نظام رتبه بندی جهانی QS به منظور ارائه اطلاعات درباره دانشگاههای جهان به دانشجویان شکل گرفته است. QS هر سال دانشگاههای جهان را بر اساس 6 شاخص با وزنهای متفاوت رتبهبندی میکند.
پیشنهاد مطالعه: ۱۰ کشور برتر جهان برای رشد و پرورش فرزندان
رتبه بندی جهانی QS
«شهرت علمی» با 40 درصد تأثیر، مهمترین شاخص در رتبهبندی QS است. برای محاسبه شهرت علمی یک نظرسنجی جهانی برگزار میشود و از دانشگاهها میخواهند تا درباره بهترین مجموعه علمی در رشته خودشان اظهارنظر کنند.
بطور مثال برای آماده کردن رتبهبندی سال تحصیلی 2016 – 2017 ، 74 هزار و 651 شخصیت دانشگاهی در این نظرسنجی شرکت کردهاند.
حتما بخونید: بهترین دانشگاه های جهان در معتبرترین رتبه بندی ها
معیار سنجش دانشگاه در رتبه بندی QS
«نسبت دانشجو به تعداد اعضای هیئت علمی» پارامتر تأثیرگذار دیگر بر این نظام رتبهبندی است. بر این اساس هرچه تعداد دانشجویان نسبت به اعضای هیئت علمی کمتر باشد کیفیت آموزش بهتر خواهد بود. اثرگذاری این شاخص در نتیجهگیری نهایی 20 درصد است.
همانطور که اشاره شد، موسسه کواکارلی سایموندز تا سال 2009/1388، رتبهبندی خود را با همکاری نشریه آموزش عالی تایمز انگلستان منتشر میکرد؛ اما از آن سال به بعد و با جدا شدن موسسه تایمز، به تنهایی اقدام به انتشار رتبهبندی خود میکند. رتبهبندی این موسسه با عنوان «بهترین دانشگاههای جهان» توسط US News & World Report و در آمریکا منتشر میشود.
رتبه بندی در ایران: نتایج رتبه بندی دانشگاه ها و موسسات
اطلاعات مورد پردازش برای رتبه بندی دانشگاه ها در QS
این موسسه هم اکنون اطلاعات مربوط به 33744 پژوهشگر و استاد دانشگاههای مختلف سراسر جهان را برای ارائه رتبهبندی خود دنبال میکند. از جمله شاخصهای این رتبهبندی میتوان به میزان استناد به مقالات، نسبت استاد به دانشجو، و تعداد استادان و دانشجویان بینالمللی دانشگاهها اشاره کرد.
پیشنهاد مطالعه: انواع رتبه بندی دانشگاه ها
علاوه بر رتبهبندی دانشگاههای دنیا، این موسسه با همکاری روزنامه Chosun Ilbo کره جنوبی، هر ساله فهرستی از 200 دانشگاه برتر آسیا را نیز ارائه میکند که گاه با فهرست جهانی آن اندکی تفاوت دارد. رتبهبندی این موسسه یکی از معتبرترین رتبهبندیهای دانشگاههای دنیا محسوب میشود.
[news_box display=”category” category=”90″ hc_title=””]
مدارس تابستانه اروپا | معرفی سایت کاریابی در کانادا | دانشگاه استنفورد | مهاجرت دانشجویی | مدارک اپلای