مشاوره ارزیابی رایگان وضعیت پرونده تحصیلی: وارد شوید

رتبه بندی مختلف دانشگاه ها

رای دهید

رتبه بندی دانشگاه ها

رنکینگ و یا به عبارتی رتبه بندی دانشگاه ها از موضوعات بسیار مهم از نظر دانشجویانی است که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند .
این رتبه بندی بر اساس فاکتورها و شاخص های مختلفی تعریف می گردند، معیارهایی مانند کیفیت سطح آموزشی، تعداد مقالات منتشر شده، رضایت دانشجو، استانداردها و دورنمای فارغ التحصیلی و … است.

در این بخش با انواع رتبه بندی ها و معیارهای ارزیابی آن ها و همچنین رنکینگ موضوعی دانشگاه ها آشنا خواهیم شد. در میان رتبه‌بندی‌های مختلفی که از سوی موسسات متعدد اعلام می‌شود، سه رتبه‌بندی هستند که از ارزش و اعتبار بیشتری در مقایسه با سایرین برخوردارند و عبارتند از:

معتبرترین رتبه بندی دانشگاه ها

شاخصه رتبه بندی دانشگاه ها

کیفیت آموزش در رتبه بندی دانشگاه

مهم‌ترین شاخصی که در بسیاری از رتبه‌بندی‌ها به آن استناد می‌شود، کیفیت آموزش است. پارامترهای تاثیرگذار بر این شاخص در رتبه‌بندی‌های مختلف متفاوت هستند، اما عموما تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاه و تعداد جوایز بین‌المللی کسب شده توسط دانشگاه به ویژه جایزه نوبل در این دسته قرار می‌گیرند.

وجهه بین‌المللی دانشگاه در رتبه بندی دانشگاه

شاخص مهم دیگر در رتبه‌بندی، وجهه بین‌المللی دانشگاه است. البته رتبه‌بندی‌های مختلف از معیارهای کاملا متفاوتی برای این شاخص استفاده می‌کنند.

به عنوان مثال تاثیرگذارترین پارامتر این شاخص در رتبه‌بندی QS نظرات افراد برجسته دانشگاهی، در رتبه‌بندی شانگهای کیفیت اعضای هیات علمی و اساتید است.

پیشنهاد مطالعه: بهترین دانشگاه های جهان در معتبرترین رتبه بندی ها

نسبت استاد به دانشجو در رتبه بندی دانشگاه ها

از شاخص‌های دیگری که در رتبه‌بندی‌های مختلف از آنها استفاده می‌شود می‌توان به نسبت استاد به دانشجو، اعضای هیات علمی برنده جایزه نوبل، اساتید و فارغ‌التحصیلان دارای مقالات پر استناد، امکانات آزمایشگاهی، سرانه کتاب و مجلات، بازدهی دانشگاه نسبت به اندازه آن، ابداعات و نوآوری‌های صنعتی، تعداد مراکز رشد دانشگاه و کیفیت وب سایت دانشگاه اشاره کرد.

[news_box display=”category” category=”90″ hc_title=””]

اپلای

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *