و رشته تحصیلی مورد نظر جمعآوری شود.
روش برای پیدا کردن فاند برای PhD |معرفی سایت یافتن پوزیشن دکتری