0

چگونه با اساتید ارتباط برقرار کنیم؟ به همراه نمونه ایمیل به استاد

4.4/5 - (7 امتیاز)

چگونه با اساتید ارتباط برقرار کنیم؟

بطور کلی مفید است که پیش از پر کردن فرم درخواست تحصیلات تکمیلی با دانشکده ارتباط برقرار کنید؛ بویژه زمانی که به یک برنامه ای بنابر توانایی آن در یک یا دو آزمایشگاه، درخواست می دهید؛ اگر آن آزمایشگاه ها دانشجوی جدید قبول نکنند، احتمالا شما تمایلی به اختصاص دادن زمان و هزینه به آن دانشکده نمی باشید. توصیه می کنیم حتی اگر محدود به یک آزمایشگاه خاص هم نمی شوید، باز با دانشکده ارتباط برقرار کنید.

در صورتی که از طریق ایمیل یا مکالمه ی تلفنی با یک استاد، تأثیر خوبی به جای بگذارید، برای دعوت به مصاحبه، دریافت پذیرش و حتی دریافت حمایت مالی شانس بیشتری خواهید داشت.

پیشنهاد مطالب: برای اپلای تحصیلی به آمریکا متاهل برویم یا مجرد؟!

برای ارتباط با اساتید با چه کسی باید تماس بگیرم؟


اکثر افراد به چندین برنامه درخواست می دهند و ما قویا توصیه می کنیم چند دانشکده ی مورد علاقه را که امکان درخواست دادن به آن ها وجود دارد، در هر دانشگاه شناسایی کنید. با این کار شانس بیشتری خواهید داشت تا با اساتید بیشتری در تماس باشید. نیازی نیست که به تمامی آنان ایمیل بزنید!

در برابر این وسوسه مقاومت کنید که یک ایمیل بنویسید و آن را به تعداد انبوهی ارسال کنید. اساتید باهوش هستند؛ آن ها می توانند تشخیص دهند که آیا برای نوشتن این پیام فکر کرده اید یا نه. بعلاوه، آن ها با یکدیگر گفتگو می کنند و در صورتی که همگی یک نامه ی واحد را از طرف یک دانشجو دریافت کنند، درمی یابند که شما تنها در حال تلف کردن وقت کل دپارتمان هستید.

حتما بخونید: سفر به غرب برای ادامه تحصیل از نگاه یک نخبه ایرانی

چگونه با اساتید ارتباط برقرار کنیم؟ | ارتباط با اساتید خارجی | ایمیل یادآوری به استاد

توصیه اولیه برای ارتباط با اساتید

توصیه ما این است که در واقع تنها در صورتی که موضوعی برای بحث با اساتید دارید، با آن ها تماس برقرار کنید. اگر تجارب تحقیقاتی پیشین شما در رابطه با کانون توجه آزمایشگاه های آن هاست، می بایست قادر باشید گفتگویی علمی در مورد کارشان داشته باشید. اگر تجربه ی کمتری دارید اما واقعا برای کار در آزمایشگاه هایشان مشتاق هستید، می بایست دلایل خود را طوری مطرح کنید که این امر احساس شود.

اگر قصد ندارید که در زیرمجموعه های ایشان کار کنید اما دلایلی دیگر برای ارتباط با آن ها دارید (شاید ایشان با یکی از مشاوران یا اساتید تحصیلات تکمیلی شما همکاری دارند، یا یک بار در کنفرانسی با آن ها ملاقات کرده اید، یا…)، می بایست بتوانید به آن ها یادآوری کنید که چه کسی هستید و چگونه ارتباط برقرار کرده اید. اگر چیزی فراتر از اینکه “من برای برنامه ی تحصیلات تکمیلی دانشگاه X درخواست می دهم و واقعا مایلم که پذیرش بگیرم” ندارید، نامه ای ننویسید.

پیشنهاد: کانال تلگرام اپلای

در ارتباط با ساتید باید چه بگویم؟

هنگامی که تصمیم گرفتید با استادی در رابطه با برنامه ی تحصیلات تکمیلی آینده ی خود ارتباط برقرار کنید، نیازی نیست که برای آن به اندازه ی متن یک انگیزه نامه مشقت بکشید اما حائز اهمیت است که تأثیر اولیه ی خوبی بجای بگذارید. پیشنهاد می کنیم دستورالعمل های زیر را دنبال کنید:

دستور العمل ارتباط با اساتید

۱) خلاصه، واضح و مختصر بنویسید

واضح و مختصر بنویسید. اساتید مشغله های زیادی دارند و تعداد زیادی ایمیل دریافت می کنند. شما می خواهید که آن ها بتوانند پیغام شما را بخوانند، متوجه شوند و در اولین فرصت به آن پاسخ دهند. پس پیغام اولیه ی خود را تا حد چند پاراگراف کوتاه، کم کنید.

۲) معرفی ساده ای از خودتان

خودتان را معرفی کنید. همانطور که در بالا اشاره کردیم، اساتید تعداد بسیار زیادی ایمیل دریافت می کنند. اطمینان حاصل کنید که متوجه هویت شما و دلیل اینکه برای آن ها ایمیل ارسال کرده اید، شده اند. در همان ابتدای پیغام بیان کنید که در حال درخواست برای برنامه ی تحصیلات تکمیلی آن ها هستید.

این امر شما را از دانشجویان لیسانس که در کلاس های ایشان حضور دارند، همکارانی که تقاضای معرفی دارند، غریبه های تصادفی که بطور اتفاقی با سایت آزمایشگاه برخورد کرده اند و بسیاری افراد دیگر که ممکن است ایمیل های ناخواسته ای ارسال کنند، متمایز می کند.

۳) سئوال بپرسید

شما می خواهید به مشاور بالقوه ی خود دلیلی بدهید تا به شما پاسخ دهد. اگر مایل هستید که به آزمایشگاه های آن ها بپیوندید، به ایشان اطلاع دهید و بپرسید آیا ظرفیت خالی برای دانشجویان فوق لیسانس یا دکترای جدید دارند یا خیر.

اگر مشتاقید که در مورد پژوهش، نکات بیشتری بیاموزید، سئوالات دقیقی بپرسید که بتوان به آن ها در چند جمله پاسخ داد (جملاتی مانند “می شود توضیح دهید چرا در اغلب مقالات اخیرتان…؟ و نه جملاتی مثل “می توانید در مورد پژوهش خود بیشتر توضیح دهید؟) همانطور که در بالا توصیه کردیم، تنها در صورتی با اساتید تماس بگیرید که مطلبی برای گفتن داشته باشید.

۴) در دسترس و آماده باشید

شما از این اشخاص می خواهید که لطفی در حق تان بکنند؛ کاری کنید که کمک کردن به شما برایشان آسان شود. در صورتی که آن ها تماس تلفنی را به ایمیل ترجیح می دهند، پیشنهاد خوبی است که مکالمه را از طریق تلفن پیگیری کنید و همچنین در صورتی که تمایل دارند در مورد پیشینه ی شما بیشتر بدانند، اطلاعات اضافه تری در مورد خودتان (رزومه، ریز نمرات و…) برایشان ارسال کنید.

۵) نگارش دقیق متون ارسالی

ویرایش! به غلط یابی بپردازید. از علامت های اختصاری و شکلک ها بپرهیزید. اگر نگران نحوه ی نوشتار خود هستید، از یک دوست بخواهید تا پیغام شما را قبل از اینکه ارسال کنید، مطالعه کند. در کل، شما مایلید که بعنوان فردی باهوش و متفکر شناخته شوید، بنابراین سعی کنید از خطاهای فاحش اجتناب کنید. این متن به اندازه ی مقاله ی درخواست، رسمی نیست اما با اینحال باید برای آن تلاش کنید.

دانلود نمونه انگیزه نامه همیاراپلای

نمونه نامه به استاد
لطفا در نظر داشته باشید که نمونه ی ذکر شده، الگویی تمام عیار نیست و شما می بایست این اجازه را بدهید که علایق و اولویت های شخصی تان، تعاملات با اساتید و مشاورین بالقوه را شکل دهد. با این تفاسیر، امیدواریم که این متن روند نوشتن اولین ایمیل را تسهیل کند.

پیشنهاد مطالعه: پرداخت اپلیکیشن فی

چگونه با اساتید ارتباط برقرار کنیم؟ | ارتباط با اساتید خارجی | ایمیل یادآوری به استاد

Dear [Prof of Interest],

I’m applying to the PhD program in neuroscience at [University] for fall 2010, and I’m especially interested in your lab. My previous research experience is in [research area], but I am also interested in [neuroendocrinology].

 I would like to learn more about your work, particularly your recent paper on [subject of the paper]. My experience working with

[developmental stuff]

taught me [something relevant to endocrinology], so I am especially intrigued by the connections between the endocrine system and neural development. Is this something that I could explore in a rotation with your lab? Are you currently accepting new graduate students?

 If you have the time, I would love to discuss this with you by email or by phone (you can reach me at [number]). I am also happy to tell you more about myself and my background, and can provide copies of my CV and transcripts upon request.

 Thanks for your time, and I hope to hear from you soon!

 Sincerely,

[your name]

اهمیت sop | ویرایش sop | سرقت ادبی انگیزه نامه | اشتباه رایج هنگام نوشتن انگیزه نامه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *